Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen olarak emekli oldum 1770 tl maaş bağlandı!?

Evliyacelebi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ilk ise giris ssk 2002,288 gun/2006 banka emekki sandigi 533 gun/2009 mart emekli sandigi ogretmen,olarak calistim.2020 haziran ayinda emeklilige basvurdum kurumuma malulen %80 engelli raporuyla onaylandi.ayrica vergi indirimimde var.ek odeme 68 tl gorunuyor.derece 3/2 toplam 13 yil.fiili hizmetim var.toplam 1770 tl maas baglandi.bu normalmi kesin bilgi sahibi olanlar bilgi verirse sevinirim.tesekkurler

Evliyacelebi

Mesajınızı bu başlığa taşıdım ki emsal olsun.

Bağlanan maaş maalesef doğru. Hatta inanın yüksek bile! Girişiniz 2008 öncesi olmasaydı ve aynı prim gününü yatırmış olsaydınız, bugün 1200 tl maaş bağlanır ya d bağlanmazdı. Artık geçen her gün emekli maaşları ölümcül seviyelere düşüyor...

Tesekkur ederim oturanBoga arkadasim Inanin bir ogretmen olarak boyle komik bir rakam olmasini kiniyorum.bizler ne zorluklar.cekip vatanin dort bir yaninda hizmet ettik.annem de gecen yil tarimdan emekli oldu o da 1500 tl maas aliyor.resmen haksizlik.yokmudur bunun bir caresi itiraz etsek yada goreve iade istesek olurmu?2 cocuk okutuyorum.

Evliyacelebi

Ülke geliri/zenginliği başka yerlere ancak yetiyor. Sizden/bizden kısmazsa onlara ne olur! Piramidin en altındaydık her zaman, şimdi toprak altı seviyesine düştük.
Göreve iade olamaz ama olsa bile çooooook çok zor bir işlemdir. Bunu başaranı bilmiyorum

OturanBoğa
Malesef oyle. Tekrardan tesekkurler

Eger 15 yil fiili hizmetimiz olsaydi emekli maasimiz normal 3000 tl civari mi olurdu?boyle bir durumda cocuk borclanmasi yapilsa maas artar miydi merak ediyorum.ayrica cevremde ayni zamanda malulen emekli olan kamu calisanlari var suan 3200 civari maas aliyor.neye gore hesaplama yapiyorlar bilmiyorum.

Evliyacelebi

Hayır, fazla çalışmak azıcık fark yaratırdı ama buna değmezdi.
Daha yüksek maaş alanların 2008 ve belki de 2000 öncesi primleri daha çoktur. 1 Ekim 2008'den geriye gittikçe maaş artıyor, ileriye gittikçe azalıyor. 5 sene önce aynı primle emekli olsaydınız daha çok maaş alacaktınız

Inanin bende bunu merak ediyorum.cevremde de var malulen emekli olup 3200 tl maas alanlar.ama itiraz ettim bende bekliyorum 5 aydir cevap yok

Ben hicbir talepte.bulunmadim engelli yada malul emekliligi icin ama onlar direk malulen emekli ettiler

Taban 2900 tl demissiniz bunu merak ediyorum nasil ve neye gore hesaplaniyor acaba

girişiniz 2008 öncesi olsaydı memuriyet girişi 3000 bin baglanırdı ama siz 2009 da memur olmuşsunuz 5510 sayılı yasaya göre emekli olmuşsunuz o rakam dogrudur

ama benim kafama takılan 2006 da banka da çalışmışsınız oda emekli sandıgımıydı oda emekli sandıgımı oluyor bilmiyorum bilgi hazinedir diyor o farklı diyor devlet bankasımıydı nasıldı emekli sandıgı oluyorsa bankada çalışmışlıgınız maaş yanlıştır emekli sandıgı olmuyorsa dogrudur maaş
Evliyacelebi

gölge evet 2006 da halkbankasinda goreve basladim
golge evet halkbankasi o donem yari ozel yari devlet bankasiydi.sonradan halka arz edildi.ama biz kpss puani ve mülakat sistemiyle goreve atanmistik.banka emekli sandigi diye geciyordu sisteme

Evliyacelebi

Merhaba, (Gölge) arkadaşımız sizin özel banka emekli sandığı (506 sayılı kanunun geçici 20. maddesi ile kurulan sandıklar) hakkında bilginizi paylaşmanızı istedi.Banka da bir süre yaptığınız çalışmanızı T.C Emekli Sandığı (5434 sayılı kanuna tabi devlet memurluğu) içinde olduğunu düşünüyor.Haklı olarak özel banka emekli sandığı terimi hakkında sizden bilgi almak istedi.

Yani bankada özel banka emekli sandığı çalışmanızı devlet memurluğunun T.C. Emekli Sandığı ile aynı olduğunu düşünüyor.

Sizin 2006 yılında kullandığınız özel banka emekli sandığı T.C. Ziraat Bankası ile ortak kullanılan 2 banka personelinin üye olduğu bir özel emekli sandığıdır.Banka özel emekli sandıkları kendi sosyal güvenlik hizmeti(hastane ,muayene,ek hizmet giderleri,sağlık giderleri gibi) ve tüm isimler altında sistemde bulunan kendi üyelerinin emekli maaşı öderler.

