Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun vasisi anneanne olduğu için kesilen bakım parasını tekrar nasıl alırım?

berkecan12

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar. ben devlet memuruyum vasi yolu ile engelli oğlumun bakımını annaneye mahkeme kararıyla verdim maaş bağlansın diye ve maaş bağlandı. yanlız çocuğuma ben kedi evimde bakıyorum geçenlerde vasisi annane olduğundan eve kotrole geldiler ve etraftan sormuşlar komşulara burada yaşıyomu böyle bir engelli varmı diye komşularda herşeyden habersiz arada gelir demişler ve maaş kesildi. tekrar inceleme isteye bilirmişim nasıl olacak ne gibi yol izlemem lazım tekrar maaş bağlanması için. annaneyi ve engelli oğlumun oturumunu yanıma alırsam hesaplamayı kurtarıyor. yanıma almak kolaymı alınabilirmi yardımlarınızı bekliyorum..

bir kere yapılan işleme itiraz etseniz bile sonuç alamazsınız çünkü yapılan işlem gayet yasal. Evde bakım aylığı bakıcıya 7 gün 24 saat bakım hizmeti karşılığında verilir. Ama bakıcı (anneanne), bakım hizmeti vermemiş/aksatmış. Çünkü çocuk sizle kalıyormuş. O yüzden aylıgın kesilme işlemi yasaldır.
eger anneanne ve oğlunuzun ikametini size aldırırsanız ve kişi başına düşen aylık gelir 540,47 lirayı geçmiyorsa (2014 yılının 2. altı ayı için geçerli bu rakam da. 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yendien belirlenecektir.)
anneanneyi ve çocuğu ikametinize aldırın. ikamet adresleri sizde göründükten sonra il müdürlüğüne tekrar başvurun. Eğer gelir kriterleriniz uygun bulunursa evde bakım aylığı tekrar baglanır.

Üst Alt