Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğluma engelli raporu alırsak eğitim süresince karşına çıkar mı?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşın lütfen çocuğuma 2 yasında % 80 raporla otizm teşhisi koydular.

okul çağına kadar özel eğitime gitti.şuan konuşmasında diyalogların da sıkıntı yok sürekli yeni birileriyle tanışmak yeni şeyler öğrenmek istiyor.en son bir işin ehli olan bir doktora gittiğimizde raporunu yenilemeyin gerek yok dedi.bizde yenilemedik

okula öyle başladı okuma yazma bildiği için sıkıntı yaşamadı AMA iş matematiğe gelince biraz takılmaya başladı.

EĞER İKİNCİ SINIFTA TAKILMAYA BAŞLARSA BİZDE YENİDEN RAPOR ALIRSAK OKUL HAYATI BOYUNCA BU RAPOR ONUN KARŞISINA BİR SORUN OLARAK ÇIKAR MI ACABA ????? NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM.

Rehberlik Araştırma Merkezi'ne(RAM) gidin orada tekrar teste tabi tutulsun tanılama sonucunda otistik eğitim veren OÇEM'e gitmesi uygun görülürse zaten raporu çıkartılır ve yönlendirmesi yapılır.

Otistik çocuklar için 3-6 yaş, 7-11 yaş, ve 12-15 yaş şeklinde üç ayrı gelişim evresine göre eğitsel gereksinimleri göz önüne alınarak bağımsız yaşayabilmeleri ve davranış problemlerinin düzeltilmesi ve eğitimle desteklenen tedavi yöntemi uygulanır OÇEM'lerde. RAM gerekli görmezse zaten göndermezsiniz özel eğitim merkezine, hastaneden aldığınız rapor engelli olduğuna dair heyet raporudur okul hayatı boyunca bir sorun ya da engel teşkil edeceğini sanmıyorum ortaokul veya lise çağına geldiğinde akranlarıyla arasında bir fark yoksa endişelenmeniz gereken bir durum da yoktur ancak şu da bir gerçek ki normal bir okula gönderdiğinizde de orada dışlanma, hor görülme vb durumlarla da karşılaşabilir.

Size tavsiyem çocuğunuzu RAM'ne götürmeniz ve kafanızdaki her soruyu oradaki yetkililere açıkça sorarak cevap bulmaya çalışmanız olacaktır.

Üst Alt