Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OGM aday memur tayin hakkını kullanan var mı? Prosedür nasıldır?

Norman

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ogm ye başlayıp aday memur tayin isteyen var mı ? Kurum inatla asalet tasdik olmadan tayin vermiyoruz diyor izlenmesi gereken yol var mıdır davayı düşünen var mı saygılar

Peki neye göre diyebiliyor sizce bence kurumun kendi fikri vermiyoruz dur.
Oysa siz kanunlara yönetmeliklere bakıp incelerseniz göreceğiniz şudur;

Devlet Memurları ile kanunda aday memurlarla ilgili tayin ve atama konuları geçmiyor. Ancak olan kanunlar aday memurlar içinde uygulanıyor.. Kurum her nekadar sözde tayin olamazsınız derse de kanunlar olabilirsiniz demektedir. Bununla ilgili dilekçe verip olumsuz verecekleri cevap ile son çare dava açarsanız kazanırsınız örnekleri var..

1655DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLEATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ileağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundankaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânlarıve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumununtedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkrakapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

[SIZE=1](1) 30/6/2014 tarihli ve 2014/6578 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Özür” ibaresi“Mazeret” ve “özür” ibaresi “mazeret” şeklinde değiştirilmiştir.
(2) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla”ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.[/SIZE]

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumuortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

asalet tastik olunmasına gerek yok kurumlar arası fark etmemesi lazım ben bilerek ben adliyede başladım 2 ay sonra tayin istedim 1 ay içerisinde tayinim istediğim yere çıktı

Ogm tayin talebine red geldi ne yapılması lazım

Selam arkadaşlar ogmde çalışıyorum bende ileri derecede uyku apnesi tansiyon ve gece körlüğü var ayrıca bakmakla yükümlü olduğum annemin raporu var uyku apnesinde makine kullanıyorum kaldığım yerde tedavi imkanı yok dilekçeme müdürümüz personel yetersizliği diyerek olumsuz görüş verdi bölgede red verdi sendika başkanı mahkemeye gitme ohalden uzar kurumla ters düşersin yürütme durdurmazlar dedi ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz saygılarımla

Bulunduğunuz yerde tedavi imkanı yoksa, sağlık durumundan veya engelliliğe bağlı yer değiştirme imkanınız var. Söz ile değilde son çare olarak mahkemeye dava açın, ohal var diye Adalet sonamı eriyor. Bence sendika başkanı destek olması gerekirken köstek olmuş. Siz bence bir avukata başvurun danışın kesin sonuca ulaşırsınız. Kanun var nizam var ama müdürlerin iki dudağının arasında mağduriyetler meydana geliyor kimse aykırı bir şey istemiyor ki. Sağlık durumundan ver engellilik durumundan tayini devlet tarafından çıkarıldı ama yine buna uymayan aykırı davranan yine devlet.

Ver mahkemeyi kazanırsın ohal ile alakası yok hakimler çok çalişiyor ne demek kurumla ters düşersin alakası yok sen sonuçta devlet memurusun red cevabından itibaren 60 gün içerisinde mahkemeye vermelisin

Seninle aynı durumdayım her ne kadar dilekçe madde çıkarsamda kurum inatla fırça atarak red ediyor başka çarem kalmadı dava açacam diyorum millet açma diyor senin için sıkıntı olmasın ne yapacağımı bilemedim tek başıma istanbuldayım

orman genel müdürlüğünde çalışan engelli arkadaşlar tayin isteyen düşünen soran varmı

ogm tayin illaki asalet gerekli diyorlar siz ne düşünüyorsunuz:mad:

normalde kısıtlayıcı hüküm olmadığını söyledim ama duvara söylüyoruz resmen

Arkadaşlar yok mu hukukçu sitede bize yardımcı olacak resmen kurum ölün yada istifa edin diyor kanunsuzluk ve vurdumduymazlık dizboyu .

