Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğrenim kredisi alacağım. Yeni rapor almam gerekiyor mu?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kredi ve yurtlar kurumundan öğrenim kredisi alacağım tekrar rapor mu alınacak bilgi verimisiniz şimdiden teşekkürler

[FONT=Trebuchet MS]1. Öncelik Belgesi[/FONT]
  • Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler, (İlgili hastaneden alınacak olan standart sağlık kurulu raporu- sağlık kurulu raporu formunun eksiksiz olarak doldurulması)

eğer %40 üzeri raporunuz varsa noter onaylı fotokopisini verip (kyk ya) %95 ihtimalle başbakanlık bursundan faydalanırsınız.

Yeni rapora gerek yok eski raporunlada alabilirsin ama sürekli ibaresi mevcut ise...Mesela Ben Başbakanlık bursu alıyorum.Engellilere genellikle Başbakanlık bursu veriliyor.Karşılıksız yani.Bir diğer konu ise TESYEV Vakfı Engelli öğrencilere burs veriyor.Başvuru yaparak faydalanabilirsin.Ben şuan hem TESYEV den hem de Başbakanlıktan burs alıyorum...

açıköğretim 4.sınıf okuyorum açıköğretimede verirler mi başbakanlık bursunu ?

Sanırım Açıköğretime burs yok yine de net bir araştırma yap...

Açık Öğretimde burs yok araştırma yapmana gerek yok. Not eğer örgün eğitim görecekler için kısa bir bilgi başvuru formunda engelli olduğu beyan edilmişse rapora gerek yok büyük ihtimalle başbakanlık bursu çıkar ve şanslıysan öğrenim kırediside alınır öğrenim kıredisi geri ödemelidir Bilgilerinize

relaxx teyit edeyim AÖF lülere burs yok AÖF te bu sene başlamak üzere %50 civarindan indirim olcak engellilere bilginize

başbakanın açıklamasına göre böyle bir uygulama yapılma ihtimali var şöylede bir durum varki şuan genel sağlık sigortası için en az 38 er lira ödüyor 18 yaşını geçmiş kişiler, eğer aöf den harç alınmazsa çok su istimal olur, millet sırf sigorta primi yatırmamak için gider aöf yazar, veya otobüslerde öğrenci bileti kullanmak için veya askerliği tecil için.
Ben açıkça söylemek gerekirse aöf nin harçlarının kaldırılmaması yanlısıyım.

Benim de sormak istediğim soru var engelliyim raporum sürekli raporum var yüksek lisans yapmak istiyorum çalısıyorumda bana kredi verirlermi banka değil kredi ve yurtlar kurumundan geri ödemeli bilgisi olan varmı?

Üst Alt