Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. % 40 oranında rapor aldım. Normal memurluğa geçiş için ne yapmalıyım?

SaNtOsHa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım ancak uzun süredir siteyi takip ediyorum ve bana her konuda faydanız dokundu..çok teşekkürler hakkınızı ödeyemem özellikle Bülent Bey'in yorumları, verdiği örnekler çok faydalı oldu..yürekten minnettarlığımı sunuyorum.. Ben 11 yıllık öğretmenim.Polio sekeliyim..2009'dan beri de artroz-osteoporoz tedavisi görmekteyim.Son 7 aydır raporluyum..ayakta uzun süre kalınca ağrılarım artıyor. yani anlayacağınız mesleğimi sürdürebileceğimi zannetmiyorum..Milli eğitime masabaşı memur olarak geçmeyi düşünüyorum..çünkü okuldaki aktiviteler hastalığımı daha çok arttırıyor..
geçenlerde hastaneden yüzde 40 oranında 'uzun süre ayakta kalamaz' ibareli bir rapor aldım..bu raporla memurluğa başvuracağım. Öğrenmek istediğim süreç nasıl işleyecek? Kurumlararsı geçiş mi yapmalıyım?Dilekçeyi nasıl yazayım? Hak kaybına uğrar mıyım?

Maaşım düşer mi?
Emeklilik durumu değişir mi?
Erken emeklilikte memur emeklisi ile öğretmen emeklisi arasında fark olur mu?
Bakanlıktan muvafakatname gelmesi gecikir mi?

çok soru sordum hakkınızı helal edin..Rapor izin sürem iki hafta sonra doluyor.. sorularımı kısa zamanda yanıtlarsanız çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız çünkü gittiğim yerlerden sağlıklı yanıtlar alamadım.. kimseye güvenemedim.. size güveniyorum ancak..

teşekkürler..

Bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlardan paylaşımlarını bekliyoruz..?

Benim tahminlerim:

Öğretmenlikten memurluğa geçince maaş düşer sanırım.
Emeklilik kriterleriniz değişmez.
Emekli maaşınız açısından da sanırım biraz düşüş olacaktır.
Bence rapora istinaden işlemler hızlıca gerçekleştirilecektir.

Merhaba,
Az önce hastaneden yüzde 40 oranında almış olduğum rapor evrak eksikliği ve 3.4 tabloya göre değerlendirilmediği gerekçesiyle geri döndü. Sağlık kuruluna gittim. Tekrar heyete girmeyeceğimi, pazartesi günü doktor tarafından düzeltileceğini söylediler. Ben 3.4 tablosuna baktım. Bu tabloya göre verilen yüzde 40 çok düşükmüş meğerse..benim durumum yüzde 60'lık (i) maddesine uygunluk gösteriyor..ne olacak şimdi? Eğer rapora yüzde 60 oran verirlerse (ki 1-2 ay sonra ancak sonuçlanır) elimdeki yüzde 40'lık raporu memurluk başvurusu için kullanamayacak mıyım? Ayrıca özürlü kimlik kartı da çıkarttım? oran değişirse yeni kimlik kartı mı çıkartmam gerekiyor? sosyal haklar konusunda yüzde 40'lık raporum mu geçerli olacak?..verdiğiniz yanıtlar için çok sağolun Bülent Bey..

Tabloya göre oran düşükse, doktora göründüğünüzde bunu belirtin ve yükseltilemesi isteyin. Gerekirse yeniden heyete girmeyi talep edin.

ÖMSS başvurusu için yeni rapor sorun çıkarmaz. Merak etmeyin. Aynı şekilde, özürlü kimlik kartı için de bir değişikliğe gerek yok. Ha % 60 ha 40, öüzrlü kimlik kartı açısınjdan fark etmez...

Tablo_3.4.png

Merhaba arkadaşlar,
Hastanenin verdiği %40 oranlı raporum 3.4 tablosuna göre değerlendirilmediği için merkez sağlık kurulundan geri dönmüştü. Salı günü heyete çağırdılar. Heyete girdim ve doktor polio sekeli %60 yazdı..Bülent Bey 'kontrol muayenesi' diye birşey varmış..acaba raporu aldıktan ve vergi indirimi onaylandıktan sonra kontrol muayenesine çağıracaklar mı beni? inşallah böyle birşey olmaz..çünkü hastanede çok çile çektim heyet günü..yaşatmasınlar bana aynı çileyi ya..

Bu bahsi geçen konu ile ilgili nasıl bir gelişme
Yaşadınız?

Üst Alt