Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenim. Zorunlu hizmet konusunda engellilere özel bir düzenleme var mı?

sweeteyed

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben kayserinin bir zorunlu hizmet bölgesinde ortopedik engelli bir öğretmenim. Geçen yıl atandım ama şartlar biraz ağır özellikle kış uzun geçiyor. memleket bursa ve burada yalnız kalıyorum. zorlandığım yanlar çok fazla. komşulardan ihtiyaçlarımı karşılayanlar oluyor saolsunlar ama elden gelen öğün olmuyo o da zamanında bulunmuyo. bu yıl stajyerliğim kalkınca il dışı tayin için başvurdum daha doğrusu başvuramadım çünkü hiç bir kuruma özel yaşamımda aile desteğine ihtiyacım olduğunu anlatamadım. ağzımı açtırmadılar saolsunlar.
yardım edecek ihtiyaçlarımı karşılayacak biri olsa herşey daha güzel olacak ama ailemin yanıma gelmesi mümkün değil. öğretmenlik güzel seviyorum mesleğimi ama şartlar işte.
bana bu konuda tavsiye edebilecekleriniz varsa ben buradayım mesajlarınızı okumaya hazırım şimdiden teşekkür ederim.

hocam, merhaba ben de sizinle aynı durumdayım.
diyarbakıra 2009 martta kadrolu olarak atandım
sınıf öğretmeniyim. hastaneden alınan öğretmen olur raporuyla işe baslatıldım.
siz bedensel engeli değerlendrme komisyonuna girmediniz buyuk ihtimal.
ben stajyerliğim kalkınca bedensel engeli değelendirme komisyonuna girip, zorunlu hizmetten muaf olup ailemin yanına tayin hakkı isteyeceğim.
2007 yılına kadar uygulamada bu komisyon vardı ve bu komisyona girenler zorunlu hizmetten muaf olup ailesinin yanına atanıyorlardı. ama şimdi yönetmelikte olmasına rağmen uygulamıyorlar..
vermezlerse dava açacağım.
haberleşelim hocam
msn adresim : nayha87@hotmail.com

Sweeteyed;

Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler

MADDE 23- (1) Öğretmenlerin sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri nedeniyle aşağıda belirtilen şartlarda yer değiştirme suretiyle atamaları yapılabilir. Bu özürler nedeniyle yer değişikliği istekleri, hizmet ve özür gereklerinin birlikte karşılanması temelinde değerlendirilir.

a)Sağlık durumu özrü: Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin, ana, baba ve çocuklarından biri ile yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşinin uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalığa yakalandığını son altı ay içinde hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi gerekmektedir.

Sağlık kurulu raporlarında belirtilen hastalığın tedavisi ve takipleri için hangi şartların gerektiğini hastalığın tedavisi süresince hastanın ve ailesinin bakım ve desteğine ihtiyaç olup olmadığının hastanelerce belirtilmesi şarttır.

Bu madde; çalışılan bölgede hastalığın tedavisinin mümkün olmadığı takdirde öğretmenin yer değiştirmesi hakkı için. Fakat siz alınacak olan Sağlık Raporunu hastalık için değilde, Bedensel Engelinden Dolayı Hayatını Sürdürebilmesi İçin Ailesinin Bakımına Muhtaçtır. Şeklinde bir ibreyle alabilirseniz tayin hakkınız doğacaktır.

Not: Başka bir yol olup olmadığını yada kesin izlemeniz gereken yolu gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra gün içerisinde belirticem.

ogretmenim-zorunlu-hizmet-konusu

İlginiz için teşekkür ederim hocam. Hem ''nayha87'' hem de ''BaY_Cin'' adlı arkadaşlarım. Peki bedensel engel değerlendirme komisyonuna nasıl başvuru yapılır veya Bedensel Engelinden Dolayı Hayatını Sürdürebilmesi İçin Ailesinin Bakımına Muhtaçtır ibaresi sağlık kurulu raporunda mı belirtilir, yani bu ibarenin raporda mı belirtilmesi gerekir? Çünkü dilekçemde aile desteğine ihtiyacım olduğunu belirtmeme rağmen sağlık kurulu raporunda sadece tayine esas durumunu bildirir rapordur yazıyordu.
Zaten bu atama dönemi geçti diğer atama döneminde tayin şansımı kullanmak için yeni bir rapora mı ihtiyacım olacak ?

sweeteyed;

Hocam yaptığım görüşmeler sonucu, engelli öğretmenlere özel yada ayrıcalıklı bi tayin hakkı olmadığını üzülerek belirtiyorum. İlk mesajımda da dediğim gibi tek yol Hayatını Sürdürebilmesi için Ailesinin Desteğine İhtiyacı Vardır. İbareli bir rapor.
Ailenizin İkametgah Belgesi ve eğer ailenizin ikamet ettiği ev sizin ise yani kiracı değil iseler evin tapu örneğini belgelerinizin içine koymanız avantaj sağlayacaktır (Tapu; eğer hayatını sürdürmen için ailenin desteğine ihtiyacın varsa sen değil onlar senin yanına gelsin demelerini engellemek için), bu belgelerle tayin başvurusunda bulunabilirsiniz ve galiba şuan başvurular devam etmekte.

Kolay gelsin allah yardımcınız olsun. .

hocam merhaba, benim de sağ kolumda engelim var. yuzde 55 oranında. daha önce de yazmıştım. ben başbakanlık özürlüler koordinasyon merkezini aradım. onlar da bana ilgili özurlu raporum ve durumumu anlatan dilekçe ile görev yaptığım ilin valiliğine başvur dedi. eğer ailenin bulunduğu yerde boş yer varsa seni alırlar dedi.

Teşekkürler. Deneyeceğim. İnşallah olur. Allah sizin de yardımcınız olsun.

Üst Alt