ölün yada istifa edin demiyor asaleti bekleyin hakkınız var diyor

ama kısıtlayıcı hüküm yok engellilerde diyorum birşey diyemiyor bekleyeceksin diyorlar asaleti ogmden isteyen oldumu hiç

vermiyor tayin personel yetersizliğinden diye red cevap geliyor

aldığınız olumsuz cevap içeren yazıyla idare mahkemesinde dava açın.

Son durum nedir Kardeşim? Dava açtın mı hallettin mi?

engellilere özel bir seferliğe mahsus süre fark etmekszin tayin olayı var ama malesef bunu kurumlar uygulamıyor, mahkemeye verdiğiniz taktirde ise kurumla ters düştüğünüz için bu sefer aday memurluk sırasında olduğunuz için kurum müdürü olumsuz değerlendiriliyor

benim arkadaş aday memurluğu geçemedi bu yüzden aman dikkat edin arkadaşlar kurumlarla ters düşmeyin aday memurluktan çıkınca hiç bir şey yapamazlar sabır edin hakkınızı şimdi vermiyorlarsa o zaman arayın

anneniz o kadar hasta ise keşke en baştan yazmasaydınız uzak yeri, biraz daha bekleyin belki ilerleyen atamalarda kendi ilinizde atanabilirdiniz

çok çok geçmiş olsun

[FONT=sans-serif]%40 işitme Engelliyim Üniversitede de engelli Kadrosunda memur olarak 15 senedir çalışmaktayım Bulunduğum ilde Belediye ye Geçiş talebinde bulundum onaylandı. Üniversitemizde Görüş onayı için Çalıştığım birim amirim onay yazısı ve sicilimi Rektörlüğe gönderdi. Rektör Bey Personel yetersizliğinden Red cevabı vermiş. bu konu hakkında Nasıl bir yol izlerim? [/FONT][FONT=sans-serif]2014 yılında [/FONT]657 sayılı Kanunun[FONT=sans-serif] 72. maddesi beni kapsarmı ayrıca bursa ilinde bu konuda yardımcı olabilecek Avukat varmıdır? Morelim çok bozuk arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum....

Not: Engelli Tayin Maddesinden daha önce faydalanmadım.[/FONT]

sevgili arkadaşlar %45 engelliyim psikiyatrik rahatsızlığımdan dolayı 1 kasımda senem doluyor aklıma çok takılan şey ya asaletim tasdik olmazsa naparım ne ederim :(

hukuki bir yaptırım uygulama şansım olur mu?

Bende OGM deyim.. Asalet için merak etmeyin canınızı sıkmayın arkadaşlar öyle durduk yere kimse asaleti onaylamıyorum demez diyemez.. izin hakkın varsa kullanacaksın hastaysan raporda alırsın.. Ancak bizim kurumda engelli nedir kimdir haklarınız nelerdir bilmezler hakkınızı siz bileceksiniz.

bencede özellikle bir psikiyatri hastasına nasıl davranmalı hiçkimse bilmiyor,anlamıyor.

sizin gibiler yüzünden engelli kpss de yalan olacak..
ağır konuşacağım ama üzgünüm..
sizin bu şumarıklıklarınız yüzünden bütün kurum amirleri yaka silkiyo.
adamın geldiği 1 ay olmuş. başlıyyo tayin diye nakil diye zırlamaya..
9 yıllık memurluk yaşamımda bin kişi tanımamış olmasam bu kadar kırıcı konuşmazdım zaten..
alt tarafı memursunuz işte.. daha ne istiyorsunuz. atanmışsınız çok şükür..
şükür etmeyi bu kadar mı çabuk unutuyoruz..
el bebek gül bebek mi sandınız çalışma yaşamını.. özel sektörde çalışin da görün anyayı konyayı..
abi yapmayın bunu..
gözünüzü sevim yapmayın.
bu kadar şımarıklık olmaz.

