Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum spina bifidalı olarak doğdu. Aynı durumda olanlardan önerlerini bekliyorum?

recepemir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selam ederim benim 15 aylık spina bifida olarak doğan recep emir in babasıyım yüzde seksen özür raporu aldık tıp fakültesnde kontrollerini yaptırıyoruz . böyle bebeği olan veya konuya hakim olan arkadaşlardan tavsiye bekliyoruz saygılarımla

omurilikte meydana gelen bir gelişim bozukluğudur. z. Spina bifidalı hastaların bir bölümü yürüyebilirken bir bölümü yürüyemez. Doğumdan sonra bebeğinizi çocuk doktorunun ve beyin cerrahının muayenesinden geçiriniz. Bu muayene için fakülte hastanelerini tercih ediniz. İlerde bazen Cerrahi operasyon bebeğinizin mevcut durumunu korumak, hastalığın ilerleyerek diğer organlarda meydana gelebilecek kısmi felçleri önlemek içindir. Yapılan ameliyat, ilerde bebeğinizin yürümesinde, idrar yapmasında, dışkılamasında olabilecek sıkıntıları azaltır ya da önler. Bebeğinizi pediatrik üroloji uzmanına muayene ettirmeyi ihmal etmeyin. Buda çooook önemli

.
İdrar Yolu Enfeksiyonlarının Önlenmesinde Sizin Rolünüz
Nedenleri kavrayınız.
Çocuğunuzun altını sık sık kontrol ediniz. Islak kalmasın.
Özellikle kız çocukları enfeksiyona daha yatkındır. Çocuğun altını temizledikten sonra saç kurutma makinesi ile (dikkat edin yakmadan) kurutunuz.
Çocuklarınıza kaynatılıp soğutulmuş ya da kaliteli içme suyu içiriniz.
Çocuğunuza yedirdiğiniz gıdaların çok temiz olmasına dikkat ediniz.
TAK yapıyorsanız, hijyen bir ortamda ve saatinde çok dikkatli yapınız.
Tuvalet temizliğini önden arkaya doğru yapınız. (Özellikle kız çocuklarında)
İyi bir kişisel hijyen uygulayınız. (Tuvalet kağıdını önden arkaya doğru silerek kullanınız.)
Bakterinin idrar yolundan atılmasına yardımcı olmak için bol miktarda sıvı alınız. (her gün 8-10 bardak su)
İdrar hissi oluşunca en kısa sürede ya da her 3 saatte bir mesanenizi boşaltınız. Üretradan girebilecek bakterileri atmak için, Düzenli olarak C vitamini alınız. Bunun idrarınızın asiditesini artırarak bakteri üremesini zorlaştırdığı düşünülmektedir. C vitamini portakal suyu, limon, greyfurt ve brokolide bol miktarda bulunur.
Ayrıca yapılan araştırmalarda kızılcık şerbeti suyunun üriner sistem üzerinde son derece faydalı olduğu tesbit edilmiştir.
Pamuklu iç çamaşırı giyiniz. Pamuklular bakteri üremesine neden olan nemi önler.
Vagina içerisini sabunla yıkamayınız. Eğer mutlaka kullanacaksanız kadın-doğum doktorunuzun tavsiye ettiği nötral PH’lı ürünleri tercih ediniz. Ve ……Spina bifidalı çocuklar beyin cerrahi, üroloji, fizik tedavi, nefroloji, ortopedi uzmanlarının devamlı kontrolleri altında olmak zorundadır. Periyodik kontrolleri aksatılmamalıdır. Bu Boş Dünyada ANNE- BABA Olmaktan Daha Güzel Nevarki!!!

