Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB nedeniyle yaşamda zorlanıyorum!?

spc51

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bir çoğunuz lan seninki de dert mi diyecek. Ciddiye bile almayacak. Biliyorum ki benden ağır durumda, daha zor şartlarda olan var. Kısa vadede sizler benden daha kötü durumdayız deseniz bile, uzun vadede özellikle ahret inancı olanlar niye benim daha kötü durumda olduğumu belki anlar.

26 yaşında erkek bireyim. Bundan 5 sene öncesi filan, bir anda aklıma çok kötü bir düşünce geldi. Sonra haşa ALLAH a ve dine küfürler, sonra değer verdiğim sevdiğim ne varsa kötü düşünceler gelmeye başladı. Karakterime, ahlakıma ters ne düşünce varsa, aklıma geliyordu. Vesvese dediler, okb dediler ama kendimi ne kadar aşağılık ne kadar iğrenç biri hissettiğimi anlatamadım kimseye. Sonuçta düşünceler kafanın içinden geçiyor, aceba ben mi düşündüm sorusu çözüme ulaşmıyor. Kafamın içinde bir ses, 7/24 çoğu zaman rüyalarımda bile canımı acıtacak, kendimi adi gibi biri hissettirecek ne varsa söylüyordu. Susmuyordu, ilaçlar zikrler namazlar hiçbir şey fayda etmiyordu.

Aşırı beceriksiz olduğum için girdiğim işlerden kovuluyordum. Tertemiz bir sicilim vardı, halen de öyle. Ellerde çözüm bulunamayan tremor yani titreme olduğu için en basit garsonluk işlerini bile yapamıyordum. Tıkılıp kalmıştım eve.

Bir de çok büyük ailevi sorunlarım vardı.

Okuyup biremememiştim medikal bölümünü ama, görmüş olduğum anatomi ve fizyoloji dersleri ve tıbba merakım ile az biraz sağlık alt yapım vardı.

İntihar etmeye karar verdim.

Asmayı ve suda boğulmayı refleks olarak belki vazgeçerim diye elemiştim. Psikoloji hastası olduğum için ateşli silah da alamamıştım.

İçimdeki ses, sen iğrenç birisin ve ebedi cehennemi hak ediyorsun diyordu. Fare zehri aldım. Bu zehir, bazı pıhtılaşma faktörlerini engelleyip, kanı sulandırıp iç kanamadan öldürecekti beni teoride.

Bir ramazan ayı iki kutu zehri yedim. Sonra ölmeyi bekledim. 10 gün kadar hiçbir şey olmadı. Sonra diş etlerim kendiliğinden kanamaya başladı. Pıhtılaşma faktörleri anca azalmıştı çünkü.

Doktora gittim, kendi kendine oldu dedim yalan söyledim. Testler yapıldı, normal kanama süreleri ( protombin zamanı - ınr ) değerlerim, normal birisine göre 10 - 13 kat yükselmişti. Doktor her an iç kanama ve beyin kanaması geçirebilirsin dedi. Sevk etti ileri bi hastaneye. Yine gitmedim, ölürüm umudu ile bekledim. Ölmedim. Sonra kollarımda yaşadığım geçici his kaybı sonucu dedim bu bizi öldürmez, süründürür. Engelli kalırız. Gittim, yaptığımı acilde itiraf ettim. Tedavi ettiler.

Ölmeyi bile becerememiştim.

Sadece bu değildi sebeb, daha anlatamayacağım çok şey var.

Psikiatri tedavisine başladım, biri en yüksek doz 3 ilaçla ayakta duruyorum.

Hollanda da bir ötenazi kliniği buldum, mail attım. Şartlar uymadı. Akıcı derece ingilizce ve hollanda da bir süre yaşama şartı vardı.

Kendi doktoruma ötenazi istediğimi ve beni yurt dışınına sevk etmesini istedim. Biz öyle bir yetkiye sahip değiliz dedi.

Daha sonra, nabız ve tansiyonu çok düşüren 30 adet kalp ilacımdan içtim. Aort ve mitral kapak yetmezliklerim için kullanıyordum ama kalp sorunu umrumda değil. Sadece baş ağrılarımı kessin diye. Neyse, ayakta duramıyordum. Hipotansiyon gelişmişti, ellerim su topladı. Sonra istemeye istemeye mide ne var ne yok geri gönderdi. Yine ölmedim.

