Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen olan birinin memurlukta kalmak istemesi?

Mononoke

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
48
Arkadaşlar merhaba. Diyelim öğretmenliğe atandım, fakat norm fazlalığı nedeniyle asıl görevim yerine memur gibi çalışıyorum. Okulların birinde yer açıldı ve beni oraya göndermek istiyorlar. Gitmeyi istememe gibi bir şansım var mı?

Engeliniz ruhsal/zihinsel ise geri hizmet isteyebilirsiniz ama fiziksel ise öyle bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Bu arada henüz öğretmen değilmişsiniz şimdi farkettim diyelim ki demişsiniz hele bir olsun onu o gün düşünürsünüz.

@MAGİSTER HİSTORİA,
norm fazlası olmak demek eğitim - öğretim sınıfında yer alan öğretmen kadrosundan çıkıp memur kadrosuna geçmek demek değil. öğretmen olarak çalışmaya devam edersiniz fakat,

engelli olarak (ekpss) atanmışsanız, o zaman sizin rızanız olmadan sizi başka kuruma görevlendirme de yapamazlar bildiğim kadarı ile. hem norm fazlası oldunuz hem de başka kuruma gitmek istemiyor yani kendi okulunuzda devam etmek isterseniz (ki muhtemelen bu en çok aranan ve merak edilen) sorulardan biridir o zaman da (ben de bunu yeni öğrendim) haftada 15 saat ek ders karşılığı kendi okulunuza geliyorsunuz. bu durumda bile bildiğim kadarıyla size idari iş yaptırılabileceği anlamına gelmiyor. sonuç olarak görevlendirme de olmuyorsunuz , norm fazlasısınız ve kendi kurumunuzda kalıyorsunuz.

zaten henüz atanmamış iseniz önce bir aday öğretmenlik sürecinden geçeceksiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben memurluktan devam o halde :))

Üst Alt