Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlumun vasisiyim. Vasi olarak maaş alırken kendi adıma da maaş alabilir miyim?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
sayın yöneticiler ve degerli üyelerimiz ben oglumdan 2022 maaşı almaktayım yani vasisiyim benim şeker hastasıyım insilün bagımısıyım tansiyon ve noröloji raporlarım var ayrıca ortapedi rahatsızlıgım var sürekli şekerden dolayı ayagımda yaralar çıkıyor acaba bu hastalıklardan yüzde kaç alırım oglumun 2022 maaşı almam engel olurmu ona göre başvuracagım vereceginiz cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim

Ortopedik durumunuz nedir tam olarak göz önüne alırsak alma %40 derecesini aşabilirsiniz belki gidin muayene olun.

crstal.. şeker hastalıgından dolayı sürekli ayagımda yaralar çıkıyor yüzde 40 sadece ortapedi içinmi yoksa şeker tansiyon ve noroloji içinmi
alabilirim rapor

rapor almak için müracaat ettiğinizde tüm branşlardaki doktorlarda muayene olup kurulda değerlendirilir tüm rahatsızlıklarınız değerlendirilir ona göre rapor verilir maaş konusunda yeterli bilgim yok bilgi sabibi arkadaşlar paylaşacaktır

mustafa sürek

oğlunuz 18 yaş altı olduğundan onun adına siz 2022 engelli yakını aylıgı alıyorsunuz. kendinizin de alıp alamayacagını soruyorsunuz.
eger % 40 ve üstü engelli raporunuz olursa elbette siz de 2022 engelli aylıgı alabilirsiniz. yani sizin oğlunuz adına engelli yakını aylıgı almanız sizin 2022 engelli aylıgı almanıza engel değildir.
siz engelli aylıgına başvurunca geliriniz tekrar gözden geçirilecektir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,47 TL altında çıkarsa size de 2022 engelli aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz üstelik 18 yaş altı engelli yakını aylıgı da kesilir.
geliriniz uygunsa gidip kendiniz için başvurun.
gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. ama evde bakım aylıgı da dahil her türlü gelir hesaba dahil edilir.

peki melek abla bizim evde bakım maaşın dan başka gelirimiz yok evde üç kişiyiz uygunmu ben yüzde 41 rapor aldım sosyal dayanışmaya başvurdum sizce baglarlarmı bana maaş

evde bakım aylıgından başka gelir yoksa tamamdır ablam, kesin baglanır:)
oğlun için aldığın 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylıgı zaten gelire dahil edilmiyor. şimdi sana da baglanır rahatlarsınız biraz.

Kalem

melek abla bugün 2022 maaşımın durumunu sormaya gittim sosyal yardımlaşma 2022 maaş birimine sordum memur arkadaş kabul edilmiş maaşınızı aralık ayınnda alabilirsiniz dedi peki aralık ayında nekadar alacagım acaba abla verecegin cevaplar için teşekkür ederim melek abla

mustafa sürek

aylığın baglanmış hayırlı olsun ablam:9
birikmiş ödemenle birlikte ilk ödemeni Aralık ayında doğum yılının son rakamına göre belirlenen gunde herhangi bir PTT şubesinden alabilirsin.

vakfa ne zaman başvurdun sen? hangi ayda?
eger eylül'de başvurduysan toplam 1527,54 TL alacaksın.
Eger ağustos'ta başvurduysan toplam 1833,04 Tl alacaksın.

sagol allah razı olsun melek abla ben vakıfa 07 07 2015 tarihinde başvurdum rapor oranım yüzde 41 abla aralık ayında alacagım nekadar acaba birde deniyorki ocak şubat ve mart aylıklarında peşin alacaksın aralık maaşında deniyor toplu olarak senin bilgin nedir acaba dogrumudur beni aydınlatırsan çok makbule geçer ablacım

Mustafa sen ilk mesajında 6 Temmuz'da alabileceğin rapor oranını sormuşsun. rapor olmadan vakfa başvurun alınamaz ki.
sana şöyle sorayım. sen raporunla birlikte vakfa ne zaman başvurdun? sana başvuru alındı belgesi ne zaman verildi? sana bir forum veriyorlar dolduruyorsun ve bir belge imzalatıyorlar bu işlem hangi ayda oldu?
ya da e-devlet şifresi varsa oradan başvuru tarihine bak bana söyle.

sen mart dönem aylıgını alamazsın. mart dönem aylıgını Mart'ta alacaksın.
aralık'ta aralık dönem aylıgınla birlikte başvuru tarihini takip eden aybaşından Aralık'a kadar olan birikmiş paranı alacaksın.
aralık dönemi: aralık,ocak, şubat.
3 aylık olarak ödeniyor 2022 aylıkları biliyorsun. sen de aralık dönemini toplam 916, 52 TL peşin alacaksın. tabi yanında bir de birikmiş paranı alacaksın. sana anlattıkları bu.

Son düzenleme:
tamam abla 6 temmuzda sordum ayın 7 sinde başvurdum 14 eylülde eve heyet geldi yani memur bayramdan sonrada sordun ayın 28 inde kabul edilmiş dedi sydv daki memur aralıkta maaşınızı alacaksınız dedi melek abla

temmuzun yedisinde başvurdugunda raporun da var mıydı? engelli raporun yani?

melek abla anlayacan abla 07 07 2015de sydv na muracat ettim bana hastaneye gönderdiler 08 08 2015de doktorları dolaştım kurula girdim 26 08 2015de raporumu aldım sydv kına başvurdum bana forum verdiler doldurdum imzaladım bir aysonra gel sor dediler 28 09 2015de sydv kına gittim kabul edilmiş dedi memur arkadaşlar aralık maaşını alabilirsin dediler dediklerine göre melek abla

hah öğrenmek istediğim buydu işte. temmuzun yedisinde vakfa gitmişsin seni rapor için hastaneye sevk etmişler. bu başvuru sayılmaz. başvuru sayılması için raporunu da teslim etmen gerek. rapor olmadan başvuru alınamaz. raporunla başvurunca sana form verirler doldurursun, sonra da başvuru alındı belgesi verirler sana.
sen vakfa agustosta başvurmuş oluyorsun bu anlattıgına göre.
dolayısıyla senin aylık başlangıç tarihin, başvurunu takip eden aybaşı olan 1 Eylül 2015'tir.
buna göre de toplam önceki mesajımda dediğim miktarda alacaksın:
Eger ağustos'ta başvurduysan toplam 1833,04 Tl alacaksın.

eylül+ekim+kasım ve aralık dönem maaşı (aralık,ocak,şubat) toplam 1833,04 Tl eder

melek ablam çok sagol beni aydınlattıgın için allah razı olsun senden gerçekten adın gibi melek gibi bir yardımseversin

Üst Alt