Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen memur başka pozisyona başvurup atanabilir mi?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
selamlar,

acaba aday öğretmen kişi uygun bir ilan çıkarsa, (mesela çözümleyici kadrosu) bu kadroya başvurup atanabilir mi?
kazanırsam ne yapmam gerekiyor. yani akademisyenlik istiyordum ama o da doktorayı tamamlamadan pek anlamlı gelmiyor. kafası karışık durumdayım. fakat mümkün olursa bir an önce maaşımdan bir eksi olmadan öğretmenlikten başka bir mesleğe geçiş istiyorum.

kanunlar veya mevcut prosedürler dahilinde geçerli görüş bildirirseniz sevinirim

teşekkürler.

Öğretmenlikte hiç mutlu değilim. Yeniden başka kadroya atanma şansım var mı?

selamlar.

bence bu meslek benim yapmak istemediğim ve mutlu olmamı da neredeyse imkansız kılan bir meslek.
bir süre sonra istifa etmek dahi (bazı koşullar altında) düşüncelerim arasında.

acaba yeniden başka kadroya atanma şansım var mı? (mesela tübitak kadrolarına vs.) veya tüike felan. not: açıktan alımları da değerlendirebilirim sanıyorum.

matematikçiyim. iyi derecede (B2/C1) ingilizce ve B1 düzeyinde arapça bilmekteyim.

orta düzey html ve css ile başlangıç düzey javascript biliyorum.

Allah yardımcım olsun. mutsuzum şuan. ilerisi de muamma.

kar&yağmur

Mutlu olmanızı ne tarz bir iş/meslek sağlar hocam ilk önce bunun cevabını vermeniz gerekir. Bence bu konuda oldukça kararsızsınız. Öğretmenlik yapamayacağınızı düşündüren şey nedir size. Sanırım daha aday öğretmensiniz ve pandemi sebebiyle de yüz yüze derslere henüz başlamadınız. Hal böyleyken bu kadar kaygılı hal biraz fazla gibi. Sahip olduğunuz hastalık ve onun getirdiği kaygı mı bu düşünceye sevk ediyor sizi...

naps

hayır , hatalı olduğunuzu düşünüyorum. çünkü ben en iyi mühendislik yapabilirim bence. mühendislik diplomam yok ama bence bu bu mesleği iyi yapamayacağım anlamına gelemez. bazı çalışmalarım onaylandı gibi. En azından 1 adet çalışma yayınlandı.

öğretmenliği istemiyor olmamın nedeni de bence hastalığımdan ileri gelmiyor olabilir (sanmıyorum da) çünkü ben asıl bu meslekte kendimi güven içerisinde çalışıyor yada içtenlikle ,içinden gelerek çalışıyor hissetmiyorum.

mühendislik diplomam olmasada asıl mühendislik benim işim olmalı.

neyse. ama ne yapabilirim şu koşullarda sanırım ar ge öğretmenliği var biraz araştırdım bunu bu hemen olmuyor malesef ve ne kadar tatmin edici orası da belisiz ama yine öğretmenlikten iyidir tahminim.

fakat başka kadro olur mu ondan da emin değilim mesela dış ilişkiler biriminde bir kadro bulabilir miyim bu konuda hiçbir bilgim yok.

Senin aday öğretmen olduğundan önce adaylığın kalkmalı sonra kurumlar arası geçiş ile istediğin bölüm kontenjanı varsa seçersin. Birde tabi istifa edersin öğretmenlikte bir mühendislik biçimidir tabi nerden baktığınla ilgili mevzuya

Dediğim gibi bakış açımızı değiştirmekle alakalı. İnsana şekil vermek soğuk bir cisime yada metale şekil vermekten daha sıcak gibi geliyor bana tabi sanatsal olarakta bu hissi yaşayabilir insan ancak günümüzde herşey yeterince kalıplaşıp tekdüzeleşirken öğretmenlik koşulların iyi olmamasına karşı yinede en güzel meslek.

Sağol Rica ederim umarım faydası olmuştur...

Üst Alt