Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB rahatsızlığımdan hangi oranda rapor alabilirim?

fanatik177

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
28 yaşındayım.
Askerligimin 3. ayında psikiyatriden okb tanısı ile 2 kere 3 aylık hava degişimi sonrasındada askerlige uygun degildir raporu verildi.

Yıllardır bir şekilde hayatımı surdurmeye çalışıyorum ama artık çok zorlanıyorum. Birkaç kez devlet hastanesinde birkaç kez de özel hastahanede okb tanısı ile tedavi gorsem de rahatsızlık surekli tekrarlamakta ve ben de engelli raporu almak istiyorum.

Bundan hariç yüzümün ve sırtımın muhtelif kısımlarında egzema ve rozasea (gül hastalığı) var.Yüzümdeki ve sırtımdaki rahatsızlıklarında özel hastahanede kaydı var. Boyun fıtığım var.

Sizce durumum ne olur %40 rapor alabilir miyim.

Forumu inceledigimde psikiyatrilerin 6 ay muayene takibine aldığını gördüm. Sizce benim geçmiş tanılarımın olmasından dolayı bu 6 aylık takibe takılır mıyım. Zira engelli raporu alabilirsem 2018deki ekpss sınavına katılmak istiyorum.

kısmen düzelen derse 30 düzelmez derse 60

sabri35

Onda hemfikiriz minimum 30 verir desem diğer rahatsızlıklardan ne verir acaba.Bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum

Arkadaşlar yeterli yorumu alamadım.İsterseniz konuyu daha detaya indireyim.
2011 yılında okb tanısı ile askerden 2 defa heyete girerek 3 er aylık hava değişimi,3. heyete girişimde askerliğe uygun değildir raporu aldım.Yani 6 aylık takip sonucu bu karar verildi.Bunların haricinde 2014 2015 2016 2017 yıllarında özel hastahanede okb tanısı ile 5-6 defa,devlet hastahanesinden 2-3 defa rapor almışlığım,ilaç kullanmışlığım var.Bugün askerlik şubesine giderek hava değişim raporlarım ve askerliğe uygun değildir raporumu aldım.Askerden sonra gittiğim özel hastahaneden ve devlet hastahanesindende epikriz isteyeceğim.Şimdi heyete girmek istesem elimde bu kadar belge varken psikiyatri tarafından benim için yeni süreç başlatırlarmı?Hava değişimi ve askerliğe uygun değildir heyet raporlarımda psikiyatri doktoru hasta hikayesi kısımında yüksek okb olduğunu işlevselliğini yitirdiğim için hava değişimine gönderildi ve askerliğe uygun değil diye not almış.

Bunun haricinde ;
-Cilt hastalıklarından Rozasea ( gül hastalığı ) için özel hastahaneye 2 defa (2015,2016 yıllarında) gitmişliğim var.Yaklaşık 3-4 aydır çıkan egzama rahatsızlığım var bunun içinde 1 kez(2017) özel hastahaneye gitmişliğim var.Bunlardanda epikriz alabilirmiyim bilmiyorum
-Yeni oluşan boyun fıtığım var bunun içinde doktora gittim 1 kez (2017) doktor fıtık dedi mr istedi ama ben mr çektirmedim.Heyet için muayene olduğumda fıtık tespitine ameliyat olmadan yüzde kaç verilir sizce.
Bana bir fikir verirseniz sevinirim.Açıkçası pskiyatri için hastahaneye yatırırlar diye korkuyorum.Hatta bu yüzde memleketimdemi gitsem alsam diye düşünüyorum.Fikirleriniz beni yönlendirecek.
Özellikle OturanBoğa dan yorum bekliyorum

Merhaba arkadaşlar
1 ay önce heyete girdim ve %34 de kaldım (okb %30, deri hastaligindan %5 surekli rapor)

Doktorlar keyfimi davrandı?

Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın rapor sorunumdan dolayı 3. Kez konu açmaktayım.19.10.2017 tarihinde Okb (%30)Seberoik dermatit(%5) tanıları ile %34 engel oranı aldım.Fakat benim dile getirdiğim başka rahatsızlıklarımda var idi.Bunlar başka bir deri hastalığı rozasea ve boyun ağrılarımdan şüpelendiğim boyun fıtığım.

