Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB nedeniyle askerlikten muaf olmam mümkün mü?

Mehmet Parlak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2,5 yildir okb tedavisi görüyorum kullandigim ilaçlar 100 mg lustral 3 mg invega 15 mg zestad 1 mg fixer olmak üzere 1 yıl heyetten erteleme aldım muaf olma durumum nedir?Yardımcı olursanız sevinirim?

2.5 yildir tedavi görüyorum rapor derken engelli raporumu ?

Ben araştırdım ama muaf olamayacağım yönünde yorumlar aldım ,siz emin misiniz muaf olma konusunda?

Mehmet Parlak
Ben gittim ve 6 ay yaptım
Tourette semdromu sonra ise muaf raporu verildi 3+3 ay hava değişiminden sonra

samedo99 kardeşim ben hastaligim orada çoğalır diye korkuyorum hasta kişilere ne gibi kolaylıklar var acaba?

@Mehmet Parlak Ben askerdeyken okb teşhisi konuldu.tedavi ile düzelmeyen. Sonra çürüğe çıkarıldım.muaf oldum. şimdiki teşhisim paranoid şizofreni. Muaf olursun... Ama askere gitmeden önce engelli raporunu al

Mehmet Parlak Eder tabi..Elinde hasta olduğuna dair bir raporun olacak,yoksa orda kendini ispatlamak için uğraşırsın.gitmeden önce işini çöz bence.tabi sen araştır yinede.bizimkisi kendi tecrubemizi aktarmak

Engelli raporu için uğraşacam ayriyeten elimde 2017 den bu yana antidepresanlar var kullandigim sadece muaf olmak istiyorum çünkü strese gelmeyen bir hastalık orada çoğalır diye korkuyorum...

Kontrole giderken mutlaka epikriz raporunu götürün. Zalım bi doktora denk gelmesseniz bir yıl daha erteleme alırsın.

Hiç askere gitmeden önce muaf olan yok mu.?Ne gibi aşamalardan sonra muaf olunuyor bilgi verirseniz sevinirim...

Kronik okbden dolayı askerden muaf olma şansım var mı? Yada askerde ön muayenede belirtsem hastahaneye sevk ederler mı?

Arkadaşlar 2017 de e nabizda tedavi için verilen ilaçlarımı buldum o ilaçların bana muaflık konusunda yardımı olur mu ?

Mehmet Parlak

Uzun süredir OKB tedavisi gördüğünü gösteren doktor görüşü, engelli sağlık kurulu raporu, ilaç listesi vb. her şey askerlik muayenesi aşamasında faydalı olacak. Ama son kertede muaf olup olamayacağın ya da erteleme alıp alamayacağın askerlik başvurunda sevk edileceğin hastanede belli olacak.

Günü geldiğinde hastaneye sevk aldığında tüm belgeler yanında olsun. Durumunu oradaki doktorlara anlat... Muhtemelen 1 yıl erteleme alırsın önce. Sonra belki 1 yıl daha. 2 ya da 3. erteleme sonunda muafiyete dair karar çıkar.

Kesinlikle katılıyorum. Ben 1 yıl erteleme almıştım. 2. gittiğimde askeri astaneye epikriz götürmediğimden , birde doktor okb askerlik yapabilir gönderin dediğini duymuştum. Direk yolladılaraskere. Askerlik istirahat izin hastane yatışlarıyla geçti. Yaptırdılar abi. silah, nöbet , spor muaftı.

Doktor bana 1 yıl daha erteleme vereceğini söyledi devamında muaflık verilir diye düşünüyorum Çünkü 2017den bu yana tedavi görüyorum...

Merhaba,

Durumunuz ne oldu tam olarak acaba bilgi verebilir misiniz veya benzer durumda olanlar bilgi verebilirler mi?

Mr. Blue

OKB ya da başka bir rahatsızlık olduğunda hemen muafiyet verilmez. Hastalığın düzeyi belirleyicidir. Yani bende okb olur askerlik yaptırırlar, başkasında olur muafiyet verirler. Bu birinci kural. İkincisi ise, psikiyatrik hastalıklarda birer yıllık iki erteleme ve üçüncü muayenede muafiyet verilmesi çok çok muhtemeldir.
Eğer kişi askere alınmışsa ve orada rahatsızlık ilerlemişse, bu sefer birer aylık iki istirahat raporu ardından hastalığın devam ettiği anlaşılırsa 3. muayenede muafiyet verilir.

Üst Alt