Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) ile emeklilik için yeterli tanı nedir?

@samedo99,

SGK Hastalık Listesi'ne göre OKB'liler sadece Ağır tanısı alabilirse erken (ve sadece Malulen) emekli olabilirler. Artık bu kişilere HAfif veya Orta tanısı verilmiyor ve bu kişiler engelli statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamıyor. Sadece Ağır tanısı alanların malulen emekliliği mümkün.

8. Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon (İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır), Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen,​

@samedo99,

olur tabii. Haklısın, akp'nin konuyla hiç bir ilgisi yok. Ben de ne salağım... CHP'nin allah belasını versin mesela. Sonuçta bu hak gaspını onlar yaptı. Yok yok, onu da yapmayalım, bu uzaylıların allah belasını versin. Mahvettiler ülkeyi. Engellileri süründürüyorlar.

@OturanBoğa Güzel abim biz haticeye değil neticeye bakalım banane Akp den CHP'den hepsi aynı bunları konuşmak dahi istemiyorum

@samedo99,

işte, öyle olunca burnumuz boktan çıkmıyor. Reis nasıl ki kindar yandaş istiyorsa, o "düşmanlar" da onlara karşı kin duymalı ki kimse bu tür hak gaspına cesaret edemesin. Sen aldığın darbenin sorumlusunun adını anmaz ve hakkıyla sövmezsen, işte, devam...

Herşeyi siyasete bağlamasan olmazmı diye soran sevgili kardeşim...
Mesela şuan bu başımıza geleni neye bağlamalıyız mesela?
Küresel ısınmaya mı?
Rusya Ukrayna savaşına mı?
LosAngeles yangınına mı?
Bende uyku apnesi var,
omurgamda fıtıklar var şöyleki; bel-sırt-boyun fıtığı toplam 12-13 tane.
Apne içinse 3 ay cihaz kullan, apne oranın 5 düzeyine inerse engelli sayılmasın demiş.
Ben cihaz kullanıyorsam hasta olmuş oluyorum. ama çizelgede öyle değil işte.
Fıtıklardan dolayı hastalık çizelgesinde karşılık tam olarak yazılmamış.
Durum karışık yani.
ve emekli olabilirmiyim bilmiyorum.
ve emekli olup olamayacağımın cevabınıda kimse bilmiyor.

Merhabalar,mevcuttaki durum bildirir raporu ile kaç ay içerisinde engelli emekliliği başvuru yapılabilir? Tanı=OKB tedaviyle işlevselliği düzelmeyen. teşekkürler.

@samedo99, Merhabalar,

Ben değil SGK şöyle diyor 👇

İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)

Ben şunu ekliyorum 👇

Mevcut veya sevk sonucu alınan durum bildirir raporunda herhangi bir eksiklik görülürse ek tahlil tetkik vb gibi durumlar olursa SGK hastaneden ek bilgi veya başka hastaneden yeni rapor isteyebilir.

@spartaküs

OKB ile malulen emeklilik senin açmış olduğun konuda cevaplamanı istediğimiz bir soru vardı.
Her ne kadar konunun benle alakası olmasa da sitede OKB li olup emekli olmak isteyen bir çok arkadaşımız için önemli bir konu.

OKB lilerin malulen emeklilikleri kolay kolay kabul edilmiyor ve sizinde emeklilik süreci meşakkatli olmuştu. Lakin sonunda süreli de olsa emekli olmayı başarmıştınız.
OKB li arkadaşlarımızın faydalanması için herkesin merak ettiği soruyu cevaplayabilirseniz memnun olurum.

Ek-1 Hastalık Listesindeki OKB için istenilen şartlarda 12 seans EKT yaptırmayı şart koşuyor. Malulen emekliliğe başvurduğunuzda 12 seans EKT yaptırmış mıydınız ?

Merhaba arkadaşlar OKB tedavisi görmeye başladım 3. Aydayım benim sormak istediğim OKB tedavisinde tedavi süreci nasıl ilerliyor sadece ilaç tedavisimi oluyor başka tedavi yöntemleri uygulanıyor mu rapor almak için 6 ay yada 1 yıl tedavi olmak mı gerekiyor.bana doktor ancak 6 ay sonra rapor verebilirim dedi.

@okoki,

Maalesef, SGK Hastalık Listesi'ne göre OKB'den malulen emeklilik. mümkün ama onun şartı da şu tedavisi sürecini görmek ve fayda sağlayamamış olmak: "İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır"

@OturanBoğa,

Çok teşekkür ederim elinizden geldiğince tüm soruları cevaplamaya çalışıyorsunuz

Bir sorum daha olacak bu EKT tedavisini yani beyine düşük voltaj elektrik verme akıl hastanelerindemi yapıyorlar devlet hastanelerinde varmı

@spartaküs

cevap için teşekkürler, forumda OKB li arkadaşların merak edipte, tecrübesi ile cevap verebilen kimseyi bulamadıkları bir konuydu.

@samedo99
Ben OKB li değilim. Ama doktor tedavim için EKT önerse hiç düşünmeden yaptırırım sanırım (emeklilik şartı için değil, iyileşebilme umudu ile).

Üst Alt