Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlum üzerinden sağlık güvencem var. Engelli Aylığı alabilir miyim?

mbecet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben 66 yaşındayım ve yüzde 88 raporum var. Üzerime ev bark emekli maasi hicbir şeyim yok. Kızımın evinde yasiyorum.4 cocuk toplam 7 kisiyiz. Ev kendilerinin.Damadim çiftçi uzerine 18 dönüm tarla ve 40 bin liralik traktör var. Kizim da bakıcı ayligi aliyor. Benim hicbir gelirim yok sadece ogretmen oglumdan bakmakla yükümlü olduğu için saglik karnem var.emekli sandigindan. Simdi sorum bu durumda ben bakici aylığı alabilir miyim? Cevap yazıp yardımcı olanlara cok teşekkür ederim.

Siz evde bakım aylığı mı almak istiyorsunuz 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı mı? Ben sorunuzu 2022 özürlü aylığı istediğinizi düşünerek yazdım. evde bakım aylığı alındığını soyleyince...
Eğer yanlış anlamışsam düzeltin lütfen. Evde bakım aylığını kim için alıyordunuz?
Aşağıdaki cevabım 2022 özürlü aylığı içindir. Evde bakım aylığı için değil. Eger yanlış anlamışsam ona göre cevap verrim siz hatamı düzeltince...
...
Salim Bey, oğlunuzun sağlık güvencesinden yararlanmanız 2022 aylığı almanıza engel değil.
SDYV'na başvurun.
Hanedekilerin tüm gelirleri gelir hesabına dahil edilecek.
Gelir hesabına anlattığınıza göre şunlar dahil edilecek:
1) [FONT=tahoma] Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
2) [/FONT]
[FONT=tahoma]Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri,
3) [/FONT]
[FONT=tahoma]Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
Bunlar haricinde geliriniz var sa onlar da dahil edilecek. Alınan evde bakım aylığı hariç tabi.

yukarıda bahsedilen hesaba göre gelirler tespit edilip hanedeki kişi sayısına bölünecek.
Hanedeki kişi başına düşen aylık gelir 243,43 lira altında çıkarsa aylık baglanır aksi takdirde baglanmaz.

Ayrıca hanenin aylık harcamaları da tespit edilecek. Eğer aylık harcamalar daha yüksekse gelir olarak aylık harcamalar dikkate alınacak. Aylık harcamaların kişi başına düşen miktarı 243,43 lira ustunde olduğu tespit edilirse baglanmaz. aksi durumda baglanır.

Sizin Yüzde yetmişi geçen raporunuz varmış. Vakfa bu raporla başvurun. 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığına başvuracaksınız yaşlılık aylığına değil. BUnu unutmayın. Siz vakfa raporunuzu gösterirseniz zaten yardımcı olurlar.
...
Ayrıca aynı hanede yaşamasa bile oğlunuz nafaka yukumlusu yakınınız olduğu için onun gelirleri de araştırılır. Onun geliri de gelir hesaplamanızda ayrıca dikkate alınır yani.[/FONT]

Çok özür dilerim ben yanlış sormusum. Engelli ayligi alabilir miyim diye sormak istemistim. Yanlis yazmışım. Siz duzeltmissiniz. Cevabiniz için çok teşekkür ederim.

Üst Alt