Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB olanlar EKPSS'ye hangi statüde girer?

zafenatpena

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. OKB hastaları Ekpss ye hangi testten girer? Eğitim durumum lisans. Zihinsel engelliler testi mi ya da genel test mi?Raporum yüzde 60 engelli.

Raporunda zıhınsel kısımda tik var ıse zıhınselden gırersın ama okb ye verceklerını sanmıyorum bıde lısans okumusun zekanda da problem olsa okulu bıtıremezdın.

Arkadaşlar branşım Türkçe Öğretmenliği ve bugün itibariyle raporum Okb tanısı ile %52 engel oranıyla çıktı. EKPSS hazırlıklarına başladım. Ösym merkezine gitmem gerekiyor mu? Milli eğitimle sonuç onaylatmam gerekiyor mu? Şimdi ne yapmam gerekiyor. Lütfen bana süreci anlatır mısınız?

zafenatpena

Raporunuz sonuçlandı ise Ekpss başvurularını bekleyeceksiniz. Başvurular, sınavdan yanlış değilsem 1 buçuk - 2 ay öncesinden oluyor. başvuru zamanı gelince Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü'ne gidip önce orda kayıt yaptırıyorsunuz ; bu kayıt sınava giriş engel grubunuzun belirlenmesi için. Ardından ösym bürosuna gidip sınava giriş yeri ve diğer işlemlerin kaydını yaptıracaksınız. Şu an bir şey yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Raporda engel türü ne ise ondan sınava girersiniz. Ama eğer zihinselden girmemeniz gerekirse sakın zihinselden girmeyin puanınız yanaer ve bu hak'ka girmek olur. Başarılar.

Nostaljik çok teşekkür ederim. Başka bir şey bilen var mı? Sınav öncesi yapmam gereken bir şey bir başvuru var mı? Saygılar

zafenatpena

Hayır yok. Kayıt ve sınav tarihini bekleyeceksin onun dışında sınava çalışırsın. Bir de engelli kartı ve şehiriçi ulaşımda ücretsiz kart başvurusu yapabilirsin.

Bugün çok şükür raporumu aldım. Kronik ve davranışsal duygusal yazıyor OKB için ve birşey kafama takıldı. İlaca bağımlılık bağımsız yaziyor Ekpss için engel olmaz değil mi kıymetli arkadaşlar?

Üst Alt