Genelde böyle sorulara cevap yazmıyorum; ancak sayın İbrahim Arslan'ın yazdıklarını görünce yazma gereksinimi duydum.
Öncelikle belirtmek isterim ki hukuk fakültesini bitirmiş ve bu konuda uzman bir avukat çoğu ilkokul ve lise mezunu olan sigortacıyı parmağının ucunda oynatır. Özet sigorta hukukunu bilen bir avukat ise sigortacı kim oluyor. Kazadan 1 yıl sonra özürlü sağlık kurulu raporunu alıp savcılık soruşturma dosyasının bir fotokopisini alıp sigorta şirketine gönderirseniz belli bir ödeme yapılıyor, sigortacı (SİMSARLARA) ne gerek var?
TAMAMEN MESLEK BİLGİSİDİR DERS OLMASI HASEBİYLE AÇIKLIYORUM:
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki % 67 rapor fazla nasıl hesap yapmışlar yönetmeliğin eki açık sağ kol omuzdan itibaren işlevsiz olsa bile alacağı oran %60'dır.
Yaralamalı kazalarda kusur çok önemlidir. Şöyle ki 6098 sayılı Borçlar Kanunu gereği kimse kendi kusurundan yararlanamaz. ( İstisna Yargıtay Genel Kurul kararı uyarınca ölümlü kazalarda yakınlarına kusur izafe edilmez)
Olayımızda kusura ilişkin bir husus belirtilmemiştir. Tek taraflı kaza mı, şoför mü, yolcu mu, bunlar yok. Ayrıca otomobil mi, otobüs mü, servis mi? Ek olarak koltuk sigortası devreye girecek tazminat miktarı yükselecektir. Ayrıca yaş da belirtilmemiştir.
Burada kusursuz olduğunu düşünürsek 7.500 gelir olduğu için 30'lu yaşlarda olduğunu düşünsek bile 250 Bin TL maddi, 250 Bin TL (Tedavi gideri bakıcı, kol kesilirse bio elektronik protez yaklaşık 70 bin TL değerinde, psikolog ücreti v.s.) alacaktır. Toplam 500 bin TL alacaktır.
Özetle ben sizin avukatınız olsaydım; benden değilde böyle forum sitelerinden bilgi edinmeye çalıştığınızı öğrenseydim o an vekilliğinizi bırakırdım. Avukat tutmuşsunuz avukatınıza güvenmenizi çareyi vekiliniz de aramanızı öneririm. Bu şekilde sizin de kafanız karışacak, açılmış davanız da sıkıntılar oluşacaktır. Selamlar...