Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen olan ablam istemediği halde malulen emekli edilir mi?

sonnbahar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim ablam öğretmendi fakat 17 aydır L1 kırığı sonrası paraplejik durumda 1 yılı heyet raporu alarak geçirdik toplamda bu ay alacağımız 1 aylik heyet birlikte 7 ay heyet almış olacağız ve bu yılı da heyetle geçirecek gibiyiz malulen emekliliğe zorunlu tutarlar mi bi bilginiz var mı

ben iyileşip işine dönebileceğine inanıyorum inşallah ne kadar heyet aldıktan sonra mecburi emeklilik olmuş olacak bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim .. Rabbim tüm hastalara acil hayırlı şifalar versin ..

@sonnbahar

Hayır, 7 aylık rapor zorunlu emekliliğe neden olmaz. Kaldı ki unutmayın, zaten omurilik felci olup tekerlekli sandalye kullanmak öğretmenliğe devam etmeye mani değil. Tekerlekli sandalye kullanıp öğretmen olan/öğretmenliğe devam eden belki bin tane arkadaşımız var.

Görevine geri dönmemek emin olun yapabileceğiniz en büyük hata olur. Aman diyeyim! Bir an evvel iyi bir sandalye ve erişilebilir günlük yaşam planı ile işe geri dönsün...

Bu konuda geç kalırsanız, omurilik yaralanmasından daha büyük travmalar ve kaçıp giden hayat sizleri bekliyor demektir.

Devam etmek istiyor ancak koltuk değneğine gecebilirsem geçeyim diyor bu yüzden 16 aydir 3 ayda bir heyet raporuyla devam ediyordu ancak artik ucretsiz izne ayrilmak zorundasiniz diyor okulu bu konuda bilginiz var mi yardimci olursaniz cok sevinirim

sonnbahar

Maksimum üst üste 18 ay rapor alınabiliyor diye anımsıyorum.
Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Aynısı başıma geldi. Öğretmenken soruşturma geçirdim. Geri hizmete alıp normal memurluğa bile layık görmediler. Direk malulen emekliliğe sevkedip beni cezalandırmak istediler. Ama çok şükür özür derecem %60 ın altında olduğundan ötürü yırttım. Bu mevzu 7 sene falan önceydi. Son 6 senedir aynı kamu kurumundayım ve işimde oldukça rahatım.

Zaten eğitim sistemine getirilen "öğretmenin performansını değerlendirme" tarzı uygulamalardan sonra öğretmenliği bıraktığıma eskisi kadar hayıflanmıyorum. Öğretmenliği kuklaya çevirdiler... sonnbahar , ablanızın özür derecesi &60 altındaysa malulen emekli yapamazlar. İçiniz rahat olsun. Geçmiş olsun.

perseküsyon

%80 raporu ancak daha 2 yil aktif calismisti simsi maksimum 24 ay dedi il milli egitimden sorduk ancak net bi bilgisi yok onlar direk biter dediler hatta da kanunda okuduk pek anlasilir gelmedi 24 ay civari bir ibare var ama hastanede ki yatis suresi de bu sureye dahil mi bilmiyorum

sonnbahar

Bence ablanız birkaç ay öğretmenliğe geri dönsün, gerekirse sonra yine rapor alır. Sandalye kullanmak çalışmaya mani değil. Göreve devam etmek için bir an önce işbaşı yapmak lazım

Üst Alt