Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumu döven öğretmeniyle kavga ettim. Davacı oldu ve ceza aldım!? [Hukuk]

xdoktorx

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 100/80 özürlü bır vatandaşım.şizofrenim.okulda okuyan oglumu ögretmenı 2 ci kes dövmüş.uyarmama ragmen.okula gittım görüşmek istedıgimi söyledim. ve bende ona tokattı patlattım.ögretmenler hepsi bir olup bizi ayırdılar içlerinden bazıları.bana bagırıyor.polıs geldi hastaneya gıttık ögretmen hafıf yaralanmış ropor almış 6 günlük.benim oglum sa sayıklamaya başladı altını ıslatmaya başladı.psıkıyatrı 7 gün ogluma papor verdi.ögretmenden davacı ol dedı doktor davandan vaz geçme sakın dedı.davacı olduk .KOVUŞTURMAYA YER OLMADIGINA KARAR VERİLMİŞTİR.diye celp geldi.

AYNI ŞEKİLDE ÖGRETMEN DAVACI OLMUŞ BENDEN.86/2...VE53/1 MADDESINCE CEZALANDIRILMASINA.KARAR VERILMİŞTIR.DİYE CELP GELDİ.MAHKEME 25.11..2010 DA.NE YAPMALIYIM SEVGİLİ OTURAN BOGA.VE ARKADAŞLAR.SAYGILAR.

temyiz mahkemelerine yolla ordan snaa beş yıl kimseyle kavga ettiğin takdirde ceza alırsın uayarısı gelir

keske ogretmeni dovmeseydin doktor ama o ogretmen bozuntusuda cocugu dovmeseydi senin kucuk cocugunu o adam olmayacak devletten aldigi maaslar karsiliginda aldigi egitim karsiliginda dogruca yapmayinca sende rahatsiz olunca patlak vermis olaylar

hic korkma hastaligin hakkinda raporun varsa onu yaninda goturursun sana ceza filan vermezler bence

Teşekkür ederim arkadaşlar SORUN ŞU?TOPLUMDA DELİ DENİLİYO BİZE.ŞİZOFREN OLDUGUMUZ İÇİN.MAHKEME TOPLUMA ZARARLI BU KİŞİ DEYİP BENİ BAKIR KÖYE YOLLAMISIN.O YÜZDEN RAPORUMU GÖSTERMEK İSTEMİYORUM.RAPORUM VAR 100/80 ELİMDE.CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM SAYGILAR HEPINIZE ŞİMDİDEN

Şizofreni hastaları suç işlediği zaman ceza alırlar mı?

Şizofreni tanısı yetkili Adli Tıp yada yetkili Psikiyatri kurulları tarafından doğrulanan şizofreni hastaları,işlediği suç ne olursa olsun cezalandırılmazlar.

Bunun için suç işlemiş olan şizofrenler yada şizofreni hastası olduğu iddia edilen kişiler yetkili Adli Tıp yada yetkili Psikiyatri kurumları tarafından yatırılarak gözlem altına alınırlar. Gözlem süresi aylar yada yıllar sürebilir.

Suç işleyen kişinin gerçekten şizofren olup olmadığı ve buna göre ceza alması veya almaması gerektiği kararı bu gözlem neticesinde verilir.

Şizofreni hastaları ceza gerektiren bir suç işlediklerinde serbest mi kalırlar?

Serbest bırakılmazlar.Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderilerek yatmaları sağlanır. Yatış süresince muhafaza altında bulundurulurlar ve topluma karışmalarında sakınca görülmeyene kadar muhafaza altında bulundurulurlar.

Alıntıdır..

Kaygıya kapılmanıza gerek yok, bu kadar küçük bir olay için hiç bir ceza almazsınız..Yalnız:Aynı suçu,aynı kişiye karşı tekrar işlemeyiniz. Aksi takdirde yukarıda alıntı yaptığım işlemler karşınıza çıkabilir..

bilimsel aastirmalarda sizofrenlerin suc isleme orani kendini normal sananlardan daha azmis

ogretmenlerin cocuklari dovmeleri ki 7 gun rapor almis cocuk suctur egitmek varken dovmek

bir avukat tut sen ceza almazsın öğretmen hem ceza alır hem tazminat öder zira sağlık durumu bozulmuş.

ellerine sağlık iyi patlatmışsın tokadı çocuğumuzu okula gönderiyuz dayak yisinmi diye gönderiyuz eğitim alsın adam olsun diye gönderiyuz tabi kendini bilmez böyle insanlar çıkıyu karşımıza malesef

Şunu da belirtmekte yarar var.Diyelim ki raporunu göstermedi işte o zaman ceza alabilir, bu da para cezasına çevrilir.Ama mahkeme 5 yıl şartı koyar.Yani,eğer 'aynı suçu 5 yıl içinde tekrarlarsa' verilen hapis ve para cezasını da uygular....Böyle küçük davalara da sulh mahkemeleri bakar..

