Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlikten istifa sonrası dönüş nasıl oluyor?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhabalar,

yabancı ülkelerdeki okullarla görüşüp oralardaki iş opsiyonlarını araştırarak uygunsa oralara gitmek,denemek istiyorum.
çünkü maaş çok düşük. gerçeği göremeyenlere şöyle ifade edeyim bugün aldığımız maaş artık 8 yıl önceki ücretli öğretmen maaşına bile denk değil nerdeyse.(Sözleşmeli öğretmen demiyorum bakın ücretli öğretmen dedim)

atanamayanları , başka ekonomik sıkıntı çekenleri anlıyorum ve hak da veriyorum ancak daha iyi imkanlar varsa onları da değerlendirmek en azından araştırmak istiyorum.

sorum şu: istifa ettikten bir süre sonra dönmek istersem bu nasıl mümkün olur , olur mu?

teşekkürler.

vALLA BU iş şans işi bence bizim burda pederin bir arkadaşı vardı adam imamlıktan istifa etti daha sonra çalışmadığı gezmediği kamu kurumu kalmadı adam şu anda nasıl yaptı etti bilmiyorum şu anda üniversitede hoca biz bir işe girelim diye kendimizi parçalıyoz adam pire gibi ordan ordan atlıyor öyle çok aman aman bir eğitimi tahsili de yoktur....

POWER_
[FONT=sans-serif]Tanıdıkları ve torpili vardır başka nasıl olacak? Baştaki hükümet ile bu tür durumlar oldukça normal hiç şaşırmıyorum her şey açık ve net. O imam her şeyi ön görmüştür ona göre hareket etmiştir. Tam bir " Minareyi çalan kılıfını hazırlar. " atasözü durumu anlayacağın.[/FONT]

Alman

çok haklısın katılıyorum...
ben 33 yaşına geldim düzgün bir yere işe girelim diye yırtınıp duruyoruz adamlar girdiği yer de durmuyor memlekette gezmediği kamu kurumu kalmadı...
işin enteresan tarafı bu şahsın abisi doktor ve fetöden atıldı...

POWER_

öyle bir durumum yok. bu yorumun bu başlıkla ne ilgisi var onuda anlamadım.

ben yabancı dilller biliyorum ve sanıyorum gideceğim yerdede bunu belgelendirebilirim (yani onların kabul edebileceği belgeler (toelf gibi))
yetenekli ve bilgili olduğuma inanıyorum ...
sadece üniversite (lisans) diplomam var tabi..ama kendimi kendim eğitiyorum sonuçta öğrenmek ,çalışmak mümkün.

biraz sabretmeli yim belkide bilemiyorum anlık karar almayacağım tabi..

mevcut durumda halen öğretmenim ama bir süre sonra istifa edersem ne olur diye durumu araştırıyorum.

kar&yağmur

valla bende bilmiyorum siz istifa felan deyince aklıma geldi yanlış anlamayın istifa edip farklı kurumlara geçen yada farklı farklı iş alanlarında çalılan çok insan var o yüzden paylaştım....

POWER_

istifa edersem 657 ye tabii olduğumdan sadece 2 ihtimal var geri dönüş için. ki onunda birinden emin değilim ve bu yüzden açtım bu başlığı ben.

1. ekpss/kpss ile (yeniden atama )
2. 657 nin ilgili maddesi ile ama bilemiyorum işte (aynı okula ihtiyaç olması durumunda oluyordu galiba) bu kanunun bu maddesi uygulanmıyor denilmişti bi yerlerde öyle okudum

Eğer atanmış ve 657 ye tabiseniz hiç istifa etmeyin böyle devam edin yurt dışı vs. Sağlam bağlantılarınız olmalı. Tersinden düşünün sonuçta atanmışsın şu koşullarda yeniden sınav vs. Atanmak çok daha zor yurt dışı da garanti iş koşulu olacak mı? Sanmam.

sputnik

merhaba mesajınız için müteşekkirim. büyük oranda haklı gibisiniz. evet iş garantisi yok. ama ülkemizde şartlar zaten iyi değilken giderek de ağırlaşıyor.

benim aklıma birleşik arap emirlikleri (Dubai) yada umman gelmişti. orda maaşlar daha sağlam burası kesin fakat iş devamlılığı dersen onu bilemiyorum açıkçası. evet dediğinizi yapıcam sanıyorum , en azından bir süre ..

hocam bazı yayınlarım olacak.. bana referans olabilecek birde geliştirim yapmaktan zevk alan biriyim. dil öğrenme hobbim. yani bu koşullarda yurtdışında çalışıp kendimi daha aktif bir şekilde geliştiredebilirim dedim , diğer taraftan iyi bir kzanac da sağlayabilirim gibi düşündüm. ama tabiiki 2+2 her zaman 4 eder diyip bırakmamak lazım.

teşekkür ederim yorum için.

(sağlam bağlantılar dan kasıt anlaşılmadı, mesela referans mı ...üstte birkaç detay verildi buna dair ama kişi referansına karşıyım zaten ben,mevlana değil avicenna öğretilerini örnek aldım ben genelde. ) (Burdan yurtdışına en fazla elektronik çalışma gönderebilmekteyim, TL değeri ve dolayısyla maaşlarımız eridiği için artık yurtdışı bilet bulmakta almakta bile sorunlar yaşayabileceğimi düşünüyorum, ve kişi olarak aynen bi zatihi kendimin yurtdışı seyahati yapmam orda yaşamam orayı teneffüs etmem daha farklı olabilir diye düşündüm belki sonradan giderim diyorum fakat işte...) (bildiğim kadarıyla garanti iş koşulu ...bu burdaki gibi olmuyor tabiiki ama kontrat imzalıyorsunuz sizi alacaklarsa siz de ona uyuyorsunuz işveren de ben öyle biliyorum ,birkez belki iki kez davetiye aldım (kendim başvru yapmadan))

bu başlığı açarken merak ettiğim şey şu idi: bir iki yıl sonra istifa edip ayrıldım diyelim. 2 yıl yurtdışında kaldım çalıştım neden sonra geri döndüğümü varsayalım , tekrar eski pozisyona giriş sadece şu şekilde mi oluyor : her şey sil baştan (ekpss / kpss ile yeniden atama)

yoksa misal benim okulumda açık varsa direkt okuluma geri dönedebiliyor muyum.

Siz istifa edince yada 10 gün işe gitmezseniz bildirimsiz öğretmenlik yada memurluk biter. Bu çok net...

sputnik

şöyle iki ibare var ama:

(657 sayılı kanun)

Madde 92 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/27 md.)
İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu
Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları
sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta
oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine
uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.
(Mülga ikinci fıkra: 29/11/1984 – KHK-243/56 md.)
657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl
bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.

Tamam işte ATANABİLİRLER diyor. Tekrar sınav vs. Olmadan mı alacaklarını zannediyorsun? 90 puan alıp atanamayan binlerce kişi var.

Üst Alt