Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB sorunum var, ders çalışmakta zorlanıyorum! Ne yapabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yıllardır süre gelen psikolojik sorunlarım var, kısaca obsesif kompulsif bozukluk diyebilirim. sürekli geleceği düşünme, her şeyden kaygılanma, ölüm korkusu, dini sorunlar VS. Gibi günlük yaşantımı %95 oranında etkileyen bir sorun. Bir günüm bir gününü tutmuyor, bugün çok iyiysem yarın tam tersine hayattan bunalıp sıkılmış bir duruma girebiliyorum, Şu anda üniversite sınavına 4 ayım var ve ben olmadığı kadar isteksizim, istekten ziyade dersin başına oturur oturmaz 10 dakika içinde düşünceler beynimi sarıyor, normalde olsa artık alıştım ama hayatımın büyük bir dönüm noktasındayım, bir kaç hayalim var ve bunları gerçekleştirmek için belirlediğim üniversitelerden birine girmem gerekiyor, pasiflora almayı düşünüyorum, kullanan faydasını gören var mı? Bi süre bunu deneyip faydasını görmezsem vakit kaybetmeden psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum, 4 ay bana fazlasıyla yetecek bir süre ama acilen geçici bir çözüm bulmam gerekli. Benzer şeyleri yaşayan kişiler varsa düşünce belirtirlerse sevinirim.

Blackangel11
Daha önce bir psikiyatri uzmanı ile görüşüp Obsesif kompulsif bozukluk tanısı Aldınız mı?sizin tariflediğiniz şikayetler tam olarak(okb)gibi gözükmüyor,evet biraz düşünce (opsesyonu)var gibi,ölüm korkusu daha çok karışık anksiyete bozukluk ve panik atak krizin de görülür,veya panik bozukluk ta,veya psikotik özellikli Ağır depresif nöbet bozukluklarında görünen kaygı bozuklukları dır.okb'de tekrar eden düşünce ve tekrar eden fiziksel eylemler de görülür...
Pasiflora yada Atarax sizi sadece uyutur,Tedavi edeceğini düşünmüyorum.
Size önerim en kısa zaman da bir uzman psikiyatri ile görüşmeniz olacaktır,Ayrıca her ne olursa olsun ezbere ilaç alıp kullanmak ve kendi kendine tedavi başlamak sizi daha kötüye doğru iter.En doğrusu uzman bir hekim den yardım almak.
Geçmiş olsun....

Kağan52

Teşekkür ederim, tam olarak kendi kendime teşhis koydum denilemez, 15 yaşındayken üniversite hastanesinde doç. Çocuk psikiyatristine gittim. 1 sene selectra ve abilifly kullandım, aynı zamanda psikoloğa da gittim, yaşım itibariyle olsa gerek ne psikiyatrist nede psikolog açıkça senin şu sorunun var demedi ama psikiyatristin şu sözlerinden : "obsesyon ve kompulsiyonlar için kitaplar var, bu tür şeylerle atlatmaya çalışabilirsin, araştır biraz psikoloğun da önerebilir." gibisinden söyledikleriyle anladım diyebilirim.bide kullandığım ilaçlar bu doğrultudaydı, fakat bir süre önce abilifly'ı araştırdığım da okb ile ilgisi olduğu yazmamaktaydı.

Bipolar bozukluk ile ilgili bir ilaçmış.Bunun dışında internet üzerinden araştırdığım da bu kanıya vardım diyebilirim , passiflorayı pratisyen hekim önermişti, İnternet üzerinde de bissürü kullanan gördüğüm ve bitkisel bir ilaç olduğu için açıkçası rahatlamak amacıyla almayı düşünüyordum. Eskiden kullandığım ilaçları bir süre sonra hiçbir işe yaramaması ve psikiyatriste bu durumu belirttiğim de ilaçları değiştirmemesi açıkçası şu anda bir uzmana gitme isteğimi yok ediyor. Devlet hastanelerin de ki uzmanların da yeterince ilgilenmediğini bir kaç kişi söylemişti, en başta da zaten devlet hastanesine gitmiştim, doktora fazla güvenmeyip yazdığı ilacı kullanmadım, 1 hafta sonra üniversiteye gittim ordaki doktorun yönergesiyle ilaç kullanmaya başladım. Yazdıklarınız doğrultusunda açıkça bende şu an kendimden şüphelenmeye başladım, senelerdir okbyim diye biliyorum ama gerçekten değil miyim? Yada başlangıç seviyesinde mi bu sorun diye. Tekrardan teşekkür ederim görüşünüz için. En iyisi sağlam bir psikiyatrist uzmanı bulup ona gitmek...

