Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenliğe geçmeli miyim?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
[FONT=sans-serif]Merhaba arkadaşlar Ben orta işitme engelli olarak MEB'e engelli memur kadrosunda 2010 yılında göreve başladım. 2018 GYS ile de 80 km uzaklıktaki bir ilçeye şef olarak atandım. Engellilere sağlanan bir defaya mahsus tayin hakkımı kullanmadığım halde bağlı olduğum İl MEM tayinimi yapmadı. Bu zaman zarfında Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yaptım ve kurum lehime tavsiye kararı verdi. İl MEM yine yapmadı. Bunlar yaşanırken 2020 yılı haziran ayına formasyon aldım ve aynı sene TARİH bölümünden mezun oldum ve 2020 Ekim ayında EKPSS ye girdim. iyi de bir puan aldım. Fakat kontenjan azlığından şubat 2021'de ki atamada atanamadım. İl MEM 'in yaptığı haksız uygulamadan ötürü öğretmenliğe geçmeye karar verdim ama çevremdekiler de öğretmenliğe geçme diye telkin ediyor. Sizce Öğretmenlik mi yoksa şeflik mi? Şef olarak görev yaptığım 2 yıl da oldukça zorlu geçti ve 12 bölüme birden bakıyorum. Emrimde ise 3 yurt çocuğu ve bir çoğunun pskolojisi bozuk. Haliyle iş yükü bende. Öğretmenlik ile şeflik arasında kaldım. artıları ve eksilerini birde siz öğretmenler yani işin içinde olanlardan duymak isterim. Özellikle TARİH branşında görev yapan öğretmen arkadaşlardan bilgi ve tecrübelerini aktarmalarını isterim. Şimdiden teşekkür ederim.[/FONT]

oncelıkle hayırlın olsun tebrık ederım. aslında sorun su bız engellılerın bır yerlere gelmesını yukselmesını kabullenmıyorlar. zaten bızım kendı ıcımızde de bırlık yok onun ıcın ezıyorlar. bende meb deyım. meb ögretmenı sevıyor sen nekadar okursan oku nekadar yukselırsen yuksel memur kökenli oluyıorsun. egıtımsız kısıler olaral degerlendırılıyor. onlara gore meb ögretmen kokenlım olacak bunun savunmasını ben verıyorum. Bızım iş yerlerınde yaşadığımız sorunlara bır çözum olmalı artık mobıng uygulanmamalı. benım fıkrımı sorarsanız ögretmenlıge gecın derım. eger meb de devam edeceksenız.

LORD_55100

Merhaba, Öğretmenliği istiyorsanız ki o kadar sınava falan girip kazanmışsınız; geçin öğretmenliğe. Maddi imkanları iyi. İlerde okulda veya başka kurumlarda idarecilik de yapabilirsiniz. (İki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Müdür yardımcılığı sınavına girip Müdür Yardımcısı olabilirsiniz ki bence Şeflikten daha kolay yaparsınız.)

En olmadı; öğretmenliği yapamadınız, bir dilekçeyle düz memurluğa her zaman dönebilirsiniz.

Yeni mezun olmuşsunuz; öğretmenlik alan bilginiz daha taze, bence iyi de bir öğretmen olabilirsiniz.

Bol şanslar..

Memuriyetten tarih ogretmenligine gecmis biri olarak diyorum ki kesinlikle gecmelisiniz manevi tatmini yuksek bir meslek ben sahsen cok mutlulukla yapiyorum dilerim sizde oyle olursunuz su an yaptiginiz isten daha cok yorulacaginizi ve strese gireceginizi dusunmuyorum zamanla ogrencilerle okul iklimiyle uyumunuz oturur bence hic beklemeyin ekonomik olarak duz memuriyetten daha karli olabilirsiniz ya da 15 saat dersiniz olursa bos zamaniniz olur ve dinlenme sansi bulursunuz merak ettiginiz seyler olursa, yardimim olursa yazin lutfen hakkinizda hayirlisi olsun

denizin kızı

Hocam merhabalar. Açıkcası tereddüt yaşıyorum. 11 senedir MEB'de çalışıyorum. son iki yıldır da şefim. Şimdi bir kaç sorum var. Cevap verirseniz çok müteşekkür kalırım.

1- Öğremenliğe geçtikten sonra adaylık döneminde hangi eğitimleri alıyoruz?
2- Aday iken mazerete(Engele) dayalı atamaya başvuru yapabiliyor muyuz?
3- Mebde çalıştığım süreler hizmet süresine hemen eklenip maaş düzenlemem yapılıyor mu? Yoksa AKS sınavını geçtikten sonra mı yapılıyor bunlar?
4- Lise tiplerinde hangisi daha iyi? Mesleki? Fen? Anadolu? İHL?
5- Öğretmenler engelli ayrımı yapıyor mu?
6- En önemli soru ise Ders anlatma tekniklerinde kullandığınız yardımcı materyallere nerden ve nasıl ulaşıyorsunuz?
Biliyorum Sorularım çok oldu ama Tarih branşı olarak tek olumlu cevap veren siz olduğunuz için soruyorum bunları:)

