Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun bakım aylığının kesilmesine itiraz ettik. 2 aydır sonuç alamadık?

tahanergiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
spina
bifida hastası oglum var %80 raporu var bakım aylıgı alıyorduk kesildi
itiraz ettik 2.heyet geldi 2ay oldu cevap gelmedi ne yapmalıyız

maas neden kesıldı onuda belırtirseniz... yardımcı olurlar....

evde bakım gelir yüksekliği için kesildi evde 3 kişiyiz 1596 lira maaşım var bide özürlü oğlum maaşım hesap edildiğinde kişi başına gelir asgari ücretin 3 de 2 sini geçmiyor oğlumun sakat maaşı ve bakım aylığı hesap edildiğinde ise geçiyor yapılan işlem dogrumudur ne yapmalıyım

2022 maası gelire dahil edilir... rapor derecesi nedir....

Bakım maaşı hesaplamasında 2022 maaşı da gelirden sayılıyor..
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1312,30 TL (1 aylık miktar: 437, 43 TL )
1.596 + 437 = 2.033 TL toplam gelir..
2.033 / 3 = 677 TL kişi başı düşen gelir...
Bakım maaşı gelir kriteri olan 572 TL'yi geçtiği için maaş kesilir ve bağlanmaz... ya 2022 den vazgeçeceksiniz ya da bakım maaşından..

bakıma ihtiyacı yok dediler bez ve tak kullanıyor .2.heyet red derse ne yapmalıyı

benim epilepsi hastası dayım var %84 raporu var 30 yasında engelli maası alıyordu simdi bakım parası icin basvuracagız ne yapmalıyı

benim anlamadıgım bu her iki aylık gelir hesapmasında birbirlerini etkiliyormu yani gelire dahil ediliyormu önceden birbirlerini etkilemiyordu aylık kastetdigim evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgıdır bilen birileri cvp verirse sevinirim

tahanergiz, yalnızefe arkadaşımızın heabı doğrduur. ve bu heaba göre evde bakım aylığınız keilmesi normal.

size tavsiyem zaten yakında sosyal incelemeleriniz yapılacak ve 2022 aylığı bu gelir şartlarınızda kesin keilecek. o yuzden hemen vakfa gidip feragat dilekçesi vererek 2022 aylıgını kestirin ve sonra da evde bakım aylıgına yeniden başvurun.
yalnız çocugunuz 18 yaş altındaysa ve iz çalışıyoranız ebeveyni olarak acil 2022 engelli aylıgını gidip kestirmek zorundasınız.

Cihansarı,
evde bakım aylıgında sadece evde bakım aylıkları dahil edilmez gelire. onun haricinde 2022 aylıkları da dahil her ne ad altında olursa olsun her gelir dahil edilir.
2022 aylıklarında sadece 2022 aylıkları gelire dahil edilmez. onun haricinde evde bakım aylıkları da dahil her ne ad altında olursa olun her türlü gelir, mal mülk gelire dahil edilir.

merhaba melek hanım cihan benim engelli oglum biz hem evde bakım hemde 2022 alıyorduk bende babamdan dul yetim aylıgı alıyorum 560 lira ikamet degişikligi yaptık 2022 aylıgını kestiler oglumun tekrar kaymakamlıga başvuru yaptım biz evde iki kişiyiz benim aylıgım birde evde bakım hesaplanınca evde bakım parasıda gelire dahil edilince kişi başına düşen muhtaçlık sınırı geçildi denildi yani baglanmayacakmış kısaca ama cihan o kadar çok üzüldüki kendi maaşı olması onda çok fazla güven sevinç mutlulukdu hep soruyor niye kesildi diye bende tekrar baglatacam bekle biraz diyorum bi yolu olsada baglanabilse keşke-----------------ama bir yol bulursam sırf o mutlu olsun diye tekrardan baglatacam benide cevaplarsanız çok sevinirim

cihan sarı,
maalesef hem senin aylıgın hem de evde bakım aylıgı olunca bir de hanede 2 kişisiniz, sınırı geçiyorsunuz. Böyle olunca 2022 aylıgının tekrar baglanması imkansız. ancak mevzuat değişikliği gerekir. mevcut mevzuata göre bu şartlarda baglanmaz.

Üst Alt