Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Aldığım rapor nedeniyle işime son verilebilir mi?

psikolojix1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
2001 den beri öğretmenlik yapıyorum. 3-4 yıl öncesinde bipolar bozukluk rahatsızlığım ortaya çıktı. Önce yüzde 40 engelli raporu verdiler 'ilaçla kısmen düzelen'. Sonra acaba emekli olsam dedim üniversite hastanesinden rapor aldım bu sefer yüzde 70 ilaçla düzelme göstermeyen şeklinde raporum çıktı. Geçen gün vergi indirimi için müracaat ettim raporumu Ankara'ya gönderdiler. Şimdi de diyorum ki ya bu rapor yüzünden beni işten atarlarsa bana mesleğimi yaptırmazlarsa? Acaba raporumu hiç vermese miydim vergi indirimi için?

Ankara maliye bakanlığı bu durumda raporumu milli eğitimle paylaşıp bu kişiye öğretmenlik yaptırmayınız gibi birşey der mi? İş yerinde hasta olduğum hiç belli değil gayet normalim ben söylemezsem de kimse anlamaz rahatsız olduğumu.

Bir hafta olmadı daha vergi indirimine başvuralı. Acaba Anakara'ya gidip vergi indirimi için arzettiğim raporumu ordan geri alsam başvurumdan vazgeçtim desem mi diyorum. Siz nerdesiniz? (Daha önce aldığım yüzde 40 lık raporumla başvurayım vergi indirimine)

Vergi indirimi için bireysel olarak başvurduysanız zaten belge size gelecek.Siz kurumunuza vermezseniz bilmezler.Sanırım hastalığınızın duyulup hakkınızda dedikodu yapılacağını size önyargıyla yaklaşılacağını düşünüyorsunuz.Psikolojik hastalıklarda bu mümkün.Hastalığınız nasıl bilmiyorum ama başkasına zararınız yoksa ve bu durum eğitim vermenizi etkilemiyorsa bir sıkıntı olmaz ki böyle olduğunu söylüyorsunuz.Vergi indiriminin size getireceği 2.dereceyse aylık 90 civarı bir paradır.

Öncelikle geçmiş olsun, vergi indirimine şahsi olarak müracaat edemezsiniz mutlaka görev yaptığınız okul dan veya milli eğitim den çalıştığınıza dair bir yazı ile müracaat etmişsinizdir. Vergi indirimi sonucu hem size hem vergi dairesine hem de çalıştığınız kuruma gider, rapor oranınız %40 ı geçer ise sizin vergi indirimi ile emeklilik hakkınız doğar ister görevinize devam eder, isterseniz vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz.
psikolojix1

karizmatikmen

Bu kısmını biliyorum efendim. Asıl merak ettiğim konu şu. Bipolar yüzde 40 ilaçla kısmen düzelen raporu sahibi insanlara öğretmenlik hakkı veriyorlar. İlacını aldığı müddetçe iyi kötü işini yapar diyorlar sanırım. Fakat bana çıkan rapor yüzde 70 ağır engelli-sürekli rapor ve ilaçla düzelme göstermeyen şeklinde çıkmış. Beni görevden alma veya geri hizmete alma veya benden emeklilik talebi istemek gibi bir şey olur mu idare tarafından milli eğitim tarafından onu merak ediyorum.

psikolojix1

Yukarıda bipolarım Ama ben söylemediğin takdirde kimse anlamaz hastalığımı demişsiniz,peki daha öncesinde hastane yatışınız oldu mu?yada dışarıda herhangi bir taşkınlık felan,polis gözetiminde acile felan gittiniz mi?
Neye dayanarak %70 ağır engelli raporu verdiler?
Hastalığınız Eğer gerçekte bipolar tedavi ile düzelmeyen %70 ve rapora uygunsa erken emekliliğiniz istenir...

arkadaşım zaten senin bu raporu alma çaban emeklilik için degilmi şimdi niye böyle bir düşüncen olduki

Kağan55

Hastaneye yatışım, acillik polislik mahkemelik bir durumum olmadı. Psikiyatristle ayda bir yaptığım görüşmelere dayanarak bu raporu verdiler. Evet Türkiye'nin ekonomisi ve dolar kuru bir iki sene önce bu kadar berbat değilken emeklilik düşüncesi oldu bende ama şu anda emeklilik çok zor maaş 5400 den 2000 veya 2500 e düşecek. Dışarda ne iş yapabilirim beni kim işe alır bilmiyorum... Bu raporumu vergi indirimi için vergi dairesine arzetmiştim en iyisi bu raporumu geri çekeyim. Bundan bir önceki raporum yüzde 40 tedavi ile kısmen düzelir onu sunayım. Hatta hiç vergi indirimi almasam da olur... Ben yüzde 70 lik raporumu milli eğitime arzetmedim vergi dairesine maliyeye arzettim. Onlar bunu milli eğitime bildirecekler mi?

psikolojix1

Psikiyatriden %70 ağır engelli raporu biraz önem arz eder.
Kurumlar her ne kadar ayrı olsa da, netice olarak bir birine bağlıdır,bildire bilirler...

Siz yinede detaylıca araştırın,belki bizim bilmediğimiz bazı şeylerde olabilir,her gün bir şeyler değişiyor zaten.

Geçmiş olsun...

Aynı teşhisle rapor aldım, anladığım kadarı ile ikinci dereceden engelli olanların ptim vs emekli haklarına göre erken emekliliğim olsun diye düşünmüşünüz meslekte kaçıncı yılınızdasınız bilmiyorum fakat kıl bir idareye düşerseniz zaten mimli bir hastalığa sahipsiniz (her ne kadar kendinizi bilsenizde) bir de ağır oranda olmanız risktir hocam , rapor almak bile bizleri zaten psikolojik olarak olumsuz etkiliyorken bilmiyorum hastalığınızla barısık değilseniz zor. Kaldı ki, doktorun bu konuda sizi uyarması lazımdı benim hekimim beni uyardı (başka hastalıklarımda vardı onlardan da heyete girecektim vazgeçtim)

Üst Alt