LORD_55100

sorun değil hocam bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
1-) Adaylık eğitimi ben geçiş yaptıktan sonra değişti. Ben yazılı ve sözlü sınava girmiştim. Şu an bildiğim kadarıyla yıl boyunca hazırlanan bir dosya var siz, danışman öğretmen, idare tarafından hazırlanıyor ayrıca katılmak zorunda olduğunuz seminerler var diye biliyorum.
2-)Bildiğim kadarıyla oluyor.
3-) Aday öğretmenle, adaylığı kalkan öğretmen arasında ücretlerde farklılık var diye duymuştum tam emin değilim. Kurumdan bakabilirsiniz aslında buna bordroları görme şansınız varsa aday ve aday olmayan farkına bakın ücret farkı varsa düzenleme adaylık kalktıktan sonra olabilir ancak. Ben başka bir kurumdan geçiş yapmıştım ücrette bir fark yoktu ama o zaman adaylık sistemi farklıydı. Bilemiyorum o konuyu kurumun muhasebesine bakma şansınız varsa bakın derim.
4-)Lise tiplerinden saydıklarınız içinde akademik başarısı iyiler ve kötüler olabilir o durum size bağlı olmayabilir, hangi okula verirler bilemem iyi diye gitmek istediğiniz okulda farklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
5-) Hayır böyle bir ayrım yok. Sadece atama aşamasında. Zaten bir ayrımcılığa uğrarsanız hakkınızı arayın mutlaka.
6-) Materyal konusunda ben facebook ve telegram gruplarından faydalanıyorum. O konuda endişeniz hiç olmasın. Materyale ulaşmak kolay.

denizin kızı

Hocam teşekkür ediyorum cevaplar için. 3. soru için araştıracağım. Siz hangi kurumdan geçtiniz bilmiyorum ama hizmet puanı hemen ekleniyor diye duymuştum. Siz baya önce geçtiniz galiba cevaplardan öyle anladım

Merhaba öncelikli , hocam geçmişimde lise öğretmenliği yaptım ücretliydim. Ekpss ile atandım önce memurluğa girdim sonra öğretmenliğe geçtim . Kademem ortaokul.

Öğretmenliğin artilari ;
Boş gününüz oluyor 15+6 saatlik ders saatiniz var . Okulunda hoca yeterli ise 15 saati alır çekilirsiniz 3 gün okula gidersiniz ek ders almazsınız.
-Maaş olarak düz memurdan bir tık daha iyi.
- İnsan yetiştirmeye karşı olumlu tutumdaysaniz idealist iseniz manevi doyum açısından iyi.

Eksileri;
- bazı okullar vardır ki durumları çok vahimdir ve bu sayı şuan çok yüksek okul araştırmasını iyi yapınız fen lisesi veya nitelikli bir lise olma olasılığı ilk başta çok zor olabilir (hizmet pua-nlarınızı adaylık kalkınca ekletip belki geçersiniz)
-ergen öğrencilerle ugrasacaksiniz bu açıdan ayrı bir sabır gerekiyor ve yeni nesil bu çocuklar bir yerde belirtmisiniz bağlı bulunduğum yerde bazı sorunlu cocuklarda var onların sorumluluğu bende diyorsunuz işte okulda bu öğrenci sayısı fazla aslında
- hangi kentte çalışacaksınız ve engeliniz ne bu da önemli aslında
- öğretmenler arası engelli ayrımı olmuyor desek yalan olur öğretmen seviyesi çok yerlerde artık okulunuzda hastalığınız görünür bir şey değilse çok paylaşmayın bile bence işinizi yapın çıkın gidin .
- genelde ilk yılınız olduğu için meslekte , size istenmeyen sınıfları verme veya kötü ders programından nasibini alma olasiliginiz yüksek olabilir olumlu bir
Okul iklimi ve yetkin bir idareciye gelmezseniz bu iş genelde böyle .
-tek şansınız tarih dersinin saat sayısı az ortalama altı sınıflarda bile idealist değilseniz haftada az görürsünüz onları.

Severim göğüs gererim derseniz meslek on numara ama beklentiniz yuksek olmasın verdiğinizin çoğunu alamayacaksınız çünkü bir iki öğrenci sizi mutlu etmeli.

Deneyin yapamazsaniz idarecilige dönün

Not: adaylık eğitimi bende iki yıl önce okulda iki haftalık seminerle yüzyüze olmuştu çok yorucu değil daha çok soru cevap sohbet havası içinde oldu desem yeri
-Aks ise kolay bir kitap var onu alıp çalışın çıkmış soruları çözün minumum 70 puan alırsınız
- adaylık süresinde yer değişimi olursa süreciniz sıfırlanıyor yani x okulunda başladınız dört ay sonra başka okula kadronuz geçti diyelim dört ayınız sil baştan . Ama şöyle olursa başka okula görevlendirme gittiğiniz zorunlu hallerden dolayi ve o okulda adaylık sürecinizi takip ederim dedi ki (insiyatif ) süreciniz sifirlanmaz (ben de bu durumu araştırmıştım ondan biliyorum )

Çok teşekkür ediyorum hocam. bakalım kontenjanlar açıklansın ona göre tercih yapacağım.

