Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB için hangi oranda engelli raporu verilir?

okurer42

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba.Ben bır yıldır psıkolojık tedavı goruyorum.Ilk 6 ay doktor anksıyete tanısı koyuyordu şimdi obsesıf tanısı koyuyor.Selectra 100 ve abılıfy 2.5 mg kullanıyorum pazarteso engellı raporuna basvurmayı dusunuyorum oran alabılırmıyım obsesıften alanlar bana yardımcı olabılırmı veya kısmen duzelen tam duzelen ıslevsellık ne demek??bılenler aydınlatabılırmı bızı..

banada obsesif diye teşhis konulduğu söylendi ailem tarafımdan sonra öğrendim şizofreni hastasıymışım artık doktormu önerdi yoksa ailemmi istedi öyle söylenilmesini bilmiyorum ama öğrendiikten sonra baya uğraştık rapor almak için ama vermediler şizofreniye verilmeyince okby verilirmi bilmiyorum hastalığın derecesini bilemem tabi.

ben senelerdir görüyorum 2012den beri ama rapor için bir kaç sene önce uğraşmıştık sanırım teşhis konulduktan 2 3 sene sonra 2 3 sene olmuştu yani yinede vermediler.

okb ıcın hang orandan nasıl engellı raporu alırım

Arkadaslar merhaba.Ben bır yıldır psıkolojık tedavı goruyorum.Ilk 6 ay doktor anksıyete tanısı koyuyordu şimdi obsesıf tanısı koyuyor.Selectra 100 ve abılıfy 2.5 mg kullanıyorum pazarteso engellı raporuna basvurmayı dusunuyorum oran alabılırmıyım obsesıften alanlar bana yardımcı olabılırmı veya kısmen duzelen tam duzelen ıslevsellık ne demek??bılenler aydınlatabılırmı bızı..

okurer42
Okb(obsesif kompulsif bozukluk)
Rapor oranı %40;
Tam düzelen, tedavi ile tamamen düzelen
Kısmen düzelen, tedavi ile tam düzelmeyen tedaviye rağmen hastalık bulguları görülen.

[FONT=sans-serif]Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 30[/FONT]
[FONT=sans-serif]3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70[/FONT]

nimrennnn
Eski yönetmelikte okb %30 doğrudur.
Yeni yönetmelik %40;olarak değişti.
Geçmiş olsun...

arkadaslar doktor tedavı yetersız dedı ama sızce ne yapmalıyım?

doktor tedavu yetersız dedı ama

Okb obsesif kompülsüf bozukluk

1,5 yıldır citoles 10 mg ve 20 mg raporlu ilaç kullanıyorum .tanı obsesif kompülsüf bozukluk veya anksiyete bozukluğundan engelli raroru psikiyatriden alabilir miyim bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Koalaaa kullanılan ilaç fark ediyormu biliyor musunuz bir de okb ye rapor verilmez deniyor doğrumu dur.

muro50 kardeşim sen başvurunu yap iyisi mi kaybedeceğin bir şey yok çünkü. okb ye rapor verilmez mi deniliyor engel raporu ise kastettiğin veriliyor engel raporu ama seninki ilaç tedavisi ile ne oranda düzeldi veya düzelmedi ona bakar % kaç olacağı.

Perşmebe günü heyete giricem psikiyatri hariç diğerlerinden oran alamayağcağım. okb yazdı pskiyatri işlevselliği kısmen düzelen %40 heyet ne der bilemiyorum. ama onaylarlar inşallah. heyetten sonra kaç günde onaylanır ekpps ye yetişir inşallah

Hayırlı akşamlar arkadaşlar 13 Şubat heyete girdim . Hale ses yok . Bu rapor çıkması çok mu zor ? Ne yapabiliriz 1 hafta içinde almam lazım ünüverste kayıtları var ücret vermek istemiyorum boş yere .

Artı_Noksan

Abi sen daha alamadın mı ben şanslıyım 18 inde psikiyatride oranı yazdı doktor 20 sinde heyet toplantı yaptı 2 saat, 3 kişiydik engelli raporu için bekleyen, doktorlar çağırmadı bile sinra direk rapor birimi raporları e imzalı çıkardı mühürledi verdi ama ulaşımı zor hastaneydi tehna idi senin raporda en kısa cikar insallah ya sen baya once basvurmussun sans

Ben heyete girdiğim gün 80 kişiydi galiba . 1,5 saat felan beklemiştim . Düşünemiyorum haftada 150 kişi girse heyete pazartesi perşembe heyet var . Ne bilim bekliyoruz artık ne zaman çıkar . Rapor aldın mı sen ?

Barbaross1048
Merhaba.
Hayır değişmedi.

Tedavi ile düzelen %0
Tedavi ile kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %60

Slm arkadaşlar ben yaklaşık 20 yıldır psikolojik tedavı görüyorum ama enabızda 2015 oncesı gıttıgım doktorlar görünmüyor yanı 8 yıl görünüyor son 3 senedir de tek doktora muayene oluyorum tanı obsesıf kompülsif bozukluk sımdı sorum şu heyete başvurup engelli raporu almak yıllardır çalışmıyorum aslında iş ıcın bu raporu istiyor um alabilir miyim yıllardırra esansiyel hipertansiyon hastasıyım kendı gıttıgım psıkolojı doktoruna ne soylemelıyım rapor ıcın bır yararı olurmu

Üst Alt