Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Memurluğa geçişim mümkün mü?

uoy359

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba 2005 yılından berı bıpolarım .2012 yılında ogremtenlıge atandım ama engellı ogretmenlık degıl.sıırte bı dag köyunde calısırken ıyıydıde sımdı ankaraya atanadım.buyuk bı okula verdıler ve cok sıkıntı yasıyorum .doktorum yuzde 40 engellı raporu alabılecegımı soluyor.ben oncelıklı tercıhım yuzde 40 engellı almadan memurluga gecıs yapabılır mıyım sızce.duz memurluk ogtretmnelıkde bu okulda gercekden cok zorlandım.cok sıkıntım var.ınsanlarla yuz yuze bıle konusamazken burda onlarca ınsanla yuz yuze konusmak velıler gelıp gıdıyo cocuklar cok yaramaz kontrolu saglayamıyorum cok sıkıntım var.amırlerıme de dedım ben memurluga gexıs yapmak ıstıyorum dedım bıpolarım demedım de norolıjık bı rahatsızlgım var dedım.gunes gozlugu olmadan ınsanların ıcıne cıkamıyorum ve okulda sureklı bu gozlugu takıyorum.
galıba 2014 agustıosdakı torba yasayla sgk kanunu cok degısmıs..doktoruma sordum sgk kanununu arastırmamızı soledı.cok degısıklık yapıldıgını elınden ne gelırse yapabılecegını soledı .3 yıllık ogretmenım bu arada.5 yılı doldurmak gerekıyo dıye bı seyler soledı .galıba bız mıllı egıtım mudurlugune dılekce verıyomusuz verımsızım rahatsızım dıye .ve onlar hastaneye 3 secenek sunuyolarmıs.bu secenekler malul mu yapıcaz ,memurluga gecısı aska bı hızmet sınıfına gecıs mı yapıcaz ve bı secenek daha varmıs.onu hatırlamıyorum.sımdı ben nasıl bı surec ızlemelıyım.cok zorlanıyorum lutfen bana yardımcı olun.ama yenı yonetmelıge gore eskıdenn bıraz daha kolaymıs herhalde.ksuuruma bakmayın tesekkurler

Verimsizim diye dilekçe verdiğinde hem memuriyet hem öğretmenlikten olursan nolacak. Ben tıbbi terimleri anlamıyorum bipolar ne demek.

Öncelikle geçmiş olsun.Rahatsızlığınızı belgelendirebileceğiniz bir raporunuz vardır umarım.
Öğretmenlikten memuriyete geçebilmeniz için devlet hastanesinden ya da üniversite hastanesinden sağlık durumunuzun öğretmenlik mesleğini yerine getiremeyeceği ancak geri hizmette memurluk yapabileceğinizi belirtir bir rapor alarak dilekçenizle beraber kurumunuza müracaat etmeniz gerekir.
Ancak size naçizane önerim engelli olduğunuza dair % 40 ve üzeri bir rapor aldıktan sonra özlükten sorumlu il/ilçe şube müdürünüzle bu konuyu görüşmeniz ve konu hakkında bilgi edinmenizdir sonrasında şube müdürünüzün göstereceği yola göre dilekçenizi verirsiniz.

yüzde40 raporunu al dilekçeni yaz seni geri hizmete alsınlar.memuriyetten falan olmazsın..dilekçeyle belirt.adamın varsa kütüphane iste.

Önce raporunuzu alın sonra kanunen size tanınan haklarınızı öğrenip gereklii başvuruyu yapabilirsiniz... Kanunlardan iyi anlayan çevrenizde insanlar vardır, iyice araştırmadan hareket etmeyin, Selametle....