Sonra yaşama tutunmaya çalıştım. Ama nereyi tuttuysam elimde kaldı. Kafamdaki ses hiç susmuyordu. Küfürler, kötü düşünceler, canımı acıtacak şeyler.

Sürekli kendimi öldürmem gerektiğini, bu dünyaya da cennete de layık olmadığımı söylüyordu. ALLAH senden nefret ediyor diyordu.

Şuan halen ilaçlarla hayata tutunmaya çalışıyorum. Ama Artık intihar kararım %90 diyebiliriz. Çünkü o kadar kestim umudu her şeyden, o kadar nefret ediyorum kendimden.

Bir insan bir uzvunu kaybetse kendisini haşa adi, aşağılık birisi gibi görür mü? Ama ben psikolojik hastalığımdan dolayı kendimi öyle görüyordum. Benimkisi de böyle bir engeldi. Oysa kimseye zararım dokunmamıştı kendimden başka.

Mesajın başında niye uzun vadede sizden zor durumdayım dediğime gelelim şimdi.

Biliyorum, sizinkilere göre benimki dert bile değil. Ama istemeye istemeye intihara gidiyorum. Bu dünyadan kurtulmak için her gece ALLAH a, en sevgili kulun hz. Muhammed ( s.a.v ) hürmetine al yanına diyorum.

Bu dünyadan kurtulmak için yalvaracağıma, cehenneme gideyim ordan kurtulmak için yalvarayım diyorum. Yani siz sabrederseniz, engeliniz için size büyük mükafat verilecektir inşAllah.

Ama benim sabredecek gücüm kalmadı. İnanın daha anlatamayacağım bir yığın sorun var. Ve böyle giderse, bu defa çok daha kesin bir yöntem buldum. Yani benim sonum kendi canına kıymaktan ya ebedi cehennem, ya da çok büyük bir ceza olacak.

Dediğim gibi, size göre benimkisi dert bile değil ama, nası bir kabus yaşadığımı bir ben bilirim bir de beni yaratan.

ALLAH a emanet olun, size güç ve sabırlar versin...

Güzel kardeşim öncelikle bu kötü düşünceleri çıkart aklından intiharmış falan sakın bunları aklının ucuna bile getirme herşeye rağmen hayat güzel ve yaşamaya değer.o aklına gelen isyancı düşünceler vesvese ve bilerek söylemediğini YARATAN zaten biliyor bundan dolayı kendini suclama. RABBİNE sığın sakın o düşündüklerini yapma bak ben sana arkadaş olurum varsa bir sıkıntın yardımcıda olurum ama sakın o dediklerini yapma

İçindeki sesler diyosun pskiyatri tedavisi alman şart iyi bir ilaçla tedavi olman lazım osesleride duymazsın bence kötü şeyler düşünmeni kaldırır ilaç obsesif kompulsüf sizin hastalık mani depresif intihar çare değil tedavisi var

Bişeler yaparak kendine zarar verme

Kardeşin falan kimse yokmu aileden bahsetsen tedaviye yardumcu olsunlar pskiyatriyede anlatırsan olanları rahat edersin

Şifan bol olsun

Kağan52
Artık yaşamak istemiyorum. Her gece öleyim diye dua ediyorum. Nefret ediyorum kendimden. Ve eminim ki ALLAH ta nefret ediyor benden. Herkese göre benim hayatım güllük gülistanlık, ama bir insan sonunda yanacağını bile bile canına kast ediyorsa demek ki cidden kaldıramıyordur bazı şeyleri. Belki de ben gerçekden adi bir insanım, cehennemlik bir insanım..

sahranil
3 farklı psikiatris değiştirdim. En son gittiğim en iyi ilgileneni. Denenmedik ilaç kalmadı..

Yav saçmalama ALLAH senden nefret etmiyor senin içini dışını senden iyi biliyor sen o düşünceleri şeytandan olduğunu biliyorsun gerçekte böyle bişey demiyeceğinide biliyorsun o yüzden bunları kafana takma sana yardımcı olacağım sen neredesin .yalnış anlama beni senin hastaneye yatıp tedavi alman lazım dışardan olmaz.ailen yokmu bunları ailenle paylaştın mı.
Ailenden görüşebileceğim kimse varmı

Kağan52

Boşver nerde olduğumu. Düşe kalka yaşıyorum işte, gittiği yere kadar..

