Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB teşhisi öğretmen olmama engel olur mu?

Elifgün

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben okb obsesif kompülsif bozuklukları olan bir öğretmen. Adayıyım bu durum öğretmenliğe engel mi nibu konu hakkında net bilgi nerden alabilirim yüzde 40 rapor alırsam bu durum öğretmenliğine engel olur mu

Okb psikiyatride inatcı bir hastalık olarak bilinsede tedavisi mümkündür,ağır vakalarda tedavi eşliğinde terapi uygulanır,

Obsesyonlarınız hangi yönde, kompulsif davranışlarınız ne derece bunları bilmek gerek,

Bazı okb hastalarında temizlik takıntısı olur,bazılarında hastalık korkusu, buna eşlik eden el yıkama nöbetleri,.

Bazılarında dinsel veya cinsel opsesyonlar olur,

Sizinki ne bilmiyorum,eğer dinsel veya cinsel opsesyonlarınız var ise eğitim için olumlu bakılmaz,o yüzden uzm bir pskiyatri ile bu durumu konuşup birlikte karar verin ....
Elifgün

Merhabalar arkadaşlar yıllardır okb çekiyorum ilaçlar yaramadı hep farklı konularda takıntılar yaşıyorum öğretmen olmama engel olur mu bu durum

Yani durumu ancak psikiyatristler degerlendirebilir buraya değil de bir uzmana sorarsaniz daha sağlıklı bilgi alirsiniz.
Terapi aliyor musunuz? Ne gibi takıntılarıniz var ve bunun ustesinden gelmek istiyor musunuz, neler yapıyorsunuz bunun icin?

Merhaba arkadaşlar felsefe grubu öğretmeniyim okbli olmam öğretmenliğime engel olur mu

Üst Alt