sagolun arkadslar cevaplarınız ıcın .bugun benı mıllı egıtım mudurlugunden cagırdılar.sube muduru yıllarca calısmıssın dıdınmıssın hastalıgını saklamana gerek yok memurlugunda calısmak senın en dogal hakkın dedı.bız kımseyı ısınden gucunden hıleyle yonetmelıkle edıcek ınsanlar degılız dedı.ben de bu hastalıgımın dogu hızmetım sırasında tek basıma dag basında ogretmenlık yaparken arttıgını soledım.o da ozaman senı memurluga gecırelım dıye teklıf ettı.ben de asıl amacım bu zaten dedım.ılce mıllı egıtım mudurude bı dılekce vermemı ve memurluga gecıs ıstedıgımı rahatsızlıkdan oturu belırtmemı ıstedı.dedıgıne gore mufettıs gorevlendırılıcekmıs.mufettıs benle gorusup ogretmenlıge devam edebılırmıyım bunu anlamaya calsııp ona gore ıslem yapıcakmıs.
ben de dıelkceyı verdım ama ıcıme kurt dustu bu sefer mıllı egıtım bakanlıgı ınsan kaynaklarını aradım hepsı benı baska bı telefon verıp yonlendırdı ama hepsıne acaba dılekce verdım memurluktan olmıyım sımdı dıye sordugumda kımısı bana kızdı ole bı seyın kesınlıkle soz konusu olamyacagını cunku 657 ye tabı oldugumu soledıler.ılce mıllı egıtım muduru de bana dılekceyı verırken senı bulundgum ılde yanı ankarada bı okula ya da mıllıe gıtım mudurlugune verırler ya da ıstersen burda bızımle calsırısın zaten eleman eksıgımız var dedı.bu arada bıpolar bozukluk sızofrenı benzerı bı hastalık.kuskuculuk asırı derecede artıyo paranoyay donusuyo kendını sureklı bı komplo teorılerının ıcınde buluyosun.kendını dunyayı kurtaracak falan zennedıyosun.kımı bıpolarlar evlıya oldugunu zannedıyo kımısı mehdıyım dıyo kımısıde benı cumhurbaskanı yapıcaklar falan dıye sacma sapan dusuncelere kapılıyo .yıllarca bu hastalıgın verdıgı sacma sanrılarla ugrastım.10 yıldır hastayım.ama doguda calısırken ııce zıvanadan cıktım bayragımı falan ındırdıler okulun .resmen kapımı penceremı dınlerken yakaladım koylulerı bu bı halısılasyon degıldeıyıllardan sonra sanıyla gercegı ayırabılecek durumdayım artık ılaclar cok gelısmıs durumda cunku.resmen pencereden bı baktım benı köylu dınlıyodu telefonla ben konusurken.zaten doguda pkk dedıklerı mılıtanalr oranın esnaf,lıselı ogrencısı veya koylusudur.butun bı köy resmen tam bır pkk destekcısıydı bunlarla beraber 3 yıl yasadım.hatta gelen ımam bıle köyden bı sekılde tayınını ısteyerek kactı.ben 3 yıl bole adamlarla bı yandan hastalıkla ugrasıyodum bı yandan bunlarla.
acaba mıllıe egıtım mudurulugu mufettısı gorevlendırınce hastalıgımın onceden mı yoksa dogu gorevınde mı oldugunu sorar mı sızce .malulen emeklılıkde bu onemlıymıs.2010 yılında ankara unıverıstesıne gırısımı yapmısdım askerlık ıcın muaf tutmuslardı askerden curuk yanı.2010 yılına aıt psıkotık bozukluk dıye bı gırısım ve kaydım var ogretmenlıge gırısımde 2012 yılı
1) hastanede acaba bu kadar ınce hesap yapıp hastane kayıtlarını ıncelerlermı sızce yoksa sadece sorupdamı gecerler sızce ya da ogermtnlk yapamaz dıye heyet aporu alırsam orda bu tarıhden berı hastenemıszde tedavı gormekte dıye yazar mı sızce.
2)cevrenızde psıkolojık rahatsızlık nendeıyle ogretmenlık meslegınden memurluga gecırılen bırlerı var mı surec nasıl ısler
3)bı de su an Mıllı Egıtım Bakanlıgı 2014 agustosa ayındakı cerceve yonetmelıgı uygulamıyo daha o yonetmelıgı kullanmıyolar bazı baska maddelerı uygulamak ıcın eskı yonetmelık maddelerı uygulanıyo 2014un agustos oncesının .acaba bana cerceve yonetmelıkdekı sgk maddelerıne gore mı ıslem yaparla yoksa MEB ın hala yurulukdekı eskı yonetmelıgıne gore mı ıslem yaparlar sızce?