Blackangel11
Öncelikle internetten araştırıp hastalığına belirti aramak ve tamam ben bipolarım yada okb'yim demek çok yalnış olur.Çünkü psikiyatrik hastalıkların belirtileri birbirine çok benzer. Özellikle (anksiyete) bozuklu'ğun bütün tiplerinde ve panik atak ve ilerlemiş hali panik bozukluk olan korku nöbetlerinde her gelen kriz yeni bir senaryo ile gelir,Bunu ayrıştırmak için sizi uzm bir psikiyatrist değerlendirmeli...
Evet belirtiğim gibi şikayetlerinde düşünce obsesyonları var,daha önce kullandığın ilaçlar daha çok bipolar bozuklukta reçete edilen ilaçlardır,ancak bazı psikiyatrik rahatsızlıklar karakter değiştirir,okb,bipolar,anksiyete ve psikotik bozukluklar aynı anda görülebilir.Size ve diğer psikiyatri hastalarına önerimi yineliyorum kesinlikle internetten hastalık belirtilerini araştırmayın ve ezbere ilaç alıp tedavi başlamayın.sizin için en doğru yol uzm bir psikiyatrist ile görüşmek olacaktır.Ve tedaviye sabırla devam etmektir,psikiyatri ilaçları ağrı kesiciler gibi hemen etki etmez,doktor kontrolünde olma şartıyla kullanmalısınız çünki bazen doz azaltılabilir veya yükseltilebilir buna hekim karar verecektir.
Geçmiş olsun....

Batuhan4955
Batuhan,pasiflora ve atarax aynı etken maddeye sahip değildir,acak etki alanları aynı sayılır.pasiflora ve atarax daha çok ilaç
içmeyen,ve ilaç korkusu olan hastalar için uykuya kolay geçmeleri ve rahatlamaları nı sağlamak için panik atak ve anksiyete yi kısmen rahatlatmak için verilebilir.
Uyku sorunun var ise elindeki telefonu yada tableti bir kenara bırak,beynin dinlensin biraz.Elinden gelse sitedeki bütün başlıklara yazacaksın,herkes ile tartışmaya girecek ve cevap vereceksin.Buna beyin dayanmaz,Ayrıca her şeyi çok kolay sabote ediyorsun o yüzden size karşı biraz mesafeliyim...

Üniversite tercihleri konusunda yardım

Herkese merhabalar, (öncelikle konuyu gören herkesten iyi kötü bir cevap bekliyorum, çünkü kafam çok karışık ne olacağım konusunda en ufak bir fikrim yok vede etrafımda yardımcı olabilecek, yönlendirebilecek kimse de yok) bu sene üniversite sınavına girdim vede kötü bir sonuç bekliyorum, geçmişte psikolojik sorunlarım baş göstermeden önce
başarılı bir öğrenciydim, herkesin bir beklentisi var yani, ailemden tutun da en uzaktan akrabalarıma kadar herkes büyük bir beklenti içinde.bense aksine şu anda çok başarısızım, 3 gün sonra sınav sonucu açıklanacak ve bir tercih yapmam gerekiyor. Artık kimin ne dediğide umrumda olmasa da eskiden çok zeki biriymiş gözüyle bakılırken şimdi aptal konuma düşeceğim en çok üzen kısmı da bu diyebilirim, ama benim elimde olan şeyler değildi ki yaşadıklarım, napıyım yani bende bu şekilde olsun istemezdim... Neyse tercih dönemi geldi demişken bu konuda tecrübelerinize, düşüncelerinize ihtiyacım var, öncelikle kısaca sorunlarımdan bahsedeyim:
Gelecek kaygısı yaşıyorum, gelecekte ne gelecek, başıma ne olaylar gelecek gibisinden kafama çok takılıyor, belki ölebileceğimi bu yüzden çalışmamın bir anlamı olmayacağını düşünüyorum,bunun yanında daha bir çok yazabileceğim sorun var ama özetle bu, ders çalışma konusu 3 gün çok iyi çalışıyorsam 1 ay çalışmıyorum, ders çalışırken çok sıkılıyorum, bunalıyorum, arkadaşım hiç yok, dışarı çıkmaktan nefret ediyorum dışarı çıkasım hiç gelmiyor kaygılarım yüzünden, kendimle barışık değilim kendimden nefret ediyorum(gerek dış görünüş olsun, gerek davranışlarım), her insanla konuştuğumda acaba yanlış bir şey mi söyledim gibisinden düşüncelere kapılıyorum yani kısaca böyle hayat geçmiyor, yavaş yavaş yapılan bir eziyetmiş gibi geliyor. Bu şartlar altında iyi bir üniversite kazanmamın imkanı olmadığını düşünüyorum. Kendime bir yok haritası çizdim. Yapabileceğim önümde 3 seçenek mevcut:
1- 4 senelik kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği tarzında bölüm okuyup, kpss ile atanmaya çalışmak.
2- 2 yıllık bir bölüm okuyup kpssye çalışmak.
3-mezuna kalıp seneye tekrar denemek.

