Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmen olarak gittiğim yerde engellilik halimi açıklamalı mıyım?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhabalar muhtemelen çalışmakta olduğum ilden başka bir ile geçeceğim.(öğretmenim)
ve psikiyatri grubundayım. acaba hastalığımı gizlemeye çalışmalı mıyım? evet ise nasıl?
aynı gruptaki diğer öğretmen arkadaslar acaba ne yapıyorlar bu konuda? tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

not: öğretmen olmayan arkadasların yorum yapmaması istirham olunur. Anlayışınız için teşekkürler.

bana emmi diye hitap etmezsen sevinirim , zaten ben emmi sıfatına göre baya gencim bence.
asıl konuya da..ister istemez öğreniyorlar sanki. çünkü mesela şöyle bir durum oldu ben memurla telefonda görüşüyorum (müdür tercihlerini onla yap dedi)

ee , adam telefonda konuştu ayan beyan hemde konuşuldu. yanında veliler vardı sanırım...epey endişeliyim.

velilerin - öğrencilerin kulağına giderse hiç hoş olmaz diye düşünüyorum ... benzer durumda olan öğretmen var mı acaba?

tecrübelerine ihtiyacım var.

kar&yağmur

hocam biliyorum hastalığınız psikolojik ama diyeceğim aynı takmayın rahat olun. hepimizin çeşit çeşit hastalıkları var. siz öğrencilere en iyi şekilde dersi anlatın gerisine Allah yardım eder. Bilmelerinden korkmayın. Bu kötü birşey değil. Ama bunu sorun ederseniz o kötü.

Suskun Mutsuz Umutlu

zaten ben gidip kendimin konuyu muhabbete katmaktan felan bahstmiyorum. öğretmenlerin kendi aralarında arkamdan konuşmaları felan olur diye endişeleniyorum , öğrencilerin ve velilerin kulağına giderse hoş olmaz diye düşündüm.

oluruna mı bırakmalıyım yoksa gizlemek için uğraşmalı mıyım bunu merak ediyorum.

Suskun Mutsuz Umutlu
hımm yok hayır yapmam gerekeni yapabilirim sanıyorum ama ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum. mesela oluruna bırakmak gerekli ise o zaman bunu yapabilirim sanıyorum.

bunu birkez doktora sordum , ama onun fikrini değilde istediğim şeyi beyan ettim o da bana "amirlerine 'bunu başkalarının duymalarını tercih etmem' diyebilirsin " demişti.

Suskun Mutsuz Umutlu

ama okuldaki memur benim amirim değil ki. neyse. sanırım sizin dediğinizi yapmak daha mantıklı gibi. memur biliyor çünkü (raporumu ona gönderdim whatsapptan mesela ,mecburdum burdan çalıştığım ile gidemezdim bunun için) sonra silmeyi de unuttum bunu geçmişten öööyle kaldı.

yani demem o ki ben bir daha doktora danışacağım ama bu defa onun kendi fikrini soracağım. insanlar konu psikiyatri olunca çok acımasız ve / veya bilgisiz hatta cahil davranabilmekteler (bunu gördüm/ yaşadım hatta)

sonrada sizin dediğinizi yapmayı planlıyorum eğer başka yol yoksa
...
...

Bende okulda memurdum. kimin ne hastalığı var biliyordum çünkü raporları izinleri mebbise vs ben işliyordum. Ama hiç kimseyle bunu paylaşmadım çünkü bu kişinin özelidir bizde orda devlet işi yapıyoruz. Başkasını ilgilendirmez kişinin hastalığı.

Kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsiniz. kimse de bunu bilmek zorunda değil.
Belki bu durumu, ilerleyen zamanlar da kendine yakın hissettiğin birilerine kendin söylersin.
Fakat dediğin gibi işlemini yapan kişi , ya da okul müdürü diğerleri ile engelli kontenjanında olduğunu paylaşabilirler. engelinin ne olduğunu da paylaşabilirler. bu durumdan rahatsızlık duyacaksan müdürle konuşup engel durumunun gizli kalmasını isteyebilirsin.
Ne öğretmeni olduğunuzu yazmamışsınız? ilkokul öğretmeniyseniz bu durum sizi epeyce zorlayabilir.

ben söyledim çalıştıgım yerde mobbinge maruz kaldım emekli olmak zorunda kaldım bence sorulmadan böyle şeyler hastalıgını söyleme bırak sende kalsın

potkal biraz detaylandırmanız mümkün mü?
Nurtan branş öğretmeniyim.
okuldaki birilerine başlangıç itibari ile bildirmek bildiğim kadarıyla zorunlu çünkü zaten (özlük) dosya(sı) okulda oluyor.