Öncelikle geçmiş olsun. Bahsi geçen olay ile ilgili öğretmen hakkınızda şikayette bulunarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurması sonrasında, savcı tarafından düzenlenmiş olan İDDİANAME'deki savcı mütalaası sonucunda hakkınızda KAMU DAVASI açılmasına mı karar verildi?

tşk.kamu davası açıldı 25,11,2010 duruşma sulh cezada.bakalım ne olcak

Savcılık kararı size tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde şikayet dosyasına itiraz dilekçesi vererek, çocuğunuz için almış olduğunuz raporu da şikayet dilekçenize ekleyerek savcılık kararına itiraz etmenizi öneririm.

Ne oluyoruz,öğretmen dövmek için mi gruplaşıyoruz?
Evde daha beterini yaparken okulda öğretmenleri bir kulak çekince ortalığı birbirine katmanın yanlış olduğu kanısındayım.
Çocuğunuzun psikolojisi olayların büyümüş olmasından da kaynaklanmış olabilir.
Ama demiyorum ki öğretmenler çocukları dövsünler.
Çocuğu etkileyecek,yaralanmalara sebep olacak şekilde darp edilmesine elbette karşıyım ama kulak çekme cezalandırma amaçlı hafif okşamalara fazla tepki gösterip çocuğa ''nasıl olsa vuramaz'' şeklinde bir fikir vermek de doğru değildir bence.
Öğretmen değilim,hatta lise yıllarımda dayaklarını da yedim.
Hepsinin ellerine sağlık diyor,saygıyla anıyorum onları.

ufak okşamalar kulak çekmelere kimsenın bişiy dedigi yok.siz eksik okumusunuz sanırım.2 kez dövuyo ve ilk kapıya vuruyo kafasını,ikincide duvara savurmuş.piskopatlık deyılde ne.söyleyin .vicdan sahıbıyseni,z olaya tepkınız olmalıydı dıye düşünüyorum

Birisi gerekçesi ne olursa olsun benim çocuğuma ya da yiğenime böyle bir şey yapsa, o memuru buna öyle bir pişman ederim ki, yaşamı boyunca "ben ne yaptım kendime" diye ağlar...
Buna kimsenin hakkı yok. Herkesin sınırları çizilidir ve o sınırlarda sözlü ya da fiziksel şiddet OLAMAZ.
Şiddetin her türlüsü kötüdür. Hatta en lanet şey şiddettir. Kim kime yaparsa haksızdır...

Öğretmen ile görüşmeye gidip bizzat tokatı attıysanız maalesef haksız olan sizsiniz ama sanırım bu durum hastalığınıza bağlı bir tepki, ama ne olursa olsun hastalığınızda kaynaklı bu tür istenmeyen durumlara karşı gergin bir ortamda yanınızda başka bir yakınınızla bulunmanızda fayda var.
Tavsiyem çocuğunuz öğretmenini de değiştirin, çocuğunuz bu işten sizden daha fazla zararlı çıkacaktır.

sayın arkadaşlar oglumu okuldan aldım,miliegitimden daha iyi bi okula verilmesini istedım.verildi.ögretmene gelilce onunla mahkemede görüşecez .umarım taraf tutmazlar adil olur .saygılar hepinize

Doktor,yazıda kapıya vurdu,duvara savurdu şeklinde bir ibare yoktu,böyle bir durumda elbette tepki de gösterilir,sınırlar aşılıp darp da edilir,ben de babayım bilmem mi o duyguyu,yukarıdaki yazıyı böyle bir durum için yazmadım elbette.
Ve böyleleri öğretmenlik falan değil,tüm kamu hizmetinden men edilmeli.
Saygıdeğer öğretmenlerimizin ismini böyle kendini bilmezler lekeleyememeli.
Geçmiş olsun diyorum,çocuğunuzu o okuldan almanız isabetli bir karar olmuş.

Dayak cennetten cıkmadır,Okulda ,askerde kim dayak yemedi ki !Şaka bir yana, bu öğretmen sadece sizin cocuğunuzumu dövüyor, siz çoçuğunuzu daha iyi tanırsınız.Biliyoruz ki bir çok anne baba daha cocuk 3 yaşına gelmeden eğitim kurumlarına cocuğu veriyorlar, bu cocukları öğretmenlermi büyütecek biz anne babalarmı ?Burada yargılama yapmak amacım değil ama öğretmenlerin işi zor, şimdiki cocuklar danone nesli olduğundanmı ne hem cok akıllı hemde cok hiper yaramaz..

Biraz konudan uzaklaşacağım ama ben bütün okullara kameralı sistemin getirilmesinden yanayım. Bu sistem yardımıyla aileler de sınıf ortamını takip edebilmelidir. Böylelikle hem öğrenci hem öğretmen kendine çekidüzen verecektir.

