Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB vb. psikiyatri hastalığı için rapor süreli mi sürekli mi verilir?

Konular
14
Reaksiyonlar
15
OKP psikiyatri hastalığına verilen oran sürekli oluyormu.Daha önce anksiyete tanısı ile iki yıl tedavim var.%20 oran verilmişti 1 yıl süreli.tanı değişti obsetif kompülsif bozuklugu ve diğer tanısı konuldu. Bu hastalık içinde verilen oran süreliğine uyor acaba daha önceden tecrübe edinmiş arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.Saywt süreli veriyorsa heyette psikiyatri hastalığını değerlendirmeye aldırmayacagım.

Süreli verilecek yada sürekli verilecek diye bir madde yok,sürekli de verilebilir sürelide,

Hastalık öykünüz tedavi süreleri tedaviye verilen yanıt vs bunlara bakılır,

Okb(obsesif kompulsif bozukluk) tedaviye dirençli bir takıntı hastalığıdır...

Tam düzelen %0
Kısmen düzelen %40
Tedaviye rağmen düzelmeyen%60
fenerliyizz

Anksiyete tanısı OkB olarak değiştirdi doktur

Bu konuda tecrübe arkadaşlar yorumlarsa.3 yıldır raporlu ilac kullanıyorum Anksiyete tanısı vardı %20 oran almıştım bir yillik son üç ayda psikiyatri dokturu tanıyı OKB obsetif kompresif bozuklugu olarak değiştirdi.Bu tanı ile heyette alacağım oran yine sürelimi olur.psikiyatriyi heyet raporu alırken yazdırmamalıyım.

fenerliyizz

Arkadaşlar sürekli veya süreli olacağını kimse bilemez.

Ama süreli olacağına dair söylentiler çoktur.

Belki "süreli" olma ihtimali "sürekli" olma ihtimalinden çok çok fazla.

OğuzHan112@ayDÜNYAvazo cevabınız için teşekkürler arkadaşlar benim hazıra atında kontr musyenem var önceki raporum bir yıllıktı.%67 ile psikiyatri den anksiyete tanısı vardı %20 almıştım.rapor yenilirken psikiyatri hiç katmadan çıkarsam diye düşünüyorum. Mevcut hastalıklarına tam oran verilirse %40 üzerinde alırım ama doktordan doktora değişiyor yada hastaneden hastaneye böyle durum var örneğin astım için kimi hastane oran vermiyor bazıları veriyor bunu yaşadım daha önce. Her yıl kontrol muayenesine girmek istemiyorum açıkçası geçen yıl psikiyatri den rahstsizligımı yazdırmasam rapor sürekli çıkardı diye düşünüyorum. Psikiyatri tanıyö değiştirdi 6 aylık ilac raporu yazdı obresif kompresif bozuklugu tanısı anksiyete göre zor tedavi ediliyor araştırmalara göre.OBK için belki süre koymazlar diye düşünerek fikir almak istedim.Cünkü lösemi %30 remisyondsn 5 yıldan sonra daha önce %40 veriliyordu.5 yıl doldu %30 sabitleniyor oran.%13 brk ve boyun fıtığı, %5 Cildiye astımdsnda alirsam%20 raporum bu şekilde sürekli çıkar diye tahmin ediyorum.benim için artık sürekliliği önemli.emrklilik için kontrol muayenesine girmek istemiyorum her yıl.

Arkadaşlar bugün rapor yenilemek için heyete girdim kurulda pisikiyaye obsetif kompresif bozuklugu tedavisi devam ediyor dedi puanlama söylemedi puan cikarmı tanı yazıyor.Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Mrb arkadaşlar vergi indiriminden emekliyim.Bugün ssk kontrolü ili heyete girdim e devlete düşünce rapor vergi indirimine bizmi gönderiyoruz yoksa ssk kendimi gönderiyor.Ikinci sorum çıkacak Okan rapor süreli olursa itiraz etmeyi düşünüyorum itiraz ederken ssk ya bildirmelimiyiz yoksa direk il sağlık müdürlüğü nemi gitmeliyim.ben il sağlık müdürlüğü ne gittiğimde sskcikan raporu Ankaraya yollarsa nasıl olur süreç. BU 4 raporum 5 yılda iki yıllıkcikiyor sanırım.hemotoji %30remisyondan 5 yıl sonrası , fiziktedavi%12, ciddiye %5,psikiyatri %20

Arkadaşlar %67 olan raporumu yenilettim.iki yıllık %54 olarak çıkmış.Garip olan şuki 2019 engelli puan cetveline göre obresif kompresif bozuklugu ilaç ile kısmen düzelen %40 yazıyor. Heyette %20 olarak oran vermişler yönetmeliğe aykırı degilmi nasıl iş.Gecen seneki raporunda anksiyete tanısı vardi başka hastaneden aldığım %20idi.psikiyatri tanısı OKB Olarak değişmiştir üç ay önce heyet yine %20 oran vermiş iki yıl sonra kontrol olarak. Ssk kontrol muayesine göndermişti rapor iki yıllık çıktı ikinci dereceden üçüncü dereceye düştü ssk tekrar kontrol muayenesi istermi acaba itiraz edip farklı hastaneye tekrar girsemmi bu konuda tecrübe arkadaşlar yorumlarsa. Emekli engelli olarak çalışıyorum engelli kadrosundan ikinci dereceden üçüncü dereceye düştüğünde vergi indirimi maaşımdan ne kadar düşüş olur

Okb tanısı yeni olduğu için puanlama "anksiyete"üzerinden yapılmış..