Bugün engelli raporumu kontrol ettim raporda dermatoloji doktoru şöyle yazmış ; Seboroik dermatik akne rozasea,seboroik dermatit. L21: Seberoik dermatit = % 5.Yani benim anladığım iki hastalık yazılmış tek oran yazılmış.Raporda rozasea yazmasına rağmen oranını yazmamış.Rozasea oranı minimum %5

Boyun ağrımdan dolayı fizik tedavi doktoruna boyun ağrım olduğunu daha önce bir devlet hastahanesine gittiğimi boyun fıtığından şüphelendiğini ama mr çektiremediğimi söyledim.Oda bunlara istinaden beni mr a değil emg testine gönderdi.Emg sonucu hiç bir şey yok.

10 gün sonra başka devlet hastahanesinden boyun ağrım nedeni ile mr çekildi.Sonuç ; Servikal IV disklerde dejeneratif sinyal kaybı bulunmaktadır.Bununda oranı servikal minimal dejeneratif değişiklikler %4 olarak geçmekte.

Bunlara göre verilmesi gereken oranlarım okb %30,rozasea ve seboroik dermatit %10,boyun ağrısındanda %4 alarak balthazar formülüne göre %40 yapıyor.

Ben şimdi ne yapayım.Bu hastahaneye gidip siz hastalığı yazıp oran vermiyorsunuz,boyun ağrım var mr yerine emg çektiriyosunuz diyerek sonucu önlerinemi koyayım.Heyet başkanıylamı görüşeyim.Dilekçemi yazayım.Düzeltme yapılırmı.İtirazla zaman kaybeymek istemiyorum

fanatik177 İl sağlık Müdürlüğüne itiraz etmeniz gerekir . 6 ay içinde çıkan rapor için itiraz dilekçesi verilir . İşlemler anın da o ilgili bölümü uyarman gerekirdi .
Raporu teslim aldığınız ve işleme konulduğu için itiraz edeceksiniz.

Cildinizde nevarki aknemi var

Doktor heyet için muayenede emg istemiyo röntgen istiyo ben kendim gösterdim mr sonucunu önceden çektireymişin keşke emar çünkü röntgende gözükmüyo bişi

İtiraz et git biyerde emar çekin osonuçla git tekrar gezecen muayeneleri

5puanda ordan gelir

Cildimde Rozasea(gül hastalığı),ve dermatit(egzama) var.Raporda ikiside yazıyor ama oran tek hastalıktan verilmiş.Doktor emg diyince birsey biliyorda o testi yaptırıyor sandım.

Doktor emar istemez elinde sen götrcen sonucunu sadece röntgen ister boynuna beline

Akneyede puan veryomu cildiye bilgin varmı

Verilmesi gerekiyoda verildiğini bilmiyorlar.Ben %5 i bile zorla aldım.Doktor bunun yuzdesi yokki dedi bana.Bak tanısının bile oranı var dedim.2014 2015 2017 tarihlerinde bu tanının tedavilerini gördüğüme dair evrak koydum önüne öyle oran verdi.

fanatik177

Gıcık oluyom bu doktorlara okağıttakilerin hepsini yazmıyolar tek tek işine geleni yazıyolar ikinci kez grdim doktorun yanına şunlarıda ekleyin yazın diye kadın ektedir yazdı:)fotokopi koydum içine mal valla

Heyet fotokopi bakacak işi yokta yazsana adam gibi şikayeti oraya:))bel ağrısı yazmış

Emardaki kodlara göre veryo puanı

İlçe sağlık müdürlüğüne itiraz ettim .Bu forumda araştırdığıma göre ilk itirazlarda kişi kendisi seçiyordu hastahaneyi fakat benim ilk itirazım olmasına rağmen hastahaneyi sistemin atayacağını söylediler.1 aya kadar telefonuma mesaj gelecekmiş.Hangi hastahaneye gideceğimi bilmiyorum gelecek olan mesajda yazacakmış.

Merhaba arkadaşlar.Bugün bana gelen mesajı aşağıya kopyaladım.Bu hastahaneye sadece pazar günü randevu alınabiliyor(haftalık).Mesajda 7 gün sonra diyor ama ben bu pazar günü hafta içine randevu alıp gitsem olur mu?

BAKIRKÖY DR.SADİ KONUK EAH SAĞLIK KURULUNDAN 7 GÜN SONRA ONLINE SİSTEM ÜZERİNDEN ENGELLİ SAĞLIK RAPORU İÇİN RANDEVU ALINIZ.