Bu tarz uygulama bir okulda denendi üstelik velilerin isteğiyle. Sonuç mu? Veliler daha sonra kameralı sistemin kaldırılmasını istedi :)

OKUDUKLARIMA İNANAMIYORUM !
Koskoca 2.murat oğlu Fatih Sultan Mehmet'in eğitimi için öğretmeni Akşemsettin'den tokat yemeyi göze alıyor fakat sizler neler konuşuyorsunuz.Eğer ki öğretmenlerimizi bıktırırsak,eğitimsiz bozuk bir toplum ile karşı karşıya kalırız.Her meslek grubunda çürük elmalar mutlaka olacaktır.Bir pire için yorgan yakmak da pek mantıklı değil.

pdx üye olmuşsun iyide etmişsin.Hoş geldin sefa geldinde.Yahu Azizim taa 2010 yılındaki mesajı hortlatmışsın :)Olaylar olmuş,geçmiş gitmiş.Ama tabi yazdıklarına bende katılıyorum.Tekrar hoşgeldin.

Ufuk abi konuyu okudum o kadarda deyil yani tamam ögretmen saygı sevgi anladıkta savunmasız çocuklaraında pskolojisi bozulacak kadar şiddet görmesine karşıyım , ayrıca herkez tarafında sevilen sayılan bi erkek ögretmenin sapık oldugunu ve ögrencilerini kurban seçtigini ögrendim,üstelik çocuklar defalarca ailelerine anlatmalarına ragmen aileler inanmamış , bi anne bi baba ne olursa olsun evladını anlamalı yanında olmalı ,ne çocuk şımarsın nede ögretmen haddini aşsın benim dedigim...

hiç korkma hiç bir şey olmaz bu ülkede adalet diye bir şey zaten yok baksana haberlere adam küçük çocukları taciz ediyor tecavüz ediyor tutuksuz yargılanıyor o yüzdem hiçbirşey olmaz eğer çok üstüne gelirlese de ağır tahrik varde ben şizofrenim de ceza almazsın bu tip öğretmen müsvettelerne bende çok ayar oluyorum aynı şeyi benim çocuğuma yapsa var Allahı gelse alamaz elimden yeminle ...

faruk34
zihniyetiniz çok yanlış çocuğunuz var mı bilmiyorum ama aynısını o zaman bir öğretmen sizin çocuğunuza yapsın sessiz kalın bakalım nasıl oluyor ??
benim okul hayatım çok sorunlu geçti haa benimde hatalarım olmuştur elbet hatasız kul olmaz ama suçsuz yerede az dayak yemedim hocalarım dan başımızda böyle ilgisiz anne -baba olunca şimdi psikolojim ruh sağlığım herşeyim bozuldu şu anda 10 yıdır psikolojik tedavi görüyorum lisede yediğim dayağı size anlatmaya kalksam burdan istanbula yol olur çoğuda haksız ve suçsuz yere haa aynı şeyi şu anda birisi benim çocuğuma yapsa öldürürüm o adamı .. Ayrıca dayak sopa bunlar hayvana eşşeğe yakışır.....

Şimdiki çocuklar ne şanslı ya dayak yok hakaret yok.Öğretmenin yüzüne tükürsen fiske vuramıyor.Doktoru dövsen doktor suçlu oluyor:DBundan çok değil 10-12 sene önce ne dayaklar atardı hocalar.Sıra dayağı çekerdi kız erkek farketmeden döverdi.Zaten bu tarz şeyler hep bana denk geliyor.Ceremesini ben çekiom sefasını benden sonrakiler sürüyor.Sopa kemiğe gelmesin diye elimizi şekilden şekile sokardık.Gözlüğünü çıkart yavrum dediğinde tokatın geleceğini anlıyordum.Vedat diye bir arkadaş vardı ona acayip kafayı takmıştı hoca.Onun yediği dayağın yanında bizimkisi sinek ısırığı gibi kalırdı.Kendi yediğim dayaktan çok vedatınkiler aklımda kalmış nedense:)Çocuk çok fakirdi önlük mönlük yoktu hocada önlüğü bahane edip döverdi.Saatler boyu vedatın ordan oraya savrulmasını izler dururduk.

zendark

aynı ben valla lisede suçsuz yere azmı dayak yedim beee inşallah aynısını başkasıda onların çocuğuna yapar öğretmen müsvettleri...

Lisedede yine kabak benim başıma patladı.3 zayıfla kalma vardı o zamanlar.Hazırlık senesinde zibilyon tane ders alırdım 3 ünden kaldığım için 1 sene uzattım.Ertesi sene bu kural kalktı ama olan benim 1 seneme oldu yine.Şaka gibi yaw liseyi uzatıpta üniversiteyi takılmadan bitiren birtek benim heralde ülkede:D

batsın bu dünya beee böyle hayat mı olur ... :( :(

Üst Alt