Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OGM Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğinde engelliler için değişiklik

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]OGM de yönetmelik çalışmalarının devam ettiğine dair bimerden cevap geldi. Lütfen, bu yönetmelikte engelliler için bir madde eklenmesini isteyelim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Aşağıdaki metni dilekçe yazıp ebys den gönderelim. Bimerden de gönderebilirsiniz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SUNULMAK ÜZERE
[/FONT]

[FONT=sans-serif]...................... ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE[/FONT]

[FONT=sans-serif]Orman Genel Müdürlüğünün 23/01/2017 tarihli 16881150-010.03-E.166202 sayılı yazısına istinaden, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Taslağının Yazılı sınav madde 11- de Başarı puanı 70 den 60 puana düşürülmüştür. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Yönetmelik taslağının madde 11- de engellilerle ilgili olarak, engelli kadrosunda bulunan memurların başarı puanının 50 puan yada altı olarak düzenleme yapılması, sözlü sınavdan muaf tutulması istenilmektedir. Anayasamızın fırsat eşitliği ilkesine göre engellilere ayrıcalık tanınmalıdır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. Maddesinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu sebeple yönetmelik taslağında engelliler için bir madde eklenmesi gerekliliği doğmuştur.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Gereğinin yapılmasını emir ve müsaadelerinizle arz ederim[/FONT]

@ancıl

Merhaba, benim bundan haberim yoktu, şaşırdım görünce, sevindim de tabi, görevde yükselme sınavından 60 puan almam yeterli yani, mülakatta da düşürmezlerse şube müdürü olabilirim doğrumu anladım :D

Bişey daha soracağım ben bu yazıyı bulamadım, sana bimer aracılığıyla yazı mı geldi.

Orman Genel Müdürlüğünün 23/01/2017 tarihli 16881150-010.03-E.166202 sayılı yazısı nerede bulamadım ben.

orman genel müdürlüğüne yazdım bu arada :)

bu süper olmuş ben mebdeyım şahsen gys açılmadı açılırmı oda muamma bu yıl bılemıyorum ama açılırsa inş bızede bu 10 puanlık ındırımı uygularlar inş.bırde mülakat varmı memur şef yada şube mudurluyu için yok dıye bılıyordum ben...

pasini

memur,şef onlarda mülakat yok ama şube müdürlüğü ve saymanlıkta var..Şube Müdürü olabilmek için 10 yıl çalışmış olma şartı aranıyor, saymanlıkta ise 8 yıl bu biraz sıkıntı.

anladım tşk ederım hepımız için hakkımızdan hayırlısı olur ümidiyle...

53. maddede " [FONT=sans-serif]Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. Maddesinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir." şeklinde denmiyor tam yazı aşağıda

[/FONT]
"Engellilerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına,eğitim durumu ve engel grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, engellileringörevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine,kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesineilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarakDevlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir."

@mutineer901;

Öncelikle herkese merhabalar,

Ben yazıyı bi kanun teklifinde gördüm. Yeni farkettim. 657 sayılı kanuna baktım. Evet dediğin gibi bu şekilde yazmıyor. Nasıl gözden kaçırdım anlamadım.

Kanun teklifini sunuyorum. Orda yazıyor. İlginç. Bir Milletvekili böyle yanlışlık yapamaz. Yasayı farklı şekillerde sunmak, göstermek suçtur.

http://www2.tbmm.gov.tr/d26/2/2-2048.pdf

@
OturanBoğa; @Admin;

Konuda geçen 53. maddenin silinmesini görüşlerinize arz ederim

Son düzenleme:
@ancıl

OGM NİN CEVABI
Başvuru Metni
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SUNULMAK ÜZERE

Orman Genel Müdürlüğünün 23/01/2017 tarihli 16881150-010.03-E.166202 sayılı yazısına istinaden, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Taslağının Yazılı sınav madde 11- de Başarı puanı 70 den 60 puana düşürülmüştür.

Yönetmelik taslağının madde 11- de engellilerle ilgili olarak, engelli kadrosunda bulunan memurların başarı puanının 50 puan yada altı olarak düzenleme yapılması, sözlü sınavdan muaf tutulması istenilmektedir. Anayasamızın fırsat eşitliği ilkesine göre engellilere ayrıcalık tanınmalıdır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. Maddesinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu sebeple yönetmelik taslağında engelliler için bir madde eklenmesi gerekliliği doğmuştur.

Gereğinin yapılmasını emir ve müsaadelerinizle arz ederim.

