Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB için rapor oranı alabilir miyim?

Hasan Günal

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, bir yıldır 20 mg, günde tek doz prozac kullanıyorum. Doktor kontrolünde tabii. Acaba özür rapor oranı alabilir miyim?

Raporu almak istediğiniz hastanede tedavi görüyor olmanız sizin yararınıza olur, başvuruda bulunduktan sonra da psikiyatri için en az 6 ay gözlem yapıyolarmış (ben sorduğumda burdaki arkadaşlar söyledi).Sonra işte o zaman yüzde 30 alabilirsiniz tahminimce.

Ben de 1.5 yıldır 20 mg prozac ve 50 mg meresa kullanıyorum. Acaba oran alma şansım nedir, bilen bir arkadaş var mı?

OKB ve diğer, yazmış doktor tanı için. Fakat ben başka bir hastaneye başvuracağım. Yine de 6 ay izlenmem gerekir mi acaba? hayatlamucadele

ben 8 yıl okb tedavısı gördum.ve en sonunda rapor almaya karar verdım .ondan sonra 6 ay yenı bır aşama başladı ve 0 puan aldım.çok uzuzun ve zor süreç ve halen kalıcı rahatsızlıklarım var o hastalıktan .tamamen ıyıleşme olmuyor...

Her şekilde 6 ay gözlem veriyolarmış zaten bence başka hastaneye gitmeyin mümkünse tedavi olduģunuz hastaneden rapor alın.

hayatlamucadele Ben rapor almak istediğim şehre bile geldim, bugün basvuru yaptım :( bu doktor da kesin 6 ay süreç isteyecekse beklemek zor. Bu konuyu tecrübe etmiş biri yok mu acaba

Merhaba arkadaşlar,

psikiyatriden okb tanısıyla 30 oranında puan aldım

Tedavi süresi ön gördümü doktor ? Bana 3 ay takip etmem lazım dedi. :( hastasın ama derdini anlatamıyorsun kimseye bu daha yıpratıcı.

Ben zaten bir yıldan fazladır takipteydim. Fakat takip edildiğim hastaneden değil, başka bir yerden heyete başvurdum. Gitmeden önce, takip eden doktordan epikriz raporu aldım. Hastalığın tanısı ve tedavi süreci yazıyordu. Doktor o epikrizi aldı ve evraka iliştirdi. Yani, illa ki heyete başvurduğun doktorda tedavi olmak zorunda değilsin ama öyle değilse bunu belgelemek zorundasın. Yoksa dediğin gibi takibe alırlar. Kaldı ki 3 ay yine de iyi söylemiş. Normalde en az 6 ay izliyorlar.

merhabalar bende 3.5 yıldır falan eslorex 10 mg 20 mg kullandım tanı anksiyete bide okbydi tekrardan gittim anlattım bu sefer dr orta derece defresif nöbet dedi ilacı değiştirdi yaklasık 2 aydırda onu kullanıyom heyete girsem acaba ne kadar oran verilir bilgilendirirmisinizz

Ben fibromiyalji tedavisinde o taniyla cymbalta 30 mg kullaniyorum 2 yildir. Cok takinti ve kaygi sorunlari bu hastaliga yol aciyor. Ilac dokumunde gorundugu icin illa oran yazilir mi? Psikiyatri orani olursa is basvurusunda sorun oluyor diye okudum cogu yerde.

sende mi ? bende 11 yıldır tedavi görüyorum ne boktan zor bi hastalıktır bu okb çok çektim halen çekiyorum tabi Allah beterinden saklasın yinede şükür ama yorgun düştüm çok... çeken biliyor yaşayan biliyor sadece onu söyleyebilirim bi proftan duymuştum bu okb ruhun kanseridir diye tam da öyle ne yazıkki öyle...!

ama öldürmüyor süründürüyor tek farkı orda fiziksel kanserde en azından bi umudun vardır ölürsün yani o ihtimal vardır ama bu ruhun kanserinde öyle bi ihtimal de yok ne yazıkki kelimenin tam anlamıyla süründürüyor... yinede yinede yinede Allah beterinden saklasın hepimizi amin.

Okb den rapor aldinizmi heyede girdinizmi bilgi verin

Neden oran alması zor ki en basit engelimden dolayı kafayı takan insanlar yok mu ki o zaman oran vermeyecekler se sağlam raporu versinler % 100

bence alabilirsin. bu lanet olası hastalığı ancak bizzat 'yaşayan' çeken biliyor. sadece okb teşhisi olan bile alabilir ve bence o lanet hastalık %30 değil en az %40-50 oranı hak ediyor. yaşamadıkları için o kadar az oran koymuşlar ama öyle değil bu hastalık ruhun kanseri profun dediği gibi öyle kolay bi hastalık değil ne yazıkki...

Okb den eğer ilaçla düzelme sağlandı ise 0 alırsınız
okb den eğer ilaç kullanarak kısmi düzelme olursa 40
Okb den eğer ilaç kullanmaya rağmen hiç bir düzelme olmadıysa 60 alırsınız.
heyete girmelisiniz. heyete girmeden evvel tedavi gördüğünüz hastanelerden tedavi gördüğünüze dair epikriz almanız sizin için faydalı olacaktır.
Eğer yatışlarınız varsa almanız daha kolay olacaktır. Heyete girmeden önce mutlaka epikrizle gidin. İlaç raporlarınız varsa eczaneden çıktı alın. Eğer 1,2 yıl gibi bir süre tedavi gördüyseniz 40 alırsınız. Bir iki yılık süreli verirler. Daha sonra yenilemeniz içintekrar başvurursunuz. Bir süre sonra sürekli olarak onaylanır. Geçmiş olsun .

Ben zannetmiyorum . Zaten okbde; anksiyete panik atak bunlar genelde oluyor. zannımca değerlendirilmez diye düşünüyorum. Doktorlara sormak lazım Yinede .

Üst Alt