Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun stajda aldığı ücret hane gelirine ekleniyor mu?

SERKNX

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar %80 engelliyim ve engelli aylığı alıyorum oğlum lise sonda ve staja başladı hali ile staj gördüğü için maaş almaya başladı benim öğrenmek istediğim aldığı staj maaşı hane gelirine ekleniyor mu, aldığı ücret muhtaçlık sınırı için hesaba katılmalı mı, birde babam ayın 2 sinde vefat etti kendisi bağkur emeklisiydi net maaşını bilmiyorum vefat ettiği için maaşını annem alacak (annemin ikametini üzerime aldım) bu yüzden muhtaçlık sınırı için tekrar hesap yapmam gerekiyor yarın kısmetse babamın emekli maaşını net öğrenip hesap yapacağım şimdilik örnek olarak şöyle bir tablo çizebiliyorum

Eşim Sigortalı çalışsan = 4253,40 TL
Annem Babamın maşından 1875 TL alsa (net değil yarın gidip öğreneceğim)
Toplam 6128,40 - Ev Kirası 800 TL = 5328,40 TL
Evde 4 Kişi yaşıyor 5328,40 / 4 = 1332,10 TL

Bu hesaba göre maaşım kesilmiyor oğlumun stajdan aldığı maaş hane gelirine ekleniyorsa maaşım kesilebilir

Kalem hanım konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

Stajda, bir süreliğine maaş veriliyor. Bu durumun etkili olacağını sanmam kesilmez. Emekli maaşları 2000 altında olmayacak öyle deniyordu.

Nurtan
devrem burdakı dul ye yetım maaşına girio ve rahmetlının tüm maaşı gerıde kalanlara verılmıo.misal tek eş ise %50 60 verilio eş tek çcocuk %50 25 verilio

SERKNX
burda adı ne olursa olsun haneye giren tüm gelır gelır hesabına dahil edilir.ama staj 45 gün gibi kısa oldugu için olumsuz bi etkı edecegını sanmıom
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

Üst Alt