Psikiyatrik ilaç kullanıyorum, daha önceden bununla ilgili bir konu açmıştım. Şu an kafam çok karışık,ailem mezuna kal diyorlar, mezuna kalsam iyi bir yer kazansam bitirip biremeyeceğim bile meçhul. Yani normal psikolojide olsam iyi kötü biter diyebilirim ama şu an öyle bir imkan yok elimde. 2 senelik okuyup kpssye girsem kazanabilirsem bir önümü görsem,en azından kendimi garantiye alsam, kendi paramı kazansam, ondan sonra belki daha iyi bir bölüm için tekrar sınava girerim diye düşünüyorum ama kpssyi kazanamazsam daha kötü olacak benim için.sizin düşünceleriniz nelerdir?

Düzenli ders çalışamıyorum demişsin mezuna kalmak senin için iyi olmaz bölüm seçmeden önce kpss atama puanlarına bak ona göre seç . Bende girdim. 1 aydır kafayı yiyecem soru kitapçık numaramı doğru kodldım mı diye 7 8 defa kontrol ettim ama hala kafama takılıyor ya yanlış yaptıysak diye.

Sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim
Hayalindeki meslek ne ise ona yoğunlaş eğer gelecekte iş imkanı kaygın var ise yolunu bu şekilde belirle sınav 18 temmuzda açıklanacak tercih dönemine daha çok var imkanlar doğrultusunda bir haftalığına evden uzaklaşıp kafanı dinle ve bu süreçte ne yapabilirim diye kendine bir yol çiz yolun açık olsun...

Teşekkür ederim, tam mesajınızın üzerine tatile çıkmıştım, bir hedefim hayalim yok açıkçası, kendi paramı kazanabileceğim bir iş kurmak istiyorum, bir kaç planım var ama gerekli niteliğe sahip olduğumu düşünmüyorum, aynı zamanda maddi olarakta belirli bir bütçeye ihtiyacım olacak, ailem bunlar yerine garanti bir meslek seçip kendi paramı kazandıktan sonra bu tür işlerle uğraşmam gerektiğini düşünüyor, bir bakıma onlarda haklı, o kadar okuttular uğraştılar hem elimde güzel bir mesleğim olsun hemde paramı kazanayım istiyorlar durum bu şekilde. Hedefsiz olmam gerçekten büyük bir sıkıntı, şu işi yapayım mutlu olurum diyebileceğim bir meslekte yok maalesef.

Benzer şeyleri bende yaşıyorum, bide tc kimlik numaramın 1 hanesini yanlış kodlamışım sonradan farkettim, şimdi yine aklımdan acaba doğru kodlamıştım da değiştirdiysem diye geçiriyorum, sizin hedefiniz yada beklentiniz neydi? Özel mesaj atmaya çalıştım ama telefon üzerinden nedense atamadım, benzer sıkıntıları yaşadığımız için konuşmak istedim.