Merhaba.. Bende Spina Bifidalı 29 yaşında bi bayanım.. Evliyim 1 çocuğum var.. Yürümemde sorun yok sol ayağımda gergin omurilikten dolayı pes cavus var. İdrar yollarım felç.. 4 saatte bi tak yapıyorum.. Mesane büyütme gergin omurilik ameliyatları geçirdim..

uzak doğu cadısı . recepemir E YARDIMCI OL

şu bebeğimiz tıp fakültesnde yatıyor 35- 40 serum ve iğne için deldiler kanında mikrop üremesi var diyorlar ve menenjitte olbilir deniliyor bu mikrop olayı sık tekrarlanırmı ayrıca şant çıkartıması kararı nezaman verilebilr bilgilerniz için teşekkürler

enfeksiyonu aşağıda tekarladım elbete sık sık tekrarlanır çünkü bebiğiniz cok hassas ve özel daimi titizlık gösterilmesi lazım

doğru15 aydır spina bfida hastalığına yapabilceğimiz tedavi yöntemini araştırıyorum hep önüme ilk hastalık meydana çıkınca yapılacak şeyleri anlatılıyor dr lar şant nezaman çıkartılır omuriliğe nezaman tedavi amaçla müdale edilmesi uygun daha bir soru cevapsız çaresizlere Allah yardım etsin

oğlum haziranda 3 yaşına giriyor fizik tedavi alırkan bir süre sonra kalça cıkıklığı meydana geldi üç doktora götürdüm yürüme ihtimali olmadığı için tedavi olarak hiç birşey yapmıyorlar fizik tedavi kestik fakat ayakların biri faklı gelişiyor oturmada zorlanıyor spinalı hastaların veya diğer arkadaşların tecrübesine ihtiyacın var saygılarımla

recepemir

Çocuğun tekerlekli sandalyeye oturmak konusunda bir sorunu aman olmasın. Bu çok önemlidir. Duruş bir kere bozulursa bir daha toparlamak çok zor olur.

Oturma dengesi ne durumda? Tekerlekli sandaye kullanıyor mu?

recepemir

şu anda küçük olduğu için tekerlekli sandalye kullanmıyoruz oturduğu zaman öne yığılma oluyor elleri ile kendisini desteklemeye çalışıyor oda nefes almasını biraz etkiliyor otururken ayakları ise sağa ve sola açık konumda dizleri ise 90 derece durmuyor kendimiz fizik hareketlerini yaptırıyoruz

Selamlar
bende spna bifidalı olarak dogmusum.Size özel mesaj attım

3 yaş geç bile! 9 aylıkken başlamalı çocuk tekerlekli sandalye kullanmaya. Bakın, bizim Facebook sayfamızda bir çok video var: https://www.facebook.com/Engelliler.BizPlatformu

Erken yaşta tekerlekli sandalye kullanmak hem fiziksel gelişimi ve mobilizasyonu açısından çok çok çok önemlidir hem de kendi kişiliğinin oluşması ve bağımsız birey olarak kendini var edebilmesi açısından çok çok çok önemlidir.

Ve doğru sandalye seçimi hayati önemdedir. Sonrasında o sandalyede nasıl durması gerektiği, sandalyeyi nasıl kullanması gerektiğ, sandalyeden nasıl transfer olması gerektiği vb. konuların mutlaka uzman kişiler tarafından önerilmesi gerekir. Aksi halde kaş yapayım derken göz çıkartmak işten bile değil.

teşekkürler biz hiçböyle düşünmemiştik bakış açımız değişti

mutlu

selamlar sizin dediğiniz tekerlekli sandalye aldık 3 yaşındaki recepemir şu anda onu kullanmaya başladı video ve resim yüklemeye çalıştım ama başarısız oldum umarım tarif ederseniz birara yüklerim saygılar

YsgYrQg.jpg

iBVwhq7.jpg

J0Kz0TS.jpg

recepemir

Çok çok iyi yapmışsınız. Çok sevindim.

Resmi bana bulent@engelliler.biz adresime gönderebilirseniz buraya ekleyebilirim. Ya da facebook hesabınıza eklemişseniz, oradan da çekebilirim

recepemir

Hiç yoktan iyidir afacana :)

Ama aslında o sandalye hiç uygun değil. Tabii iyisi o kadar pahalı ki...

Üst Alt