Sayın fanatik177 bende seningibi saglik il mudurlugune itiraz ettim banada ayni sana gelen mesaj gibi mesaj geldi ve 7 gun sonra randevu almaya calistim alamadim sonea bakirkoy sadi konuk hastanesine gittim dedim randevu alamiyorum dediler sicile git senin dosyan gelmistir sicile gittim dosya gelmis bana gun verdiler heyet doktorlarini gezmem icin saglik il mudurlugu zaten senin dosyani oraya gonderi yor saglik kurulu c blokta

sakir59 cevabınız için teşekkür ederim.Peki siz muayene oldunuzmu bu hastahanede.Olduysanız eğer doktorlar nasıldır.Özellikle psikiyatriye bakan heyet doktoru?nasıl?

sayın fanatik177 evet bende bakırköy sadi konuk eah heyet doktorlarını gezdim hepsi ayni kattalar doktorun yanına girdiğinde şikayetini soruyor ve raporlarını ve tahlil lerine bakıyor duruma göre tahlil test film istiyor ve psikiyatri doktoru bayandı anlayışlı karşılıyor doktorlar seni dinliyorlar tabi heyete çıktığın zaman senin gezdiğin doktorların verdiği sonuca göre işlem yapıyorlar sana şimdiden kolaylıklar dilerim sonucu yazarsın

Merhaba arkadaşlar.Bugün ilk itirazım sonucu sevk edildiğim bakırköy sadri konuk hastahanesinde muayene olmaya başladım.Rahatsızlıklarımla alakalı doktorlarla yaşadığım tecrübelerimi aktarayım.

Nöroloji doktoru;
Huzursuz bacak sendromu yazan ilaç reçetemi gösterdiğimde bu rahatsızlığın oranının olmadığını söyledi.Bende var dedkçe oda yok dedi.Oranı cetvelde bulup gösterirsem verirmisiniz dedim evet dedi.Önündeki defterden bulup gösterdim.Bu seferde bunun için uyku testine girmen lazım dedi.Baktım ne yapsam vermeyecek daha fazla diretmedim.

Psikiyatri doktoru;
Elimde okb ile ilgili geçmişimde yeterince evrak olmasına rağmen 4 5 defa muayene olduğum bir hastahaneden epikriz istedi.Epikrizi bugün alamadım pazartesine kaldı.

Dermatoloji doktoru;
Bu kadar olumsuzluk yaşayınca hiç istemeyerek ve birşey vermeyeceklerine inandığım şekilde doktora gittim.Kulak arkasında yüzümün belli kısımlarında egzama mevcut.Doktor %15 oran verdi.Egzamada %15 oran yok nerden verdi onuda bilmiyorum ama sonuçta verdi:).Yüzündekiler şiddetli gencecik adamsın ne derdin var diye telkinde bulundu.Bu şekilde davranması hoşuma gitti.

Psikiyatri epikiriz vereceğim zaman okbden ne oran verecekleri belli olacak.Şimdi buradaki oran %40ı geçer ise ben hakem hastahaneye gitmek zorundamıyım.Bu forumdan araştırdığıma göre ikinci hastahanedeki oranını kabul edip 3. Hastahaneye gitmene gerek yok dediler gibi şeyler okudum.

3. Hastahane olarak Şişli Hamidiye etfal araştırma hastahanesinden ;
Okb : %30

Uyku Apnesi %35
(Bu rahatsızlık sonradan çıktı.Ahi yan pozisyonda yatış : 42,Sırt üstü yatış 91)

Egzama : %5 olarak %57 1 yıl süreli raporumu aldım.

Merhaba arkadaşlar,
1 yıl süreli raporumun süresi dün doldu.22/08/2019 tarihinde bayrampaşa devlet hastahanesinden raporu yenilemek için randevu aldım.Şuan öğrenmek istediğim ;

*Uyku apnesi için tekrardan polisomnografi testi isterler mi.Testin tarihi 2018 yılının 3. ayı.
* Raporun süresi yine süreli mi olur yoksa sürekli mi olur.

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Okb rahatsızlığından yüzde 30 aldım dkcde var yüzde 41 raporum var Okb zihinsel bir engel mi ekpss ye zihinselden mi görecem raporun arka kısmında hem zihinsel işaretli hemde duygusal anlamadım birsey

Üst Alt