rahatsızlık verdıgım ıcın cok ozur dılerım.su an zaten hastalıgın verdıgı sıkıntıların ustune bı sıkıntılı sure3ce daha gırdım .kafam cok karısık ve neyle karsılacagımı bılmıyorum .bılgılerınızı paylasırsanz cok sevınırım.cevap yazan arakdaslardan Allah razı olsun tesekkurler hepınıze

sphınx kardesım bu yonetmelıgı cok ıyı ınceledım sole bı madde var:

Hizmet sınıfının değiştirilmesi
MADDE 50 – (1) Öğretmenlik görevini yürütmesine engel olacak derecede bir hastalığa yakalanan öğretmenlerden görevlerini devamlı surette yapamayacakları tam teşekküllü hastanelerden verilen sağlık kurulu raporunda belirtilenler ile haklarında yapılan denetim ve soruşturma sonucunda yetersizliği nedeniyle öğretmenlik görevini yürütemeyeceği tespit edilenler ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda durumlarına uygun başka hizmet sınıflarına atanabilirler.

bu maddeye gore memurlukdan cıkarılma gıbı bı sey kesınlıkle olamaz herhalde demı.ksuurma bakma rahatszılık verdıgım ıcın bı de benı sadece meb ıcınde mıyoksa baska bakanlıklarda da gorevlendırıler mı tessekkurler hepınıze kolay gelsın Allah yardımcımız olsun

ya hocam burdada sinir hastası vardı 10 dk bir sigarayakıyor arkarkaya da çok çiyor eli ayagı titriyordu .dilekçe verdi geri hizmet istiyorum diye.adamı kütüphaneye verdielr.zaten okulda ki öğrenciler adamı deli eder.birşey olmaz .sıkıntılarını anlıyorum ....dilekçen sadece milli eğitim müdürlügüne ve müfettiş gelir onlara durmunu anlatırsın ..meb de seni uygun biryere memur verir...

Ne yaptınız hocam ben de geri hizmet dusunuyorum

tabiki de memurluga gecıs yapabılırsınız alacagınız kurul raporuyla daha sonra kendınızı ıyı hıssettgınızde yenı bır raporlar tekrar ogretmenlıge donus yapabılırsınız ki bence oyle yapın emeklı olurken cunku ogretmen olarak emeklı olursanız emekli maaşınız ve ıkramıyenız aratacaktır. ıkı rapor arasında yanılmıyorsam 3 sene olması gerekıyor asgari

Yaklaşık 8 sene önce öğretmenlikten geri hizmete alındım.

perseküsyon
ben de aday öğretmenim, müfettiş 100 vermiş fakat ben yapmak istemiyorum. Memurluğa geçme şansım var mı?

Hipoksi

Memurluğa geçersin. Hastanede heyet raporu alırsınız. Ondan sonra kuruma verip geri hizmete geçirilirsiniz

perseküsyon

Benim heyet raporumda iki kolunu kullanacağı işlerde çalışamaz yazıyor zaten. Branşım beden eğitimi

öğretmenlik çok zor bir meslek. içine girmeden önce yatarak para kazanılıyor diye düşünenleri pişman ediyor. çocuklarla uğraşmak imkansız hele sizde bir yara olduğunu farkederlerse bittiniz.

pro_license
şu yorumu yapan nadir biri gördüm sonunda.
konu sahibine gelirsek raporda ne yazdıgı ne belirtildiği önemli. oran önemli.
geri hizmete de verebilirler resen emekli de edebilirler.
öğretmen oldugum için çevremden geri hizmette olan da var emekli edilen de .

Merhaba arkadaşlar, öğretmenlikten memurluğa geçiş yapabilen var mi? Benim de psikolojik bir rahatsızlığım var.simdi rapor alıp verimsizim diye dilekçe verirsem ve kabul edilmezse bu sefer öğretmenliğimden de olursam diye korkuyorum.surec nasıl isliyor

Üst Alt