Kaygı sorunu + obsesif kompulsif bozukluk

8 aydır ilaç kullanıyorum.kayda değer bir gelişme göremiyorum kendimde. 6 ayı 100mg lustral + 0.5 mg rixper, 7. ayda rixper 1mg'a yükseltildi, 8.ayda ilaçlar komple değiştirilerek 2.5mg zyzapin ve 20mg prozac kullanmaya başladım. Yeni ilaçları 10 gündür kullanıyorum ve kayda değer hiçbir gelişme yok. Sorunumu ben mi yanlış anlatıyorum yoksa doktorlar mı doğru teşhis koyamıyor anlayabilmiş değilim. Sorunlarım şunlar, huzursuzluk, gelecekle ilgili ümitsizlik, her an kötü bir şey olacakmış korkusu, geceleri uyuma sorunu, gelecekle ilgili yaşlanma korkusu, sakat kalma korkusu, uzuv kopma korkusu, araba çarpar mı korkusu, deprem olur mu korkusu, küçük şeyleri büyük sorunlar haline getirme, dış görünüşten memnun olmama, küçük sorunların bir araya gelip üzerime üzerime gelmesi, dinle ilgili düşünceler misal acaba gerçekten doğru dine mi inanıyorum tarzında düşünceler ve ahiret hayatıyla ilgili korkuların gündelik hayatta aklıma takılması. Yakınlarımın ölecek olması korkusu, sinirlilik durumu, ani çıkışlar sinirlenmeler yaşama, biriyle konuştuktan sonra acaba yanlış bir şey mi söyledim dediklerimle ilgili ne düşündü tarzında düşünceler, yolda yürürken düşer miyim rezil olur muyum tarzında düşünceler, insanlar beni ezik mi görüyor ben ezik bir insan mıyım düşünceleri, sinirlenme ve sinirlenme durumuna hakim olamama. Diye uzar gider ama genel anlamda tablo bu şekilde. Doktora gidiyorum tüm sorunlarımı kağıda yazıp götürüyorum fakat hepsini okumama zaman olmuyor, 30 - 40 madde yazıyorum 5-6 tanesini dinleyip ilacı yazıp yolluyor. İlaçların gözle görülür bir etkisini göremiyorum. Gittiğim doktor bulunduğum bölgede devlet hastanelerinde ki doktorlar arasında en iyisi, özele gitme imkanım da maalesef yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kendim de düzelmek için çabalasam da Bi gelişme göstermiyorum.

Bende 5 sene gittim bi faydasını göremedim hatta sordum neden ilaçlar ise yaramıyor diye şüpheci bi yaklasim sergilediler bende bıraktım

2 3içmeyle fayda görmezsin

Doktor takibinde kullan düzenli

Hayırlısı olsun daha da iyi olursunuz inşallah.

Düzenli kullanıyorum. Pek ümidim kalmadı ama hayırlısı inşallah daha iyi gelir.

8ayı görmemişim pardon doktoruna bahset bu hissettiklerini yarar göstermediğini

Geçmiş olsun işlh iyi olursun

Az sosyal fobide var sizde

Estağfurullah, 14 gün sonra kontrolüm var bahsedeceğim ama doktorum 1-2 hafta ağır gelir ama sonra kendini iyi hissedersin dedi zyzapin ve prozac yazarken, gerçekten çok ağır geldi ama iyi hissetmek babında hiç bir fayda göremedim buda beni Bi tık daha kaygılandırdı açıkçası.

Teşekkür ederim inşallah.

Okdar ilç varki şifan bol olsun

Teşekkür ederim, bugün çok kötü oldum hala daha kötüyüm durduğum yerde çıldıracak gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum bir öneriniz var mı daha doktor kontrolüne 10 günden fazla süre var 😔😔

okb tamamen iyleşmez stres altında yine çıkar uykun nasıl ilaçsız uyuyabiliyorsan gün içinde serotonin içerikli laçlar kullanman gerek birz rahatlatır ama bırakma

Yok hocam yerleşmedim, tekrar çalışmaya başladım, 2 aydır zorla da olsa düzenli çalışıyorum ama ilaçlar değişince bir ağırlık yaptı, 1 haftadır çok zorlandım ama yine de bugüne kadar iyi çalışıyordum, bugün ne kadar zorlasam da çalışamadım, buda ayrı bir kaygılandırıyor insanı, acaba bidaha eskisi gibi çalışamayacak mıyım gibisinden.

Evet stres altında kendimi durduramadığım takıntı denilebilecek düşüncelerim oluyor. Buda daha fazla kaygılandırıyor, kaygı da stresi arttırıyor, Maalesef bu şekilde kısır döngüye giriyor. Düzenli kullanıyorum İnşallah daha iyi gelir tek umudum bu yönde...

bende sınava calışıyorumda ondan sordum yks

Hayırlısı olsun,yerleşip tekrardan mı hazırlanmaya karar Verdiniz yoksa malum sebeplerden ötürü mü kazanamadınız?

ders çalışma da en iyi vitamin ilaçları hangisi sizce...balık yagi kapsül dışında....😌...zekayı ucurcak turden....bazen kafam duruyo da ...mall gibi ders yapamiyorum....😌

Üst Alt