Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. %62 raporla alacağım vergi indirimi maaşıma ne etki eder?

tolaz85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 yıllık öğretmenim ve %62 özür raporu aldım. vergi indirimi için başvuru yapacağım ne kadar getirisi olur bana ? bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

öncelikle göreve başladıktan sonramı rahatsızlandınız yoksa göreve başlamadan öncede rahatsızlıklarınızmı vardı?yani öğretmenliğe normal sağlıklı statüdemi başladınız yoksa daha önceden alınmış engelli raporunuz varmıydı? rahasızlıklarınız nelerdir? bunları bizimle paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz...

göreve normal statüde başladım, raporu 3 ay önce aldım. rahatsızlığım tip 1 diabet, sol gözde diabete bağlı görme kaybı ve sol kolda şekil bozukluğu

Maaşınıza 50 TL yansır. Sorunuz buna dairse eğer.

Raporu vergi dairesi mukellef hizmetleri bölümüne verin ,gorev yeri belgenizle birlikte.16 yili doldurdugunuzda yani 11 yil sonra ,muhtemelen emekli edilirsiniz.tabi o zamana şartlar degismezse kanun degismezse.

50 TL için o kadar uğraştık yani :D çok komik bir ülkedeyaşıyoruz. diabetliyiz diye araba da alamıyoruz ne işimize yarayacak ki bu rapor :S

60 yaşında emekli olacağiniza 15 yil sonra muhtemelen 40 li yaşlarinizda emekli olcaksınız.umarim sağlığınız daha fazla bozulmaz.

Evet, bu vergi indirimi pek bir işinize yaramıyor. Ama Erdinç'in yazdığı gibi, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken emeklilik hakkı var. Bunun için zamanı geldiğinde yeni rapor çıkartmanız gerekecek...

Üst Alt