1 sene sabredip tayini alıp defolup gidiliyor zaten..
bu kadar mı zor..
millet iş bulamıyo.. siz gidip belki de türkiyedeki en rahat iş alanını dahi beğenmiyorsunuz..
neymiş efendim
bizi anlamıyorlar..
ula neyi anlıyor da insanlar sizi anlasın.
herkes kendi derdinde kendi işiyle uğraşıyo..
sen kendini anlatacaksın illa anlaşılmak istiyorsan.
sanki gideceğin yer mükemmel olacak.
ne zannediyorsun kardeşlerim siz
ne zannediyoersunuz çalışma yaşamını..
alt tarafı iki evrak yazıp aksam 5 te çıkacaksın..
bu naz niyaz kibir niye..
bu cam gibi kırılmak niye..
ne zannediyorsunuz.
insan her yerde insan..
insan her yerde aynı..
daha 1 sabredemiyorsunuz çalışmaya...
sizin 20 seneniz nasıl geçecek.

sizin bu şımarıklılarınız yüzünden engelli kpss yalan olmaya başladı zaten.
kimse engelli kpss den memur almak istemiyo.
kaç yıldır aldıysak hepsi sorun.. hepsi şımarık.
bulmuş rahat birimi.
yine beğenmiyo.
adama korkudan iş veremiyoruz..
iş dediğime bakmayın.
alt tarafı dosyadaki ödeme emirlerini excel e kaydettirmek..
bunu bile sdöyleyemiyoruz..
diyeceksiniz ya erhan kardeş, bir kişi herkesi bağlar..
bağlar kardeşim..
bağlar..
elinde kaç tane böyle personel geçiyorsa bağlar...

Jozefim

Kardeş sen gerçekmisin yalanmısın !! gözleri görmeyen bir engelliye nasıl yazı yazdırcaksın veya zihinsel engelliye nasıl yazı yazdıracaksın !!! ayağından engelli olana nasılda ayakta iş verirsin biz bunların sıkıntısından bahsediyoruz yani sağlığına aykırı iş verilmesine karşıyız ! .. Anlaşılan sen memur olamamışsın da sayıp duruyorsun kuyruk acın var yada sağlam engellisin !! neyse bak işine gücüne açtırma ağzımı yumdurma gözümü!.. ve böle geri geri konuşup da tepki toplama boşuna!!

1- konumuz biz engellilerin iş yaşamındaki zorlukları değil, işi girişinden 2 gün sonra tayin isteme şımarıklığı
2- eğer ki konumuz biz engellilerin iş yerindeki zorlukları olsaydı başlık sahıbı arkadaşımız "tayin hakkını kullanmak" başlığı yerine "iş yerinde mağdur ediliyorum" diye bir başlık açardı.
3- tayin ile mağdfuriyet çözülmesi arasında nasıl bir korelasyon var onu da anlamadım. yani tayin isteyince mağduriyet bitecek mi..
ya beter bir ortamda acımasız memurların olduğu bir odaya düşerse?
4- tepki toplayıp toplamamak UMUrumda degil kardeşim. istediği söyle.
5- engelli kardeşlerimiz dertlerini DOĞRUDAN çözmek yerine DOLAYLI yollarla çözmesi bir şey kazandırmaz..
6-EN ÖNEMLİ MADDE :
EĞER ENGELLİ KARDEŞİMİZ İŞ YERİNDE MAĞDUR EDİLİYORSA, GÖZLERİ GÖRMEYEN KARDEŞİMİZE YAZI YAZDIRILIYORSA
BUNUN ÇÖZÜMÜ TAYİN DEĞİL
BİMER CİMER VALİLİK GİBİ BİLGİ EDİNME MERCİLERİNE İLETMEKTİR. ORADAN ÇÖZÜM BULAMIYORSA BİRİM DEĞİŞTİRME İSTEMEKTİR.
7- konuya nasıl daldın onu da anlamadım.. tekrar ediyorum konumuz engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar değil bizzat başlık sahibi arkadaşımızın bahsetttiği İŞE GRDİKTEN SONRA TAYİN İSTEMEK..

hadi şimdi yaylan..

