Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oğlunun SGK'sından faydalanan kadın dul maaşı alabilir mi?

bestadereler

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bizim akraba 62 yaşında dul bayan eşi vefat etti maaşı yok.üzerinede kayıtlı birşey yok.sadece oğlunun sigortasından faydalanıyor
dul maaşından faydalanabilirmi

Eşinden Ölüm Aylığı bağlanması için gerekli sigortalılık şartları oluşmamış sanırım.. Bu durumda Dul aylığı alması mümkün değil. Oğlu üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişi olarak değerlendiriliyor...

OturanBoğa;

benim de böyle bir durumum var.Annem benim sgk den yararlanırken aynı zamanda dul maaşı alabilir mi?
annem 77 yaşında hiç geliri yok,babadan kalan( güvence,mai,mülk...) hiç bir şey yok,annemle benim ikametim de farkılı yerler.Bütün bu duruma göre alabilir mi?

encetin;

"Vefat eden SGK sigortalısının en az 5 yıldan beri sigortalılığı ve beş yıllık sigortalılık süresi içinde en az 900 gün prim ödemiş olması şartıyla hak sahiplerine 18.10.2006 tarihinden itibaren ölüm aylığı bağlanır."

Yani babanızın en az 900 prim günü olması gerekiyor annenize maaş bağlanabilmesi için..

alabilir oğlunun ssk sından yararlanması almasına engel değil üzerine kayıtlı malvalığı yoksa sorunolmaz

Bacıbey;
sayın bacıbey cevabınız için teşekkür ederim ama sizin ne dediğinizi anlamadım.
Bana yazmışsınız ama benimle ilgili bir durum değil gibi geldi bana...

ben, annem dul maaşını ( hani şu yeni çıkan 250 tl olan 2 ayda bir verilen) alabilir mi diemiştim.Annemin hiç güvencesi yok malı mülkü yok ....

encetin;

Siz dul maaşı deyince, ona göre cevap verdim. Sorunuzda nikahlı eşi vefat eden dul kadınlara yapılan nakit yardımı dememişsiniz...Annenizin muhtaçlık durumu tespit edilir ve şartlara uygunsa bağlanır.. Bu nakit yardımının bağlanma şartı, sigortasının ve herhangi bir maaşının olmaması.. Sizin SGK'nızdan faydalanıyor olması nakit yardımının bağlanmasına engel olabilir belki, bilemiyorum..

mert54;

Siz anneniz için alıyor musunuz bu nakit yardımını..?

hayır almıyor şükür babam hayatta daha))) ama bilgim var amcamın eşi başvurdu oğlunun ssk sından da yararlanıyor

dul kadınlara yönelik 2 ayda bir 500 tl verilecek nakit yardım proğramı ile ilğili yayınlanan genelgede kısacası 2022 aylığı alan dul yardımını alması için maaşından feragat etmesi gerekecek ayrıca oğlunun ssk sından faydalanmaması şartıda var ayrıca dul olupta bir yakınını baktıgı için evde bakım aylığı alıyorsa faydalanamayacak şayet agır özürlü kişi bakılan kişi dul ise o başvurabilecek

Zaten, eğer dul maaşı bağlanırsa o kapsamda sağık güvenceli de olur anneniz. Ayrıca sizin sağlık güvencenize ihtiyacı olmaz... Dul maaşı alabiliyorsa, alsın yani.

slm

annem dulmaaşı alamıyor üzerine hiçbirşey kayıtlı deyil sağlık güvenceside yok sadece benim sigortamdan yararlanıyor igili yere sordum neden alamıyordiye benim sigortam olduğu için olmuyormus bekar olduğum içinde olmuyormuş

Anneniz vefaat eden eşinden dul aylığı almaya hak kazanmışsa, çocuklarının olması vs. hiç önemli değil. Mustafa bey, bir yanlış anlaşılma olmalı...

Üst Alt