Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğrenci affı için şimdi başvurabilir miyim?

aylin2481

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar KTÜ iktisat bölümü öğrencisiydim ve engelim nedeniyle ve bir takım sağlık sorunları nedeniyle o dönem kaydımı yaptırdım ve okula gidemedim. belli bir süre doldurduktan sonra kaydımı sildirdim. Şimdi öğrenci affı çıktığı zaman ameliyat olmuştum ve takip edemedim tekrar yararlanabilir miyim?
Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler

Af başvuru süresi ne yazık ki 2008 Aralık sonunda bitti. O süre içerisinde aftan yararlanmak istediğinizi belirten bir dilekçe yazıp fakültenize götürseydiniz, ya da sizin yerinize birisi bunu yapsaydı olurdu.
Bir sonraki affı beklemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

O dönemde ameliyat olduğunu kanıtlayacak belgelerle başvurup bir şansını dene derim.Mahkemelerde icra dairelerinde dahi bu tarz mazeretler dikkate alınıyor,en azından bu konuda bilgi al,olmaz sözünü mazeretini öğrendikten sonra fakülte yönetimi söylesin.

yemez öyle ameliyat vs.
muhtemelen intibak komisyonları toplanıp dersleri belirleyip dağılmışlardır bile.
umarım gelecek sefer kaçırmazsın affı.

En son çıkan af kanunu hükümlerini, tüm maddelerini, olurunu, olmazını çok iyi bildiğim için cevap yazdım. Başvuru süresini her ne sebeple olursa olsun kaçıranlar için yapılacak birşey yok zira bu süre içerisinde başvuruyu madur öğrencinin adına bir başkası da yapabilirdi. Buna rağmen fakülteyi arayıp bilgi almak, olup olmayacağını öğrenmek zor birşey değil. Bir telefonluk iş. Aylin hanım, siz efsane1'in dediğini yapın da içinizde ukte kalmasın.

Devletin bazı birimlerinde olmaz dediğin olaylar ek maddeyle,istisnalaşabiliyor, ciddi rahatsızlıklar,ameliyatlar terminli başvurularda dikkate alınıyor,bundan dolayıdır ki bir konuda tereddütteysem hep son cevabı o kurumdan alırım.Bu konuda sorumlu kişiyle konuşmanın,üniversitenin web sitesine mail atmanın hiç bir zararı olmaz.Empatizanın dediği gibi içinde ukte kalmaz..

Üst Alt