mecbur olmadıkça kimseye söyleme elbette birileri öğrenecek ne kadar az kişi bilirse o kadar iyi olur benim düşüncem böyle sana kalmış gerisi

Merhaba öğretmenim :) öncelikle stabil günler dilerim. Aynı durumdayız hatta aynı psikolojiyi bizim gibilerin çoğu yaşıyor. Çünkü bu alanda alınan raporlarda bir kat daha toplum nazarında etiketliyiz. Tavsiyem şu olabilir ben öyle yaptım çünkü. Okulda idareci bunu bilmeli uygun dille konuşun ve dr söylediği şeyi söyleyin “Stabil durumdayım öğretmenlik yapabilmem için olur raporu aldım bu durumun veli öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımla paylaşmayacağım . Toplum etiketlemesini hissetmek işimi yapmama engel olabilir performansımı düşürebilir bu durumda ne öğrenciyi ne okula katkım olur hatta belki size sıkıntı bile verebilirim hassasiyetimden dolayı istemeyerek “ 2. Sağlık bilgilerin mahremiyeti ve gizliliği vardır ifşa edilmesi mobbing girer başına o da iş alır. 3.memur işini yapıyor ve mecbur öğrenecek ona da aynı dili kullanın ve konuyu gündeme getirmeyin ... iş arkadaslarınız sizin özel bilgilerinizi hayatınızı vs bilmek zorunda değil hakları da değil , iş yeri profesyonellik gerektiren bir yer ve aradan belli zaman guven ortamı oluşmadığı sürece hastalığınızın türünü paylaşmayın. Belki engelli olduğunuzu bilebilirler (ki çoğu bilir ögrenir 🤣) Hastalığımı sorduklarında iç hastalık diyorum zaten çok hastalığımda var benim (eklem romatizması, migren, anksiyete) raporum karma almadım. Siz hassasınız ben de çoğu seyi diğerleri gibi düşünmüyoruz hatta bazen alınganız bunu da kabul edelim karşı taraftan da çok dangul dungul tipler var . Nereye gıdersenız gıdın hep olacaklar onun için bu okulda bu sistemi oturtursanız baska yerlerde emekli olana kadar kafa rahat olur

Tomris_Hatunnn çok faydalı olmuş,elinize dilinize sağlık.

bide benim güzel hedeflerim var ,bikaç adet çalışma veya daha fazlası bazı yerlere/kurumlara sunuldu.bazı aşamaları geçtim de.
demek istediğim böyle bişey bana veya hedeflerime ulaşmasına engel olmasın istiyorum.

elinize sağlık tekrardan.

iyi çalışmalar diliyorum.

Özgüven... Önce kendinize inanın insanların çoğu acaba benim hakkımda ne düşünürler dedikleri için sorun yaşarlar öğrencilerle iletişim ve verimlilikte sıkıntınız yoksa kendinize dert etmeyin.

Tomris_Hatunn

merhaba ,

tomris hocam yardımınıza ihtiyacım olabilir foruma girdiğinizde yanıt rica ediyorum. sanıyorum okul müdürü ve veya bazı öğretmenler bu durumumu kullanıyor veya kullanmalarından endişe ediyorum. ben yalan söyleyemiyorum ama sanırım bazı soruları geçiştirmeli yanıtlayabilmeliyim.

neyse. bu bulunduğum okulda baya sıkıntılı tipler var yani sıkıntı yaratan tipler var.

ve bişeylerden sanki haberdar olmuşlar ve olur olmaz da ...şuan da bana ters davrananlar var. yani ben oralı olmuyorum fakat anladığım kadarı ile bu bulunduğum okuldaki hatta diğer atanmamın ihtimal olduğu okullarda (eğer gidecek olursam) sıkıntı yaşayabilirim ...

ve ne yapacağımı bilmiyorum yada bana soru yöneltilince ya sessiz kalmayı deneyeceğim yada doğru cevabı vermeliyim gibi hissediyorum her zaman.

müdür bana komplike oluşturmuş durumda sanırım ve ne olucak bekleyip görücem ...

ben normal hayatımda sakin ,ağırbaşlı ve orta kalitede veya daha üstü sosyal yapıya sahibim yani biçok şeyi paylaşıyor konuşuyorum diğer öğretmenlerle bu halimden de oldukça memnunm. diyeceğim şey o ki işte bu gibi bir iki öğretmen bana çok garip davranıyor son aralar ondan hafif endişelendim

aslında suan da hiçbir sorun yok. sadece potansiyel yani...mevcut okulumdan çok memnunum ama işte...

Üst Alt