Ben size yardım etmeye çalıştım sadece insanlık görevimi yapmaya çalıştım diyecek birşeyim yok o halde

ALLAH razı olsun, yanlış anlama sosyal medya da bilgilerimi paylaşmıyorum. Zira bunları yazan bir insan, bilinsin tanınsın istemiyorum

Anlıyorum seni.ama kimse burada bir çıkar peşinde değil adım belli yerim belli sadece durumunu çok iyi anlıyorum o yüzden bir nebze yardımım dokunurmu ne yapabilirim diye düşündüm konu bir insansa gerisi boş.

Madem gizli kalmayı tercih ediyorsun senden tek isteğim bir yolunu bul hastaneye yat göreceksin sonra bu düşüncelere güleceksin .anlaştıkmı

Çıkardan değil, sadece böyle bir insanın bilinmesini istemiyorum tek sebep o güvenmediğimden değil yani. Şu an hastaneye yatmam mümkün değil, yatarsam orda iyice çıldırırım. Burda en azından internet tv az biraz kafam dağılıyor. Bir de iş aramaya başladım kafamı dağıtmak için, bulabilirsem bi yer belki biraz daha tutunurum yaşama.

Ozamam bu arkadaşına söz ver bu intihar düşüncelerinden vaz geçeceğine dair.Okb psikiyatride en inatçı hastalıktır o yüzden dışardan tedavi yeterli gelmez bu düşüncelerden kurtarman için hastaneye yatman şart dışardan olmaz.ailen varsa ailenle paylaş yada en yakın güven duyduğun birine 1 ay dişini sık hastanede yat göreceksin hastane çıkışı düşündüğün o düşünceler gidecek ve gülücen kendine.ben hiç bir canlının acı çekmesini istemiyorum.ben dört dörtlükmüyüm hayır benimde sıkıntılarım var acı çektiğim şeyler var ama yine de hayat güzel yaşamak güzel o yüzden bu düşünceleri unut sakın kendini bundan dolayı suçlama okey

spc51

Dostum bendede senin gibi Dinsel OKB var benimde ellerim titriyor(tremor) bende intiharı denedim başaramadım 8 yıldır hep ölüp kurtulmayı istedim. Halada düşünüyorum . İlaç tedavisi + psikoterapi alıyorum. Çok az faydasını gördüm. Sıkıldıkça bunaldıkça bana yazabilirsin.Aynı şeyleri paylaşıyoruz.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sürekli ilç değişimi olmuş fayda görmemişin biranönce başla yararına olur

1ay kullanman lazım tesirini belli etmesi için ilaç çok denenmiş sizde

Gene gidiver bu sefer düzgün sürekli saatinde iç

Önce tedavi sınra iş

sahranil
1 seneyi aşkın süredir aynı psikiatris aynı ilaçla devam ediyorum. Sebeb olarak serotonin eksikliği söyleniyor ama, sadece serotonin nörotransmitteri ile alakalı değil. Zira, ilaçlar serotonin seviyesini arttırmasına rağmen, bir değişim yok. Çünkü sebebi teori, kanıtlanmış bir şey değil.

Kağan52
Söz vermem münkün değil. Ben de meraklısı değilim ama başka çıkar yol göremiyorum. Hergün her dakika kafamdaki seslerle kavga etmekten bıktım.

Evet size katılıyorum psikiyatri hastalıkları tam olarak neden olur bu belli değil, hiç bir bilim adamı yüzde yüz şundan dolayı olur diyemez.sadece gerçeğe yakın teoriler vardır tarvma,genetik yatkınlık,cinsel istirmara uğrama, çocukluğun kötü geçmesi, aile içi şiddet,daha çoğaltabiliriz bunların çok büyük rol oynadığı kanıtlanmıştır.yinede yüzde yüz sebep budur diyemez kimse.günümüzdeki ilaçların tedavi edici özelliği çok var okb inatçı bir hastalık psikiyatrist ler bu hastalığı tedavi etmekte çok zorlanırlar o yüzden size hastaneye yatmanızı önerdim yine de kararınızı kendiniz vereceksiniz diyeceklerim bu kadar, hiç bir canlının acı çekmesini istemiyorum .iyi niyetli bir insanım zaten başıma bu iyi niyetinden geliyor ne geliyorsa .dikkat et dostum.

