Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun sağlık güvencesinden yararlanmam 2022 maaşı almama engel olur mu?

ibrahim118

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
6
Arakadaşlar 5 yıldır nefrotik sendrom hastasıyım şuanda raporum yok almayı düşünüyorum alabilirsem eger sormak istediğim ben oglumun sigortasından yararlanmaya başladım bu drumda rapor alırsam 2022 maaşı alabilirmiyim bu siğortalılık sorun olurmu acaba

ibrahim118
oğlunuzun sağlık güvencesinden yararlanmanız 2022 engelli aylığı almanıza engel değildir. bu sorun olmaz.

eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 Tl ( 2015 yılı 2. altı ay için geçerlidir bu miktar. 1 Ocak 2016 itibariyle yeniden belirlenecektir.) altındaysa ve % 40 ve üstü engelli raporunuz olursa 2022 engelli aylığı alabilirsiniz. aksi takdirde mümkün değil.

Valla şuanda hiçbir gelir yok bırak 300 tlyi kuruş gelir yok inşallah rapor alabilirim 6 yıldır nefrotik sendrom hastasıyım 2011 yılında iki senilik geçici rapor almıştım tabi 2022 maaşıda aldım tabi bu hastalıkda rapor almak çok zor 6 yıldır iyleşmiyor hastalık kronikleşmiş ama rapor vermiyorlar protein kaçagı 3 gramın altındaymış çok saçma

65 yaş altısınız di mi? biliorsunuz 65 yaş üstü olanlar için rapor istenmiyor. ama 65 yaş altındaysanız % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu şart.

Evet 42 yaşındayım rapor alırsam ileri aylarda 2022 maaşınamı yoksa vakıf maaşınamı başvurayım hangisi avantajlı negibi farkları var kalem bacım

eger vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığını soruyorsan;
Vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığında kontenjan sorunu ve puanlama sorunu var. bu aylığın çıkması zordur. belirlenen kontenjana göre ve puanlama sistemine göre aylık baglanıyor. yani her muhtaç kişiye baglanmıyor. başvuran muhtaç kişilerden öncelikli olanlara aylık baglanıyor tabi kontenjan dahilinde
2022 aylıgında ise şartları tutan herkese aylık baglanıyor, kontenjan sınırı yok. tüm iş ve işlemler de en geç 2 ayda tamamlanıyor. 2022 aylıgının tek dezavantajı 3 ayda bir ödenmesi.
muhtaç aylıgı ise aylık ödeniyor.

ikisinede başvursam sorun olurmu vakıf maaşında süreç nasıl işliyor

ikisinede başvursam sorun olurmu vakıf maaşında süreç nasıl işliyor yani başvurdugum zaman ne yapacaklar popüler olan eve gelme denetleme varmı sydv de olduğu gibi bu devirde bu hareket muhtaç kişiye hakaretten başka bişey değil

Üst Alt