Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenler vergi indirimi başvurusunu nasıl yapabilir?

tornado64

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Engelli personel kapsamındaki öğretmen vergi indirimini e-devlet üzerinden başvuru yapıp belgeleri vergi dairesine verdikten sonra başka bir işlem yada yeni rapor gibi şeyler isteniyormu

Evrakları vergi dairesine verdiysen sonuçlanana kadar bekleyeceksin başka birşey yapmana gerek yok.

nasıl oluyor bende (hiç) bilmiyorum acep birisi daha açık birşekilde adım adım nasıl yapıldığını anlatabilir mi?

Raporunuzun bir nüshası ve görev yeri belgesiyle beraber bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine başvurun. Onlarda zaten matbu dilekçe vardır. Yoksa bile elle yazdırıverirler. Sonrasında yaklaşık 3-4 ay bekleyeceksiniz. Vergi indiriminiz geldiğinde size haber verirler. Kurumunuza belgeyi işletirsiniz. Sonrasında maaşınızda rapor oranınıza göre 75-150 tl gibi bir artış olur. Gerçi yeni sistemde tam ne kadar artış olacağı net değil. Anca maaşınızı alınca net bilgi edinebilirsiniz.

Maaş a önceden vergi kesintisinde etkilenmiyordu. Ama şimdi yasa değiştirdiler artık bir etkilenir.

Üst Alt