Sizin duyduğunuz bir konumu bilmiyorum ancak sizin bir süre kullandığınız özel banka emekli sandığı halen devam etmekte olan çalışanına da emekli olan personeline de 3 ay da bir ikramiye ödemesi (maaşı dışında ek ödeme-maaşının 1/3 'ü kadar) yapıyor.Hastane veya muayene ücretlerini sandığın anlaşmalı olmadığı sağlık kuruluşuna (sandıklar bağımsız kuruluşlar olması nedeni ile özel veya kamu hastanesi olmadan dilediği sağlık kuruluşu ile anlaşma yaparlar ve anlaşmalı hastanelere sevk ile gidiler.Anlaşma sağlamadığı hastaneye gidersek bahsettiğim süreçler gerçekleşir.)giderseniz cepten yani nakit ödeyip fatura ve tüm sağlık ile ilgili belgeleri özel banka sandığına gönderirsiniz ve onlar 15 gün sonra size geri öder gibi bir çok farklı uygulamaları mevcuttur.

Özel Banka Emekli Sandıkları içinde altta da görebileceğimiz gibi özel bankalar ve kamu bankaları vardır.Yani özel banka emekli sandığı kullanımında özel veya kamu sektörü ayrımı yoktur.

Ben size 506 sayılı kanunun geçici 20. maddesi bilgisini ve özel banka sandıkları listesini ekte paylaşıyor olacağım.

Saygılar.

506 sayılı kanunun Geçici 20. Maddesi;

"Geçici Madde 20 – Bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları,borsalar veya bunların
teşkil ettikleri birlikler personelinin malûllük, yaşlılık ve ölümlerinde yardım yapmak üzere, bu kanunun yayımı tarihine
kadar tesis veya dernek olarak kurulmuş bulunan sandıklar, bu kanunun yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içinde:
a) ilgili bulundukları banka, sigorta şirketi, reasürans şirketi, ticaret odası, sanayi odası, borsa veya bunların
birliklerinin bütün personelini kapsıyacak,
b) Bu personelin, iş kazalariyle meslek hastalıkları, hastalık, analık, malûllük, yaşlılık ve ölüm, eşlerinin analık, eş ve
çocuklarının hastalık hallerinde, en az bu kanunda belirtilen yardımları sağlıyacak,
c) Sandıkların statülerine tabi personelin bu madde şümulüne giren banka, sigorta şirketi, reasürans şirketi, ticaret
odası, sanayi odası, borsa veya bunların birliklerinden birinden diğerine geçmesi halinde bu gibi personelin kendi
sandıklarındaki müktesep haklarının da diğer ilgili sandığa veya aralarında kuracakları müşterek bir sandığa intikalini temin
edecek,
Birer tesis haline getirildiği ve bunu tevsik eden statülerini, bu kanunun yayımı tarihinden en geç altı ay içinde
Çalışma Bakanlığına verdikleri takdirde, bu teşekküllerin ve sandıkların personeli işbu kanunun uygulanmasında sigortalı
sayılmazlar.
Şu kadar ki, bu sandıkların statüleri ve statü değişiklikleri Çalışma Bakanlığınca onaylanmak suretiyle tekemmül
eder. Mali durumları da Çalışma, Maliye ve Ticaret Bakanlıklarınca müşterek kontrol ve murakabe edilir. Mali durumlarının
kontrol ve murakabesi sonunda alınmasına bu Bakanlıklarca müştereken lüzum gösterilecek tedbirleri, sandıklar ve ilgili
bulundukları teşekküller yerine getirmekle yükümlüdür.
Sözü edilen sandıkların mevzuatına tabi olarak geçen hizmetler ile emekli sandıkları kanunlarına veya malûllük,
yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen hizmetler yazılı istek halinde, 5/1/1961 tarihli 228 sayılı kanunun aylık
bağlanmasına ilişkin esasları dairesinde birleştirilerek tahsis yapılır."

Özel Banka Emekli Sandıkları Listesi;

* T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. ve T. HALK BANKASI A.Ş. MENSUPLARI EMEKLİ VE YARDIM SANDIĞI VAKFI

* ŞEKERBANK T.A.Ş. PERSONELİ SOSYAL SİGORTA SANDIĞI VAKFI

* YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. MENSUPLARI YARDIM VE EMEKLİ SANDIĞI VAKFI

* AKBANK T.A.Ş. MENSUPLARI TEKAÜT SANDIĞI VAKFI

* TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.MEMUR VE MÜSTAHDEMLERİ EMEKLİ VE YARDIM SANDIĞI VAKFI

* ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ MEMURLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI

* TÜRKİYE SİNAİ KALKINMA BANKASI MEMUR VE MÜSTAHDEMLERİ YARDIM VE EMEKLİ VAKFI

* TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.MENSUPLARI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI

* TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ VE SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VAKFI

* MİLLİ REASÜRANS T.A.Ş.MENSUPLARI EMEKLİ SAĞLIK SANDIĞI VAKFI

* TÜRKİYE ODALAR BORSALAR VE BİRLİK PERSONELİ SİGORTA VE EMEKLİ SANDIĞI

* HDI SİGORTA A.Ş. (LİBERTY SİGORTA A.Ş.) PERSONELİ SİGORTA VE YARDIM SANDIĞI VAKFI

Son düzenleme:
Hayattan soğudum. Koskoca devlet memuru, öğretmen engelliliğine rağmen, rahatsızlığına rağmen o kadar sene hizmet verecek. Fakat hastalığı engelliliği arttı veya oluştu diye görevi devam ettiremez hale gelecek ve emekli olacak fakat emekli maaşı asgari ücretten bile az , asgari ücret olsa yine az . Böyle saçmalık olur mu ? İnsanlar emekli olunca ev araba gıda kıyafet fatura gibi ihtiyaçları giderleri bitiyor mu ki maaşı azalıyor ? Buna bir çare bulunması lazım asla kabul edilemez.

Üst Alt