Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Malulen emeklilik için 10 yıl sürem Haziran ayında dolacak..?

gülhanözmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle çok yararlı ve özverili çalışmalarınızdan dolayı kutlamak istiyorum

3.12.1998 yılında öğretmenliğe başladım. 2.5 yıl önce (ağustos2006) meme kanseri teşhisi ile ameliyat oldum ve o günden beri raporluyum. şu an çalışmıyorum, hastalığım ileri evre olduğundan dolayı yüzde seksen oran ile vergi indiriminden yararlanıyorum.
3.12.2008 tarihinde 10 yılı tamamladım ama daha önce doğumdan dolayı kullandığım 6 ay ücretsiz izinden dolayı 10 yıllık prim sürem haziran 2009 da dolacak. iki tane çocuğum var ve babasının üzerinden sağlık karneleri.
en olumsuz durumu (ölümü)düşünerek bilhassa
1- çocuklarımın maaşımdan yararlanabilmesi için ne yapmamı önerirsiniz?
2- çocukların sağlık karnesini eşimden değil kendi üzerimden yapmaya gerek var mı?
3- nasıl bir emeklilik yolu izlemeliyim?

aydınlatırsanız çok çok çok mutlu olurum

Yani, kastettiğiniz, Haziran ayına dek beklemeden, çocukları Emekli Sandığı'ndan hak sahibi yapmak mı?

Not: Çok geçmiş olsun. Dilerim bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

hayır sayın yönetmenim,ben çocuklarıma ileriye dönük olarak yararlı olabilecek en uygun şekilde emekli olmak istiyorum,kendim için maddi bi beklentim ve uğraşım yok,sadece benden sonra çocuklarım hak kaybına uğramasınlar istiyorum şu an on yılı bekleyeyim mi yoksa emeklilik müracatımı yapayım mı?ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.selamlar ,gülhan özmen.

Sayın hocam,çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin,ben de öğretmenim ve engelli bir anneyim,Allah sizi çocuklarınıza bağışlar inşallah,sorunuz hakkında bilgim yok,ama çok etkilendiğim için yazmak istedim,saygılar,sevgiler....;)

Kesinlikle 10 yılın dolmasını bekleyin. Öncesinde malulen emekli olma şansınız var, ama o zaman emekli maaşınız çocuklarınıza intikal etmez (ES kanunu madde 53).
Raporunuzu uzatıp, 10 yıl hizmet süresinin dolmasını bekleyin.

teşekürler sayın yönetmenim,demek ki on yılı beklemeliyim.peki ilerde maaşımın intikal edebilmesi için çocukların bakımını üzerime almama gerek var mı?yoksa kızlarım her halükarda intikalden yararlanabilir mi?saygılar..

Dul ve yetim aylıkları karı, koca, çocuklar, anne ve babaya intikal eder (madde 67). Bu intikal için özellikle sizin sağlık hakkınızdan yararlanmalarına gerek olduğunu sanmıyorum.
Not: Dul ve yetimlere hangi oranlarda maaş bağlanacağı: madde 68 ve devamı

Üst Alt