Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen, adaylık kalkmadan tayin istenebilir mi?

tornado64

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Engelli öğretmen ataması sonrası atandığımız ilden adaylık süresi bitmeden özür grubu tayiniyle yer değişikliği yapabiliyor muyuz?

tornado64 Yapabilirsin. Ancak eş özrü gibi diğer özür durumlarıyla beraber hizmet puanı üstünlüğüne göre tercih yapacağın için tayinin çıkmayabilir.

Aday öğretmenlik süreci hakkında..?

Doldurduğumuz formları işaretleme yaptırmanız gerekiyormuş. Müdür mebbisinde form, kurs işaretleme sayfası nerede bileniniz var mı? Adaylık sürecini bilenler yardımcı olur musunuz?

kar&yağmur

Merhaba hocam ben 750 engelli öğretmenlik tercihlerine başvurdum. 3 Aralıkta atama sonucu belli olacak. Beni merak ettiğim Atama yaşadığım şehrin dışına çıkması durumunda memurlarda olduğu gibi engele bağlı bir kereye mahsus tayin isteğinde bulunabiliyor muyuz? Birde aday iken mazeret tayinlerinde başvuru hakkımız oluyor mu?

LORD_55100

Merhabalar, hocam bir kereye mahsus tayin olayı benim görebildiğim kadarı ile artık ya yok yada mahkeme usulü ile mümkün olabiliyor.
yani ben 2 kez dilekçe yazdım ikisindeden de (hani bir kereye mahsus tayin ile ilgili yazı da vardı ya onu da ekledim) ve olmadı redddeildi.

Ancak gecerli bir raporunuz varsa , bu rapor ile evet mazeret tayinlerine başvurabiliyorsunuz ve sanıyorum bunda şu kadar hakkınız var gibi belli bir sayıda yok. çünkü iki kez başvurdum . hatta daha çok kez başvuru yapılabiliyor.

buda şöyle oldu. mesela ben istanbuldan ailemin ikamet ettiği ile (yanına) tayin gelmek istedim ancak beni ilçeye verdiler ki hala bu ilçedeyim. ilk mazeret atamasına başvurum adaylık döneminde idi ve gerçekleşti. tayinim yapıldı yani.

sonraki mazeret atamasına yine başvuru yaptım ancak bu defa istediğim yer gelmedi.

şuan adaylığım kaldırıldı. ancak zaten bulunduğum ilçede okul müdürümden yani aslında amirimden çok memnun olduğumdan hem de raporumun süresi bittiğinden başka başvuru yapamadım.

ama dediğim gibi şimdi şurda bir evim olsa idi belki de herşey istediğim gibi diyebilirdim tabi , can sağlığı ve her zaman Allaha şükredebilmek temennisi ile.

Teşekkür ederim hocam. Şeflikten Öğretmenliğe geçiş yapacağım nasip olursa ama doğru mu yapıyorum biliyorum. Bu meslek beni yordu belki öğretmenlik dinç tutar diye umuyorum...

zaten şefliği kazandığım o bir kereye mahsus tayinde torpilliler yapıldı benim ki yapılmadı. Hep norm gerekçesi öne sürüldü ve üstelik elimde KDK (Kamu Denetçiliği Kurumu) lehime vermiş olduğu tavsiye kararına rağmen yapmadı. İl/İller arasın da norm yok denilen yere normlar açılarak atamalar yapıldı resmen mobbing uygulandı. Bu yüzden severek yaptığım mesleğime küstürdüler

LORD_55100
Öğretmenlikte durumlar farklı ocak ve eylül aylarında senede iki defa tayin hakkı var diye biliyorum yer değiştirme için bu 2 dönemde tercih yapabiliyoruz bende ocaktaki engelli il dışı yer değiştirmeyi bekliyorum

750 Engelli Öğretmen atamasında Ankaraya atandım. Umarım enegele bağlı tayin için vereceğim dilekçeye olumlu cevap verirler yoksa ankara çok pahallı bir kent:)

LORD_55100

merhaba , madem bir karar aldınız ve uyguladınız , o halde hayırlı olsun :)
yalnız ankara mı pahalı bizim ekonomik sorunlarımız mı var dersen bence 2.si. yani bizim ekonomik sorunlarımız var. adil bir gelir dağıtımı da yapılmıyor artık şu hale bakın doktorlara öğretmenlerin maaşı kadar zam yapıldı.

LORD_55100

Önümüzdeki ocağın ilk haftası özür grubu yerdeğiştirme kılavuzu açıklanır gerekli işlemleri yapıp tayin isteyebilirsiniz yalnız gitmek istediğiniz yerde açık kadro olması gerek

Ankara'ya verdiğim dilekçeme bakanlık olumlu cevap vererek yaşadığım il MEM'e atamam yapıldı. Şükürler olsun...Haftaya da okulum belirlenecek. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum

Üst Alt