Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğrenci evinde 2022 Engelli Aylığı başvurusu nasıl olacak?

19390

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öğrenciyim ve %80 raporum var. 3 öğrenci aynı evdeyiz dolayısıyla maaş/ev/araba gibi gelir yok hiç birimizde. Bu durumda gelir testi nasıl uygulanır? Ben 2 yıl devlet memurluğu yaptım daha önceden bu bir şeyi değiştirir mi? Gelirimi belirlemek için ailemin bana verdiği harçlığa mı bakarlar, arkadaşlarımın parasının bir etkisi olur mu yoksa yine benim ailemin gelir durumuna mı bakarlar? Ailem de aynı şehirde bu arada.

Bu yılın sonunda 25 yaşı dolduracağım için maaştan ziyade gss primi ödememek için başvuracağım açıkçası. Bu sıkıntıyı farklı bir şekilde aşma seçeneğim var mıdır?

2022 aylıgında GSS gelir testinden G0 çıkman gerek. GSS gelir testi için de 25 yaşını doldurmadıgın ve universiteli oldugun için ailenin yanında gorunursun. böylece ailenin gelirini dikkate alırlar.
ikamet adresin okudugun şehirdeyse kaymakamlıktaki vakfa (SYDV) git istersen. ama vakıf gelir testini yapamaz sana ikametin ailenle sayılacagından.
yine de vakfa git şansını dene.

Üst Alt