Aslında her konuda olduğu gibi kariyer kararları konusunda da çevremizdeki deneyimlerden ziyade kendinize sormalısınız.
Düşünerek tartmak zor olabilir alın kalem kağıdı elinize bir güzel artıları eksileri yazın bu yöntemi azımsamayın çünkü insan yazarken farklı yönleri de aklına geliyor durumun hangi noktalarda ne hissediyorsunuz ne düşünüyorsunuz daha net ortaya çıkıyor.
İnsanın kendine danışması en önemli olan nokta bence çünkü her konunun her öznenin farklı yanları farklı yönleri denklemleri çok farklı.
Nacizane yorumum böyleydi hayatınızın her alanında başarılar diliyorum

Haklısınız hocam. Şu kılavuz bir çıksın bakalım. Ona göre karar alacağım. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum

Samsun'a 80 km uzaklıkta meslek lisesine atandım. Ben çalıştığım ilçeden kurtulmak için girmiştim bu yola lakin aynı ilçeye verdiler şaka gibi... Yine haksızlığın alasını işledi samsun il mem!!! 2 günüm var. 4 ay sonra il içi atama şansım var. Okula geçersem öğretmenlik olarak enaz 10 yıl burada kalırsın diyorlar... Meslek lisesi olması ayrıca da sıkıntı...Şimdi Ben ne yapmalıyım canlar? SİZCE GEÇEYİM Mİ YOKSA KALAYIM MI?

Valla nacizane tavsiyem öğretmenliğe geçmeyin neden derseniz bizim ailede 2 tane öğretmen var hepsi öğrenciden yana dert yanıyor öğrencilik öğretmene saygı bizim zamanımızdaymış artık devir değişti öğrenciler eski öğrenciler değil... şimdi artık vurmak yok dövmek yok ben lisede yediğim dayağı uzatsalar istanbula yol olur çoğunu haksız yere yedim....
nacizane tavsiyem düz memurluğa geçin....

Samsun'a 80 km uzaklıkta meslek lisesine atandım. Ben çalıştığım ilçeden kurtulmak için girmiştim bu yola lakin aynı ilçeye verdiler şaka gibi... Yine haksızlığın alasını işledi samsun il mem!!! 2 günüm var. 4 ay sonra il içi atama şansım var. Okula geçersem öğretmenlik olarak enaz 10 yıl burada kalırsın diyorlar... Meslek lisesi olması ayrıca da sıkıntı...Şimdi Ben ne yapmalıyım canlar? SİZCE GEÇEYİM Mİ YOKSA KALAYIM MI?

Hocam en basit tabirle piyon olarak kalmak mı istersiniz? Mühendislik doktoramın ortalarına geldiğim bu günlerde, tayin olamıyorum, 92 puan almama rağmen atanamıyorum, genel idare hizmetleri sınıfında başka memuriyet de tercih edemediğim için, sıkıştığım düz memuriyetten kurtulabilmek için öğretmenlik formasyonu alıp öğretmen olmaya çalışıyorum.
Şartlarınızı iyileştirmek için ne gerekiyorsa çekinmeden yapmanızı tavsiye ederim. Eğitim aldığınız işi yapın mümkünse.

Yorumlar için teşekkür ediyorum lakin çok emek verdiğim ve istediğim şekilde olmasını istediğim ve yapmak da istediğim ÖĞRETMENLİK'ten vazgeçtim. Maalesef bazı haksız ve tatsız durumlar meydana geldi. Nasip diye bir şey GERÇEKTEN varmış... istediğim ilçede norm olmasına rağmen, görev yaptığım ve lanetli olarak gördüğüm ilçeye verilmem en önemli etken oldu zira geçiş yapmış olsaydım en az 5-6 yıl burada kalacaktım. Okulu, yönetimi ve öğrenci profilini biliyordum zaten. İkinci birşey de maaşlardı. Maaş olarak 300-500 lira fark vardı ki bu da alacağım büyük sorumluluk açısından değip değmeme konusunda tereddüte düştüm. Farklı kariyer basamaklarına geçmeye karar verdim. Mühendislik bitirebilirsem yine EKPSS ile atanabileceğimi düşünüyorum. MEB artık iyice raydan çıkmış durumda. İnanılmaz saçma sapan işlerle uğraşıyoruz. Sonumuz hayır olur inşallah. Ama verdiğiniz demeçler için hepinize teşekkür ediyorum...

bunları planlarken sağlığınızı da düşünün , stres çok kötü etkiliyor hastalıkları . sadece bir kez yaşıyoruz tüm enerjinizi kendinize ailenize harcayın . 300 tl fark için değmez. çok stresli.

Belli bir yaş ve zamandan yoksa çok zorlanırsınız çok idealist olmalisiniz veya okula girip idarecilik yapacaksınız öğretmen olmazsnz

Üst Alt