Kağan52

Tekrardan ALLAH razı olsun. Ben de iyi niyetli bir insanım. Yazdıklarımı lütfen kabalık olarak değerlendirme. Bu derdimi düşüncelerimi detaylı olarak ALLAH tan başka bilen yok. Öyle de kalmasını istiyorum. İnan bana yaşamak için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Fakat psikolojim o kadar bozuk ki.

İlacın faydası olmamış ozamn başka ilaç denicek böle doktorlar

Bakara süresini aç evde dinle hergün

Aklına istemediğin düşünceler geliyor.
Ve o düşüncelerin bir an önce kafandan gitmesini için yalvarıyorsun.
Bendede aynısı vardı.
Şimdi yok denecek kadar az
Tedavi oluyorum sürekli ve 7 yıldır

sahranil
Valla ne yaptıysam olmadı. Son kullandığım ilaç acılarımı biraz daha hafifletti. Ama sesler susmuyor. Şizofreni de değilim yani hayali arkadaşlarım filan yok. Ya da doğa üstü bir durum yok.

ayDÜNYAvazo
Hangi ilaçları kullandım hocam?

Abizol adlı ilaçı verdi doçent doktor. Abizol u kullanmaya başlayalı 5 yıl olmuştur.
Çok şükür şimdi hayatımdan çok memnunum.

spc51 kardeş ben 13 yaşımda ilk takıntılarımı geçirdim dolayısıyle ergenlikten oldum...hiperaktif bir çocuktum ve zapt edemedikleri için evden çıkarmıyorlardı çocukluktan oldum...depresyon ve üstüne bipolar eklendi gençliğin çoğundan da oldum...

Kardaş namazı en az 1 saatte banyo almayı 2 saatte yapıyordum milletin elini sıkmıyordum kapı kollarını bile siliyordum Allah'a halis bir kul olamadım diye içim içimi kemiriyordu...Takıntıyı dert etme kardaş...Allah hiç kimseyi eşit yaratmadı...Ama adil buna emin ol...Bir insan hangi türde gadre uğrarsa uğraşın bana göre Allah'ın verdiği intibak yani uyum yeteneği sayesinde her şeyin üstesinden geliyor...Allah'ın adaleti bence burda gizli...Mükemmel değil önemli olan TEKAMÜL gardaş...Düşe kalka edinilenler yani...Takıntıyı ben de hala yaşıyorum dönem dönem...Saatin tiktaklarına tahammülüm yok bazen...Sayıyorum ya...Gıcık aldığım sayının katlarını alıyorum...Daha da ötesi uyuyamayınca nefesimi sayıyorum...Ama aklımdan çıkmayan husus bunların geçici olduğu meselesi...

Bendeki sıkıntı yetiştirilme tarzımla gitgide alevlenmişti...Birçok teneke insana göre sorun iman zayıflığına tevil edilebilir belki...Ama şunu unutuyorlar...Dinin en önemli donelerinden biri AKIL SAĞLIĞI...Çünkü akıl sağlığı yerinde olmayınca kişide din bir takıntı unsuru haline geliyor...Kişi dinin özüne inmekten ziyade ritüellere şekle lafza yoğunlaşmaya başlıyor...O bakımdan önce akıl kardaş...Umarım sorunlarını sorunlarımızı gözümüzde büyütmeden çözeriz...Selametle...

Son düzenleme:
@spc51 kontrol sınırları aşmışsın ve durdurulamaz hale gelmişiniz bize Güvenmeniz tavsiyelerimizi dinlemen son derece zordur sana benzer durumda burada kocaman bir aile var onlarında sana ihtiyacı var lütfen......

