Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum trafik kazasında sağ kolunu kaybetti. Ne kadar tazminat alabiliriz?

tuncaykoz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim oglum trafik kazasında sag kolundan amiliyat oldu pilatin takdılar omuzdan dirsege kadar birde sinir hasarı vardı elinde 4 ay oldu kaza yapalı biz avukat tutduk ve tüm evrakları ona verdik şuan yüzde 67 heyet raporu aldık ama bir yıllık verdiler raporu ünüversite hastanesi buna göre nekadar tazminat alır oglum

bu % 67 oranlı raporu nerden aldınız, devlet hastanesindenmi,tedavi bittimi hemen 4 ayda ,avukatınız dava açtıysa raporu adli tıp kurumundan alacaksınız,

%67 raporu adnan menderes üniversitesi araştırma bölümü verdi. fizik tedaviye devam ediyor bizden istenilen heyet raporunu aldık 1 yıllık %67 verdiler rapor sigorta şirketine ulaşmış değerlendirilicekmiş. Ama ne kadar bir ücret alırız onu öğrenebilirmiyiz yada ücret öderlermi oğlum kazadan önce işverendi vergi levhası açık aylık 7500 geliri vardı .

geçmiş olsun acil şifa kardeş işlemini yapan avukat kimse sana pekte yardımcı olacağını sanmam tek yapacağı seni oyalamak trafik kazaların da önce tedavi bitecek sinir hasarlarında süreç 18 aydır .sürenin bitiminde tedavi gördüğü hastaneden sağlık kurulu raporu alınarak işlem yapılır
verilen rapor sürekli yüzdelikli olursa tazminat alırsın.onun dışında her ay alacağın cevap inşallah önümüzdeki mahkeme işimiz biter der.eğer dikkatte alırsan öneri niteliğinde 18 ay sonra rapor alırsın işini bilen bir sigortacı işlemini yapar 45 iş günü içinde ödemeni alırsın .eksik ödeme varsa akabinde bakiye tamamlama davası açılır oda yine işi bilen avukatsa bir yıl gibi bir sürede biter selamlar saygılar

Genelde böyle sorulara cevap yazmıyorum; ancak sayın İbrahim Arslan'ın yazdıklarını görünce yazma gereksinimi duydum.
Öncelikle belirtmek isterim ki hukuk fakültesini bitirmiş ve bu konuda uzman bir avukat çoğu ilkokul ve lise mezunu olan sigortacıyı parmağının ucunda oynatır. Özet sigorta hukukunu bilen bir avukat ise sigortacı kim oluyor. Kazadan 1 yıl sonra özürlü sağlık kurulu raporunu alıp savcılık soruşturma dosyasının bir fotokopisini alıp sigorta şirketine gönderirseniz belli bir ödeme yapılıyor, sigortacı (SİMSARLARA) ne gerek var?
TAMAMEN MESLEK BİLGİSİDİR DERS OLMASI HASEBİYLE AÇIKLIYORUM:
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki % 67 rapor fazla nasıl hesap yapmışlar yönetmeliğin eki açık sağ kol omuzdan itibaren işlevsiz olsa bile alacağı oran %60'dır.
Yaralamalı kazalarda kusur çok önemlidir. Şöyle ki 6098 sayılı Borçlar Kanunu gereği kimse kendi kusurundan yararlanamaz. ( İstisna Yargıtay Genel Kurul kararı uyarınca ölümlü kazalarda yakınlarına kusur izafe edilmez)
Olayımızda kusura ilişkin bir husus belirtilmemiştir. Tek taraflı kaza mı, şoför mü, yolcu mu, bunlar yok. Ayrıca otomobil mi, otobüs mü, servis mi? Ek olarak koltuk sigortası devreye girecek tazminat miktarı yükselecektir. Ayrıca yaş da belirtilmemiştir.