Başvuru Yolu: BİMER Sayfası
Cevaplar:
Cevap Zamanı Cevap Kurum Birim Adı
14/09/2018 19:20:59

Sn.
Cumhurbaşkanlığı Makamına göndermiş olduğunuz ve buradan da Genel Müdürlüğümüze intikal eden 06.08.2018 tarihli ve 1801403338 sayılı müracaatınız incelenmiştir.

22.10.2016 tarihli ve 29865 sayılı Resmi Gazete'de Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Yukarıda adı geçen yönetmelikte yapılan değişiklikler çerçevesinde 10.12.2013 tarihli ve 28847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde de Genel Müdürlüğümüzce değişiklik yapılması gereklilik arz etmiştir. Orman Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı, Genel Yönetmelik hükümlerine istinaden düzenlenmiş bulunmaktadır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesi ile değiştirilerek yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin Yazılı Sınav başlıklı 12 inci Maddesinde:
"Madde 12 " (Değişik: 21/9/2004-2004/8246 K.) (Değişik birinci fıkra: 1/3/20102010/192 K.) (Ek cümle: 6/5/2013-2013/4957 K.) Yazılı sınav, bu sınava ilişkin konu başlıklarına duyuruda yer verilmek suretiyle, mahalli idareler için İçişleri Bakanlığınca, yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca olmak üzere, ilgili kurumlarca belirlenecek konularda yapılır. (Mülga cümle: 6/5/2013-2013/4957 K.) (...)Yazılı sınav kurum ve kuruluşlarca yapılabileceği gibi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabilir. Bu Yönetmelik kapsamında bulunan il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar tarafından talep edilmesi hâlinde, bu kurumların görevde yükselme (...)(3) sınavları ile unvan değişikliği sınavları İçişleri Bakanlığınca merkezî olarak yaptırılır. Ayrıca, yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumlarından talep gelmesi hâlinde, bu kurumların personelinin (3) sınavları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca merkezî olarak yaptırılır.

(Mülga ikinci fıkra: 6/5/2013-2013/4957 K.)
(Mülga üçüncü fıkra: 6/5/2013-2013/4957 K.)
(Ek fıkra: 6/5/2013-2013/4957 K.) Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. (Değişik ikinci cümle: 30/6/2014-2014/6579 K.) Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar. (Mülga son cümle: 17/10/2016- 2016/9380 K.)hükmü yer almaktadır.

Ayrıca; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Engelli personel çalıştırma yükümlülüğü başlıklı 53 üncü maddesinde ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik'de bahsedildiği üzere;

Engelliler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, engelli kontenjanı açığı bulunduğu sürece engel grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.

Ayrıca eğitim durumu ve engel grupları dikkate alınarak kura usulü ile de yerleştirme yapılmaktadır. Kamu kurumları engelli personel istihdamını engellilerin engel ve eğitim durumunu gözönünde bulundurarak merkezi sınav sonucu veya kura usulü suretiyle karşılamaktadır.

Bu hükümler çerçevesinde işlem tesis edilecek olup Genel Yönetmelik hükümleri dışında işlem yapılması ve engelli personelin atandıktan sonra unvan değişikliği sınavına tabi bir kadro unvanına sınavsız olarak atanması mümkün bulunmamaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

@elifsena;

Siz burda Engellilerin başarı puanının 50 puan yada altı olarak düzenleme yapılmasını ve sözlü sınavdan muaf tutulmasını arz etmişsiniz.
Fakat size verilen cevap sınavsız olarak kadro ünvanı verilmeyeceği bildirilmiştir. İşlerine geldiği gibi cevaplamışlar. Bu verilen cevabı ilgi tutarak sınavsız kadro ünvanı istemediğinizi belirterek, Görevde Yükselme ve Ünvan değişikliği sınavında engellilerin başarı puanının 50 puan yada altı olarak düzenleme yapılması, sözlü sınavdan muaf tutulmasını istediğinizi emir ve müsaadelerinizle arz ederim diyin.

Not: Konunun ivedilikle cevaplanmasını. Ve yine aynı cevap verilir ise bir üst makamlara CİMER cevaplamalarının yanlış cevaplandığı hususta şikayetimi yazacağım.

deyin.

elifsena;

Bakanlığa şikayet edebilirsin. Oda olmadı Kamu denetçiliğine şikayet edebilirsin. Bence direk kamu denetçiliğine şikayet et. Çünkü kamu denetçiliği şikayetleri gizli tutar ve araştırır.

Üst Alt