Kardeş ozaman Bimerden yazı yaz engellilerin istediği yere sınırsız tayin olma şartı getirin herkes zırt pırt gezmesin de derdini bimerden yaz ki dikkate alsınlar tayin olayını kaldırsınlar ha bu arada Ekpss de neymiş demi onuda yaz bende normal KPSS varken EKPSS yi de kaldırın de tövbe tövbe !!

[FONT=sans-serif]hadi şimdi yaylan.. Bu ne biçim bir söz böyle ama senin gibi cahile kötü söz kullanmayacam kusura bakma bozmayacağım edepli ol lütfen![/FONT]

[FONT=sans-serif][/FONT]

uNiQuE_54
siz de izan sorunu mu var
tayin le iş yeri zorlukları arasındaki bağlantıyı çözemedim diyorum..."beni anlamüyorlar" demek tayin için gerekçe değil diyorum.. nereye giderse gitsin benzer profildeki insanlarla karşılaşır diyorum.
insanların işe girdiği 1 ay olmamış başlıyorlar tayin diye ağlayıp zırlamaya..
yahu 1 2 ayda ne kadar ezilmiş olabilirsin ki..
münferit bir kaç ornek dışında..
benim aklım bunu almıyor.
anladın mı şimdi?
bimer e tayin için niye yazayım. şımarık mıyım ben. 3 ay dolmadan tayin istiyor la. bunun nesini bimere yazacan.
varsa bir işyeri sorunun onu yazacaksın..

çok haklısınız açıklayıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.birşey sormak istiyorum 1.yıldan sonra asaletim tasdik edilmezse hukuki bir süreç başlatabilir miyim?4 engelliyiz dairede tedirginlik yaşıyoruz...

@Jozefim denen şahsın konuma cevap yazdığı için utanıyorum normalde böyle tiplere cevap vermem lakin işkembeden atmak kolay atmışta öncelikle sistemi bi baştan konuşalım ki çalışmak zorunda olan arkadaşlara hayatını idame ettirmek zorunda olanlara yapılanları anlatalım devlet sen engellisin sana iş verdi mantığı ile işlerini yürütmekte kimse şımarmıyor öyle insanlar var ki tanıdığım kanser hastası 2.evre tedavi için sağlık ocağı bile olmayan yerden 300 km gidip geliyor,bel altı ampute düz yolu yok işe gidiyor daha bir sürü ama bu jozef gibi şahıslar yüzünden devlet sana iş verdi ya yazmasaydın gitmeseydin mantığı gitmek zorunda olan çok arkadaş tanıyorum mecburiyetten tayin olayına gelince kendim adına bölgem adıma asaletinizi 2.yıla vereceğiz diyorlar ne eğitim aldık nede sınava girdik 15 gün sonra senemiz doluyor kaldığım yer 7 ay kar mevcut ama diyorum ya kurumun bize dediğini bu arkadaşta diyor yazmasaydın senin yasal hakkını kullandırmayan kurum böyle kafa pırıl pırıl olan insanlar çok ezilir senin üslubuna değilmek bile istemiyorum neyse herkese hayırlı günler

Son düzenleme:
sizede iyi günler cem bey saygılar...

benimde 21 gün kaldı :)

kardeşim ben de benzer bir yerde çalışıyorum. ilk gittiğimde taşranın ücra yeri diye ağlıyordum.. asaletim dolmadan 40 defa tayin için uğraştım. milleti perişan ettim.
kendime de şımarık dedim kişisel alınmayın.
bak şimdiki kafamla eski toy kendime bile diyorum..
yazmasaydın..
zorla mı yazdırdılar.
yazmasaydın. 85 almak yerine 90 alsaydın gitseydin antalyaya.
elinden tutan mı oldu diye.
bu kadar net.
yok hastane yokmuş yok bilmem ne
abi bak o zaman gideceğin yere.
ben de o hataya düştüm. ezbere tercih yaptım. sırf atanayım diye.
sonra ağlayıp zırlamanın kimseye faydası yok.
kendi düşen ağlamaz.