Burada kusursuz olduğunu düşünürsek 7.500 gelir olduğu için 30'lu yaşlarda olduğunu düşünsek bile 250 Bin TL maddi, 250 Bin TL (Tedavi gideri bakıcı, kol kesilirse bio elektronik protez yaklaşık 70 bin TL değerinde, psikolog ücreti v.s.) alacaktır. Toplam 500 bin TL alacaktır.
Özetle ben sizin avukatınız olsaydım; benden değilde böyle forum sitelerinden bilgi edinmeye çalıştığınızı öğrenseydim o an vekilliğinizi bırakırdım. Avukat tutmuşsunuz avukatınıza güvenmenizi çareyi vekiliniz de aramanızı öneririm. Bu şekilde sizin de kafanız karışacak, açılmış davanız da sıkıntılar oluşacaktır. Selamlar...

ibrahim kardeş yanlış yönlendiriyorsun arkadaş hastaneden rapor almış hastane rapor vermiş 1 yıl sonra tekrar değerlendirilmwsine sigorta şirketi ödemez bir yıl sonra tekrar heyete girsin der zaten kişinin avukatı var mahkeme adli tıpa sevkeder adli tıp muayene eder ve kişiye derecesini verir çünkü aynı olay benim başımdan geçti tşk

Kaza çift taraflı kaza. Oğlum yolcu konumunda ön sağ koltukta oturuyordu . Araç binek . yaş 19 . Rapor bir yıllık verildi bugün avukatıma gittim avukat sigorta şirketiyle uzlaşmaya girdiği için 45 gün iççinde öderlermiş parayı

sayın hüseyin bey oglum 19 yaşında kaza çift taraflı yüzde yetmiş beş haklıyız oglum aracın sag tarafında ön koltukda oturuyodu sag kolu omuz altından dirsek altına kadar pilatin var ayrıca sinir hasarı mevcut biz adnan menderes ünüversitesinden yüzde 67 oranında bir rapor aldık lakin bir yıllık verdiler evet avukatıma güveniyorum kesinlikle lakin inanın durumumuz çok kötü alacagımız tutar bize çok degerli şuan çalışamıyor oglum işyerini hiç bişekilde çalışdıramadı durum bu biz sadece burdan bir rakam alabilirmiyiz bunun peşindeyiz saygılar

Oğlunuza hiç bir sigorta teminatı yetmez, teminatın tamamını alırsınız. Üste kalan alacağınızı karşı taraftan mahkeme ile talep edebilirsiniz. Yalnız yapmanız gereken kazanın üzerinden bir yıl geçmesini beklemek ve bu sefer sürekli bir rapor almak.

Gecmis olsun Tuncay bey,
Avukatiniz bence en hizli yolu denemis uzlasmaya gitmekle. muhtemelen police ust limitini asacagindan sigorta sirketi avukatlik ve yargilama giderinden pazarlik yaparak ust limite yakin bir rakam onerecektir. Beklerseniz daha fazlasini alirsiniz ancak hizli olsun diyorsaniz hakkinizdan biraz fedakarlik yapmak mantikli olabilir. Normal sartlarda surekli raporu beklemek gerekecek ve de dava yolunu izleyecekseniz en hizli mahkeme bile 1 sene surecek. Buna gore hesabinizi yapin derim.

Saygilar

Av.gokhan TURKYILMAZ

Ben de 2,5 yıl önce trafik kazasında sağ kolumu kaybettim. Üstelik şehirlerarası otobüste yolcuydum. Aracı firmalara güvenmeyin çünkü onlar da bir şekilde kendi avukatlarına bırakacaklar işi. Eninde sonunda dava tecrübesi olan, uzman avukatlara bırakmak zorunda kalıyor insan. Ben 3 avukat değiştim. ilk ikisi daha önce haciz ve senet tahsili dışında bir iş yapamamış tiplerdi.
Hele bir vekaleti ver ben bilirim gerisini deyip daha süreci nasıl yönlendireceklerini bile bilmeyen tiplerdi.
Bu yüzden siz siz olun iş tecrübesi olan sağlam avukatlar dışında kimseye güvenmeyin.
Allah acil şifalar versin.

Üst Alt