İlaç tedavisi fayda görmediyseniz size tavsiyem , selektif serotonin geri alım inhibitörleri OKB tedavisinde yardımcı olabilir. bir beyin cerrah a görünün EKT TESTİ İSTEYİN, ilaç ve bilişsel davranış terapisine cevap vermeyen şiddetli vakalarda Eloktrokonvulsif Terapi (EKT) veya EKT hastanın başına elektrotlar takılır ve beyne nöbete sebep olan bir dizi elektrik şoku verilir, bu nöbetler beyinde nörotransmitterlerin salınmasına sebep oluR BU TÜR ŞİDDETLİ VAKA normal veya normale yakın yaşam sürerler. ek olarak doktor Abizol ilaç da recete edebilir test sonuçunda Erken teşhis her zaman tedavi süresini azaltır

2: siz günahkar değilsiniz hastanız bunu kabul ettiyseniz. aklına geçen olay ve eylemler İşlenmedikçe veya söylenmedikçe içinden oluşan gelip geçici vesveseleri Allah Teâlâ bağışlamıştır içinizi ferah tutun.

EKT test sonucunu paylaşırsanız yeniden cözüm yolarını konuşacağız seviyoruz seni sende bizim gibi can taşıyorsun

Sizi çok iyi anlıyorum. İntihar etmenin nasıl bir şey olduğunu, kafanızda hangi düşüncelerle bunu yaptığınızı...
Canınızdan nasıl vazgeçebildiğinizi...
İlaç içerek intihar etmeye çalıştım bende. Psikolojik haplardan bir kutu içerek. Halbuki bu haplar öldürmezmiş, sonradan öğrendim bende. Sadece birkaç gün bulanık gördüm etrafımı o kadar. Anne babamın benden önce öleceği düşüncesi ile yapmıştım bunu. Benim hiç arkadaşım yok. Annem babam tek arkadaşım. Onlara bir şey olursa ben ne yaparım bilmiyorum. Hala korkuyorum ama intihar etmeyi düşünmüyorum. Çünkü acısıyla tatlısıyla hayat gerçekten yaşamaya değer. Yıllar şu gibi akıp geçiyor. Daha dün çocuktum ne ara büyüdüm de kadın oldum? Daha ne olduğunu anlamadan yaşlanacağız. Sonra bir bakmışsınız ölüm meleği bizi selamlıyor. Hem arkanızdan yakınlarınız, anne babanız ne kadar acı çekecek biliyor musunuz? Onlara bu acıları yaşatmaya hakkınız yok. Siz bir kere ölürsünüz onlarsa her gün.
Şimdi ne durumdasınız bilmiyorum. İnşallah yaşıyorsunuzdur. Bunlara gülüp geçeceginiz günlerde gelecek. Ben nelere takılmışım ya diyeceksiniz. Hastaneye yattiniz mı peki? Aktif olduğunuz bir zaman sizden yanıt bekliyorum.

Dini takıntılar insanı ne hale getiriyor. Geçmiş olsun.
Burada yazacaklarım bazılarınıza ters gelecek ama doğrusu olan budur.

Cin, şeytan, melek, allah vb hayali karekterlere fazla kafayı takmayın. Çünki yokturlar. Cennet, cehennem bunlarda yoktur. İmtihan bu da maalesef yoktur.
Adem ile havvadan gelmedik. Adem ile havva maalesef masaldır.

Ülkemizde 140.000 imam biyoloji, fizik, kimya, matematik, astronomi bilimlerinden bi haber şekilde insanlara adem ve havva masalı anlatmaktadırlar.

Tek gerçek evrimdir.

İnsan evrimle var olmuş bir canlı türüdür. Evrimi araştırmanızı tavsiye ederim.
Hayali karakterlerden kurtulunca hastalığınızda da büyük ihtimal iyileşme olacaktır.

Peygamberler maalesef hasta insanlardır. Günümüzde peygamber olduğunu iddia eden olursa psikiyatrların sevk edecekleri yer akıl hastanesidir.

Bütün tıp eğitimi alanlar yani doktorlar evrimi bilirler. Ama söylemezler.

Okumak isteyenler için kuran, incil, tevrat sümerlerdeki kökeni : https://ia802807.us.archive.org/22/...-Kuran-Incil-ve-Tevratin-Sumerdeki-Kokeni.pdf

Dünyaya bir kere geliyorsunuz. Hayali karakterlerin hayatınızı zindan etmesine izin vermeyin derim.

Yeniden herkese geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Aklına gelen düşünceler sapık supuk şeyler mi yoksa ?

Üst Alt