Rapor süreli olduğu için kontrol muayenesi istenecektir,

Diğer sorularınıza fazla hakim değilim,
fenerliyizz

OğuzHan112 bir yıl önce farklı hastanede anksiyete den %20 idi ilac raporları anksiyete idi.susaki tanıda OKB ilac ile kısmen düzelen yazıyor. Bu oranın yönetmeliğe göre %40 olması gerek ezmiş gecen yilda bu hastaneden gitmiştim heyete anksiyete ve astım oran vermemişti.itirazka farklı hastaneye gittim astımdan %20,anksiyete den %20 almıştım.Bu sene yine aynı hastaneye gitmek zorunda kaldım ssk Kontrol muayesine olduğu için farklı ile gidemedim.Yine astımı yok saydı ve %40 olması gereken obresif kompresif bozuklugu tanısı %20 oranın yazıyor öyle bir puan yönetmelik de yok.ilac ile düzenlenen %40. Psikiyatri olmasa hematoloji:%30,fizik tedavi:%14 ciddiye:%5 verdi toplamda %42 yapıyor hepside kronik Hastalık Psikiyatri den aldığım %20 orana iki yıl sonra kontrol demiş il sağlık müdürlüğünden itiraz edip farklı hastanede Psikiyatri yi heyete sokmadan astım hastalığı ifa eklenerek raporun sürekli çıkacağını düşünüyorum.Bir yıl önce itirazla astım oran almıştım

Rapor da okb tedavi ile kısmen düzelen mi yazıyor?

Yönetmelik evet,okb kısmen düzelen %40
Ancak raporda yazmıyorsa anksiyete %20 doğrudur...
fenerliyizz

OğuzHan112 raporda OKB ilac ile kısmen düzelen yazıyor. Raporum %54 çıktı. %40 verilse idi %64 ikinci derece oluyor.emekli engrlli kadrosundan çalışıyorum maaştan 2 derece ile 3 derece arasında ne kadar fsrk ur acaba.Bu hastane astımada oran vermiyor geçen senede vermedi itirazla başka ile gittim %20 almıştım. Yine astımı yok saydı psikiyatri ise yönetmeliğe aykırı puanlama yapıyor. Heyetteki kurumdaki doktorda beni muayene eden doktordu özellikle dedim doktorum sizsiniz diye buna rağmen kendi tanısına uymayan oranı veriyor

Rapor da(Obsesif kompulsif bozukluk) tedavi ile kısmen düzelen %20 yazıyorsa bunda bir yalnışlık var..

İtiraz edin.
Okb tedavi ile düzelen 0
Tedavi ile kesmen düzelen 40
Düzelmeyen 60.
fenerliyizz

Rapor sizde varmı?
Bana bir kopya atabilirmisin?

https://photos.app.goo.gl/UHnCPaadUr
UHnCPaadUr5qRSpb8
5qRSpb8OğuzHan112

https://photos.app.goo.gl/Q4W14PqDb1YK6WRF6

Evet,
Okb tedavi ile kısmen düzelen %40 olmalıydı,
Yönetmelik öyle der,.
İtiraz edebilirsiniz...
fenerliyizz

OğuzHan112OğuzHan112 rapor veren hastaneye itiraz etme gibi şansımız varmı.yoksa ol sağlık müdürlüğü ne itiraz edip farklı hastanede tekrar heyete girmeliyim

İtirazınızı İl sağlık müdürlüğüne yapabilirsiniz,

İsterseniz öncesinde hastane ile iletişime geçiniz, doktora bir sorun,neden bu şekilde yapmış?

Hadi doktorun dalgınlığına geldi 20 puan verdi,
Bunu heyet başkanı'da mı görmedi?
Hastaneye doktoruna bir danış.

Obsesif kompulsif bozukluklar/diğer, demiş.
Anksiyete üzerinden puan vermiş olabilir,
Önce sorun,sonra itiraz edin...
fenerliyizz

OğuzHan112 bilgilendirme için teşekkürler hastanenin sistemini samimi bulmuyorum doğrusu.Sorsamda kılıfına uydurulan bir şekilde kurulda konusturmuyarlar.bile.kapının birinden gir diğerinden çık.OKB da anksiyetinin bir üst tanısı . Bu tanıyı koyubda hani bir alt grubdan değerlendirmek mantıklı değil.Gecen sene girdiğimde anksiyete tanısı vsrdı ilaçlarda farklıydı.Hastwneden hastaneye çok değişiyor gercekten ilginç olan bir şeyi daha paylaşayım geçen sene çekildiğim emar ile geçen seneki raoorumda %12 oran vermişlerdi bu sene aynı hastanede aynı emarı gösterdim doktora %14 oran vermişler

Üst Alt