Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB ve major depresyon tedavisi görmüştüm. Askerlik durumum ne olur?

msx123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar askerlik oncesi okb ve major depresyon sebebi ile tedavi gormustum ozel bir hastane oldugu icin kaydi gozukmuyor ve sorunlarim gecmisti 5 6 ay ilac tedavisi kullanmistim askere gelmeden once belirtiler tekrar basladi bende bir piskiyatrise gittim bana eskiden kullandigim ilaci yazmisti kullanirken biseyim yoktu fakat ilacim bitti ve ben duzeldigim icin yazdirmamistim tekrar nuks etti beni piskiyatriye sevk ettiler ve f43.1 anksiyete tanimlanmamis raporu ile 20 gun hava izni verdiler. C17,/ smk li bir rapor verildi bitimine 5 gun kala tekrar gorusmem soylendi. Suan dusunmekten duramiyorum kendimi durduramiyorum piskologla ilacimda fayda etmiyor askere donumce karantinaya alinicagim ama yerimde sabit duramiyorum ne yapmam gerek acaba bana muafiyet verirlermi veyahut nasil bir yol izlemeliyim yardici olabilirmisiniz tesekkurler.

Hava değişimi smk lı olduğu güzel,
Kontrol şartı koyulmuş,,birliğine dönmeden şübe seni hastaneye sevk edecek.

Şikayetlerin devam ediyor sanırım, muhtemel tekrar hava değişimi verilecek,sonrası muafiyettir,

Kendini kötü hissediyorsan hastaneye gidebilirsin,
msx123

Son 5 gunu beklemeden hastaneden randevu almistim gorusmemde herangibir sorun olmaz dimi hocam bide gorusmeden sonra raporun bitimine son 5 gun kala subeme gidip sevk alip gorusecegim doktor mu son karari vericek ?

Herangi bir sorun olmaz,

Evet, doktor karar verecek ....

1. SMK ve ekstra bir şey istenmiyorsa ki istenmiyor olmalı, çünki sana süre verilmiş. Sen de devam etmek istemediğini belirtirsen süreç muafiyete gider. Sana OKB değil aynı teşhisin kronik olanı konulabilir.
2. Hava değişimi süresi daha uzun olabilir hastanedeki hekimin verdiği karara göre değişir.
3. Senin birlik iyi niyetliymiş, burada ben kendi durumumu yazdım, ben de SMK idim ve 4 gün sonra hastaneye gidebildim.

Bilgiler icin tesekkur ederim. Doktora basimdan gecen butun olayi anlatacagim tabi insallah anlayisli biridir sonucu sizler ile paylasacagim belki ayni durumda olan arkadaslar vardir yardimci olur onlarada.

Doktor hicbir islem yapmadan kitama sevkimi ve orda bulunan hastanede muaine olmam gerektigini kita anket ve islevsellik formuyla beraber gitmem gerektigini soyledi. Yerimde duramiyorum orda ne yapicam nasil durucam bilmiyorum kendime bisey yapmaktan korkuyorum ne yapicam bilmiyorum.

Psikyatriden sevk edilen her asker MY 33-2 gereği refakatçi ile gider o yüzden sana mukayet olacak senden üst rütbeli bir asker olacak, en kötü destek olur

Birligime gittikten sonra 1 hafta ugras sonrasi heyete girip muaf oldum arkadaslar uyum bozuklugundan muafiyet verdiler suan evimdeyim. Insallah bundan sonrasi tedavimi olup normal hayatima devam edebilirim cevaplariniz icin tesekkurler.

Üst Alt