elbette engelli kardeşlerimiz için uygun çalışma koşulları sağlanmalı.
ben de engelliyim. 2 ayda bir 1100 km yol yapıyorum doktoruma gitmek için.
bana da çok zor.
ama realist olmak zorundayım.
eski şımarık tavrımı terk ettim.
ben yazdım. devlet bana iş verdi çok şükür.. bak şimdi izinliyim. elalem özel sektörde kan ağlıyorken
ben devletin bana verdiği 20 gün izni kullanıyorum..
kahvemi alıp size laf yetiştiriyorum :)

Mesele devletin sana iş verdi diyip her tür mobinge eyvallah demek te değil mesele bir bakanın gözün görmüyor daha ne istiyorsun iş vermişiz demek de değil mesele zaten yapması gerekeni yapması ve insanları mağdur etmemesi

o adam çalışmak zorunda telefonda şube müdürünün sana zorlamı yazdırdılar demesi bu insanlar sağlam olsa her halde rahat battı deriz ama diyorum ki öyle örnekler var ki aklın hayalin durur zulüm ediyorlar bazı kurumlar sınavdan sonra duyuruyla evine en yakın kuruma başla gelme diyorlar evet işimiz var çok şükür ama bu lütuf değil bunu asla unutma

bu isteği de saygısızlık olarak alğılama bir örnek vereyim bir arkadaşımız psikolojik rahatsız gece tek başına duramıyor uyuyamıyor anlayacağın haliyle gün doğana dek uyumuyor gün doğuncada uyuyakalıyor tek annesi var oda engelli bu çocuğa soruşturma açtılar işe geç geliyor diye şimdi bumu doğru olan yoksa hem annesinin yanına gitmesi mi uygun bu çocuk şükür mü etmeli ? Evet daha iyi puan alabilir de desi var işte hastalığından dolayı çalışamıyor bu mu düzeltilmeli yoksa en başta yazdığım gibi devlet sana iş vermiş sus ve otur denmeli bu insanlar emin ol en son düşündükleri şeydir şımarmak hayırlı günler

Ya yazdıklarınızı okudum herkes kendince haklı devlet kadronsunda bile neler yaşanıyor gercekmi bu yazılarlar.Bende özel sektördeyim valla durmaksızın calisiyorum ama usanmıyorum yinede,sadece bazı kendiniz bilmez insanlara kızıyorum okadar işimi severek yapıyorum çok şükür ama Jozefim kardesim dediği gibi anlayışsız kendini bilmez insanlar her yerde var insan degismedigi sürece bu böyle gider daha da kötüye gidiyoruz,sonumuzu Allah hayra yorsun insAllah.

sgurkan

anlatmak istediğim tam da bu..
konu başlığı TAYİN.
oysa arkadaşlarımız İŞ SORUNLARI'ndan bahsediyor.
tayin ile iş sorunlarının ne alakası var Allah aşkına?
kırk farklı birim değiştirdim. farklı etnik yapıdaki farklı bölgelerden gelen binlerce insanla tanıştım..
kötü insan her yerde kötü..
gaddar müdür her yerde gaddar.. her yerde var.. dolu var.
memlekette sorunlu insanın olmadığı yer var mı?
bu kaçınılmaz ki.
iş yaşamı elbette zor..
gurbet elbette zor.
dedim ya 2 ayda bir 1200 km yol gidiyorum batıya.
tüm bunlara rağmen realistim.
çünkü ben istedim..
ben yazdım.

Üst Alt