Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğrenim bursu ve kredisi hakkında..?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar.

Kısmetse kardeşim Üniversite tercihi yapacak, Kredi ve yurtlar kurumunun öğrenm bursu veya kredisine başvurmayı düşünüyor.

Benim sormak istediklerim:

1. Şimdiden burs ya da kredi alabilirmi?

2. burs ya da kredinin çıkma olasılığı üksekmidir?

3. gelir durumuna bakılırmı?

4. şayet kredi söz konusu olursa neleri kapsar ya da ne kadardır? ve geri ödeme için herhangibir işe girmesi beklenirmibeklenirmi?

5. burs ne kadardır?

Saygıyla.

1. Şimdiden burs ya da kredi alabilirmi? hayır ünv. kayıt yaparken bilgilendirirler...

2. burs ya da kredinin çıkma olasılığı üksekmidir? burs biraz şans işi ama kredi geri ödemeli olduğu için genelde her isteyen alabiliyor.

3. gelir durumuna bakılırmı? evet özellikle bursta bakarlar.

4. şayet kredi söz konusu olursa neleri kapsar ya da ne kadardır? ve geri ödeme için herhangibir işe girmesi beklenirmibeklenirmi? kredi ayda bir ödenir ve okul bittikten 2 yıl sonra bir ödeme planı çıkartılıp ödemesi istenir. işe girip girmemesi önemsenmez.(aracıma haciz geldi bu yüzden)

5. burs ne kadardır? 260tl diye duydum. ama her yıl artar...

Ayrıca kardeşiniz engelli ise TESYEV in Engelliler için vermiş olduğu burstan faydalanabilir...Ben hem Başbakanlıktan karşılıksız burs alıyorum hem de TESYEV den...

Burayı Tıklayarak Bakabilirsiniz

kardeşiniz engelli ise burs çıkma olasılığı çok yüksektir değilse ve doğudan kazanmamışsa çıkma ihtimali çok düşüktür.

okullar acıldıktan sonra eylülden sonra basvuru yapılıyor.fakat dogustan engelliyse gelir durumuna bakcaklarını sanmam.kredi cikarsa %50 geri ödeme sekli var.suankı burs 260 ytl yıl gectıkce 20 zam gelir..

Hayır arkadaşlar, Kardeşim engelli değil...

Veydel şimdi başvursa Üni.ye başladığında burs ya da krediyi kullanma şansı olmazmI?

gördüğüm kadrıyla yanlış anlamadıysam başvurular 2 Temmuz ve 5 Ağustos arasındaydı okuduğum kadarıyla.

Sonuçların açıklanması ekimi bulur, çıkarsa ödemeye 2013 ocak ayı itibariyle başlarlar, benim dönemimde(2004) öyleydi değişmediyse bu şekilde olur.

Speedy kardeşinin devlete başvurması için ilk önce herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olması gerekmekte ve şu tarih olduğu halde yerleştirmeler açıklanmadı başvurular tamamlandıktan sonra bir kaç içinde bursa ya da kredi alıp almayacağı açıklanır ve ödemeler 2013 Ocakta başlar muhtemelen senin görmüş olduğun başvurular üniversitede an itibari ile okuyup önceki yıllarda burs alamamış ara sınıfların başvuru tarihidir ki onlarda ocak ayında alacaklar bu parayı ve sanırım 2013 ocağında bu para 270-280 gibi birşey olabilir

Üst Alt