Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Emeklilik için kaç yıl çalışmam gerekiyor?

GülseBar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. %40 veya %60 engelli raporu ile kaç yıl çalışmış olma şartı aranır? İş günü sayısı olarak yazıyor her yerde. Ama yaz tatili de var öğretmenlerin o yüzden tam olarak kaç yıl çalışmış olmam gerekiyor? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Eğer 2008 öncesi işe girişse %40 için 6480 gün 18 yıl %60 için 5750 gün 16 yıl. Öğretmenlerde de yaz tatili çalışılmış günden sayılır diye biliyorum.

kmamur08 teşekkür ederim. Yaz tatilinden emin olmak için bilirkişiler varsa eğer çok memnun olurum

Vergi indirimi ve emeklilik için tek başvuru yapmam yeterli mi?

Öğretmen olarak erken emeklilik ve vergi indirimi için sadece bir defa başvuru yapmam yetiyor mu? Yoksa her ikisi için ayrı ayrı mı başvurmak gerekiyor?
Tek bir rapor ikisi içinde geçerli mi acaba?
Teşekkürler

malülen emeklilik hariç ikiside birbirini tamamlayan başvurular zaten,erken emeklilik için vergi indirim alman şart yüzde 40 ve üzeri alırsan erken emekliliğe müracat ediyorsun..1 kereye mahsus olayı da,eğer ikiside süresiz olursa evet 1 kereye mahsus oluyor zaten ama bu durum süreli veya süresiz olma durumu ile ilgili bir şey..kolay gelsin..

@GülseBar deathless
Vergi indiriminin Memurun emekliliğinde hiç bir fonksiyonu yoktur. Vergi indirimi ile emeklilik sadece sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 öncesi olan 4A sigortalıları için geçerlidir.
Memurun erken emekliliğinde, 1 Ekim 2008 tarihinden önce başlayanlar için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi, bu tarihten sonra başlayanlar için 5510 sayılı yasanın 28 maddesine göre hüküm verilir.

ufukalp bey iyi akşamlar

1989 ssk girişliyim geçen sene psikiatri depresif bozukluk yüzde 40 tansiyon yüzde 10 oran aldım rapor süresi 1 yıllık.vergi indirimine başvurdum 10.11.2018 tarihinden itibaren 3.derece vergi indiriminden faydalanır yazıyordu her hangi bir süre yoktu kağıtta.erken emeklilik için başvurdum ssk'dan yazı geldi emekliliğim onaylanmış ama 10.11.2019 tarihinde kontrol istiyorlar...nasıl bir yol izlemeliyim acaba?iyi akşamlar

freemen2121
SGK süreli vergi indirimine istinaden emekliliği sürekli onaylayabildiği gibi, sürekli vergi indirimine rağmen süreli onayladığı da olabilmektedir. Psikiyatrik değerlendirme içeren raporlar genelde kontrole sebep olabilmektedir.
Emekliliğiniz süreli onaylanmışsa kontrol tarihinden bir süre önce kuruma başvurup kontrol muayenesine gitmekten başka yapılacak bir şey yok.

tşk ederim ufukalp bey,son olarak beni emekli eden ankara ssk'dan mı korntrol sevki almalıyım yoksa ikamet ettiğim ilin ssk'sından mı hastaneye sevk almalıyım.saygılarımla iyi geceler

freemen2121
Sizin emeklik için başvurduğunuz ve işlemlerinizin yapıldığı sgk müdürlüğüne başvurmanız gerekir diye biliyorum.
SGK Yüksek sağlık kuruluna onlar gönderirler.

Üst Alt