Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB ve dizde iyi huylu tümör mevcut. Askere gidiyorum..?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
mak mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim 2017 e kadar tecil hakkım varken askere gitmeye karar verdim ve 3 ağustosta gideceğim...
15 yıllık kronik okb hastasıyım. kalabalıkta duramam ve kalabalığa giremem. çeşitli tiklerle uğraşmaktayım. tükürmek, boğaz sesi,durup düşüncelere dalma gibi...
ayrıca dizimde iyi huylu tümör denilen bir çıkıntı var ve iki gözüm toplam 9 derece miyop...

şimdi oraya gidince izlemem gereken yol nedir ve bana ne gibi karar çıkar.. muaf olamazsam 1 yıl erteleme mi verirler..

askerliği aradan çıkarmak istiyorum eğer oraya gidersem rdm bana nasıl bir askerlik yaşatır...

bu arada acemilik antalya ustalık ığdır ve kısa dönem buralarla ilgili bildiklerinizi yazın... ve hava değişimi orda ne kadar alabilirim (1 ay alsam sonra yeniden 1 ay daha alsam toplam 2 ay şafaktan düşer mi)

Askere 3 agustosta gideceksem nasil muayenede soylemis olabilirim

kardeş gitmeden muayene ediyolarr form veriyolar o formda soruyo sana bunları belirtseydin keşke askeri hastaneye sevk ederdii seni şimdi gene gidince yine bunları söyle raporların varsa götür kullandıgın ilaçlar falan varsa götürrr yardımcı oluyolar bu arada kısa dönemde hava değişimi 15 gün askerden düşüyo diye biliyom bizde 1 aydı askerden düşen 2 ay olursa 1 ay uzar askerlik

Cok onemlı hayatı

Arkadaslar 2017 kadar olan tecilimi iptal edip birkac gun icinde askeri muayeneye gidecegim ayrica 15 yillik kronik okb hastasiyim simdi merak ettikerim.....
1...orada ilk muayene esnasinda muaf olmak icin derdimi acik mi anlatayim yoksa hafifleteyim de asker olduktan sonra mi anlatayim
HAFIFLETEYIM DEMEMIN NEDENI 1 YIL ERTELEME VERILIRSE TAMAMEN ZARARIMA OLUR

2...1 yil erteleme karari cikarsa orada itiraz edebilir miyim yani geri hizmet istiyorum diyebilir miyim

3...orada anlatmasam asker olduktan sonra rdm ile muaf olabilir miyim

4...kisa donemim diyelim ki bir hava degisimi 15 gun aldim sonra ikinci kere alirsam safaktan duser mi

5...acemilikte okb li agir hastalara ne gibi kolayliklar saglanabilir

musberat

Eğer 1 yıl erteleme senin için önemli bir riskse, bu riski alma ve birliğine gittiğinde hastaneye sevk alıp durumunu anlat. Oradayken adaptasyon sorunu yaşarsan, birlik komutanın da bunu tespit ederse, hastaneye gider bir de derdini doktolara anlatırsın. 1-2 hava değişimi derken, durumun sahiden askerlike baş edemeyecek kadar sıkıntılıysa, muafiyet verirler.

Ama diğer yandan okb'Li olduğun halde askere gitmen de çok riskli. Gittiğinde insan evlatları mı çıkacak karşına yoksa ceberrut birileri mi, bilemezsin. Böyle düşününce, 1 yıl erteleme de olsa, hiç gitmemek daha iyi derim

acemilik kısa dönemsen çabuk biter sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ilk muayenende belirtirsin olmadı acemilik sırasında tekrar muayene edebilirler usta birliğine gitmeden önce uygun görmezlerse muaf ederler miyop için gözlük kullanırsın birliğin ne bilmiyorum ama komutanlarla konusup okb ne uygun görev alabilirsin yapabilirsen askerliğini yap derim tercih senin

musberat

dostum ben tedavi ile düzelmeyen okb hastası olduğum için acemilikte ilk etapta 2 ay hava değişimi aldım.( aldığım hava değişimi askerliğimden düştü )

hava değişimi bittiğinde askere döndüm( usta birliği ) ankara gataya sevk ettiler.
ankara gatada yattım bir süre. sonra askerliğe elverişli değildir kararı verildi..çürüğe ayrıldım OKB den..

sıkıntılarını mutlaka anlat acemi birliğine katıldığında.
ilaçlarını yanında götür.
acemi birliğindeyken askeri hastaneye sevk iste.
sevk alıp psikyatriye gittiğinde durumu anlat.olmadı hava değişiminde geçirirsin askerliği..
özelden bana yaz istersen

Üst Alt