Üniversite tercihleri konusunda yardım
Herkese merhabalar, (öncelikle konuyu gören herkesten iyi kötü bir cevap bekliyorum, çünkü kafam çok karışık ne olacağım konusunda en ufak bir fikrim yok vede etrafımda yardımcı olabilecek, yönlendirebilecek kimse de yok) bu sene üniversite sınavına girdim vede kötü bir sonuç bekliyorum, geçmişte psikolojik sorunlarım baş göstermeden önce
başarılı bir öğrenciydim, herkesin bir beklentisi var yani, ailemden tutun da en uzaktan akrabalarıma kadar herkes büyük bir beklenti içinde.bense aksine şu anda çok başarısızım, 3 gün sonra sınav sonucu açıklanacak ve bir tercih yapmam gerekiyor. Artık kimin ne dediğide umrumda olmasa da eskiden çok zeki biriymiş gözüyle bakılırken şimdi aptal konuma düşeceğim en çok üzen kısmı da bu diyebilirim, ama benim elimde olan şeyler değildi ki yaşadıklarım, napıyım yani bende bu şekilde olsun istemezdim... Neyse tercih dönemi geldi demişken bu konuda tecrübelerinize, düşüncelerinize ihtiyacım var, öncelikle kısaca sorunlarımdan bahsedeyim:
Gelecek kaygısı yaşıyorum, gelecekte ne gelecek, başıma ne olaylar gelecek gibisinden kafama çok takılıyor, belki ölebileceğimi bu yüzden çalışmamın bir anlamı olmayacağını düşünüyorum,bunun yanında daha bir çok yazabileceğim sorun var ama özetle bu, ders çalışma konusu 3 gün çok iyi çalışıyorsam 1 ay çalışmıyorum, ders çalışırken çok sıkılıyorum, bunalıyorum, arkadaşım hiç yok, dışarı çıkmaktan nefret ediyorum dışarı çıkasım hiç gelmiyor kaygılarım yüzünden, kendimle barışık değilim kendimden nefret ediyorum(gerek dış görünüş olsun, gerek davranışlarım), her insanla konuştuğumda acaba yanlış bir şey mi söyledim gibisinden düşüncelere kapılıyorum yani kısaca böyle hayat geçmiyor, yavaş yavaş yapılan bir eziyetmiş gibi geliyor. Bu şartlar altında iyi bir üniversite kazanmamın imkanı olmadığını düşünüyorum. Kendime bir yok haritası çizdim. Yapabileceğim önümde 3 seçenek mevcut:
1- 4 senelik kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği tarzında bölüm okuyup, kpss ile atanmaya çalışmak.
2- 2 yıllık bir bölüm okuyup kpssye çalışmak.
3-mezuna kalıp seneye tekrar denemek.
Psikiyatrik ilaç kullanıyorum, daha önceden bununla ilgili bir konu açmıştım. Şu an kafam çok karışık,ailem mezuna kal diyorlar, mezuna kalsam iyi bir yer kazansam bitirip biremeyeceğim bile meçhul. Yani normal psikolojide olsam iyi kötü biter diyebilirim ama şu an öyle bir imkan yok elimde. 2 senelik okuyup kpssye girsem kazanabilirsem bir önümü görsem,en azından kendimi garantiye alsam, kendi paramı kazansam, ondan sonra belki daha iyi bir bölüm için tekrar sınava girerim diye düşünüyorum ama kpssyi kazanamazsam daha kötü olacak benim için.sizin düşünceleriniz nelerdir?