Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Sol elim ampute. Rapor alabilir miyim, haklarım nelerdir?

berceste_85

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar 2007 yılından beri Sınıf Öğretmenliği yapıyorum. İşe başlarken herhangi bir şekilde özürlü raporu almadım. Yani sağlam olarak işe başladım ancak heyetten aldığım işe başvuru raporunda "sol elini kullanamadığı durumlarda öğretmenlik yapabilir" yazıyordu. Özürlü ehliyet alımı sırasında sitenizle ve siz değerli dostlarla tanıştım. Şimdi sizlere bazı sorularım olacak;

1- Ehliyet için aldığım raporda % 55 yazıyordu. Ben devlet hastanesine gidip (doğuştan engelliyim) özürlü raporu alabilir miyim?

2- Aldığım özürlü raporunun yüzdelik dilimi en az kaç olmalı?

3- Bu raporu aldıktan sonra kazanabileceğim haklarım nelerdir?

4- Bu raporu aldıktan sonra öğretmenliğim açısından bir sorunla karşılaşır mıyım ya da bazı haklarımı kaybeder miyim?

Sorularıma cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Vereceğiniz cevaplarda yardımcı olması amacıyla sol elimin fotoğrafları da alttadır...Teşekkürler...

2po493l.jpg

1ihnw9.jpg

%40 ve üzeri rapor alırsanız özürlü olursunuz.
mesleğinize hiç bir zararı olmaz
bilakis faydası olur erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.H sınıfı ehliyetiniz var zannedersem.Özel tertibatlı araç kullanabilirsiniz.yurt içinden aldığınızda vergi indiriminden faydalanamıyosunuz ama yurt dışından vergi muafiyetli 3 yaşına kadar araç getirtebiliyorsunuz.ayrıca ufak tefek daha bir çok indirimleriniz olur.su, telefon, internet,

Üst Alt