Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OKB ve panik atak yaşayanların engelli rapor sorunları

Obsesyon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, foruma yeni üye oldum.

Üye olduğum gibi konu açmak ne kadar doğru bilmiyorum ama zaten çok mantıklı işler yapamıyorum. 2009 yılından beri OKB hastasıyım. Takıntılarım cinsellikle alakalı olduğundan dolayı, ailemle paylaşmam ve OKB tanısı konması 2013 yılını buldu. Bu tarihten itibaren düzenli - düzensiz Zedprex, Tranko Buskas, Aripa gibi ilaçları kullandım ve saydığım ilaçları şu an düzenli bir şekilde kullanıyorum. İş yerinde son yaşamış olduğum olay sonrası panik atak tanısı da kondu ve inanın kendimi çıkmazda hissediyorum. Bu durumu aşmak önceliğim. İlaç içmek dışında bu durumu yaşayanlar ne yaparak üstesinden geliyor ya da üstesinden gelebiliyorlar mı? Ek olarak iş hayatı ile ilgili de bazı sorularım var. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1) İş hayatı beni zorluyor fakat çalışmasam ve evde kalsam bu da bana iyi gelmeyecek. Dolayısıyla ne yapacağımı bilmiyorum. Bu tür durumlarda rapor vs. almak gibi ne tür haklarım var bilmiyorum. Sadece engelli raporu için sağlık kurulu randevusu aldım. Hastalıklarımla ilgili oran durumu ne olabilir?

2) Sağlık Kurulu randevusuna gitmeden önce herhangi bir belge almam gerekiyor mu? Bu belgeleri bana söyleyebilir misiniz?

3) En önemlisi, engelli raporu almanın benim için avantajlı mı dezavantajlı mı olacağını bilmiyorum. Bu raporu ilgili hastalıklar dolayısıyla alanlar ne gibi olumlu - olumsuz etkiler gördüler?

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum dostlar.

İyi forumlar.

Bende şuan okb var etkiliyo beni. Panik atağıda yaşadım bi dönem. Panik ataktan kmsenin ölmediğini okumuştum o iyi gelmişti bide hastalığım paranoid şizofrene dönmüştü geçti. Sol tarafıma yatamazdım mesela, yataktan fırlardım. Bide beynimde yoğunluk hissederdim korkardım bişey olcak diye.

Okb den rapor alırsan girdiğin işyerine söyleyebilirsen al derim. Şizofreni gibi iş bulmada zorluk pek yaşamazsın. Ama hastalığını sorduklarında cinsel obsesyon mu diyceksin yoksa sadece okb var diyip üstü kapalı mı anlatırsın.

Raporu alıp almamak sana kalmış avantajlarıda var emeklilik vb. Yerine göre raporunla işe giriceğin için panik atak durumlarında için daha ferah olurdu.

Son düzenleme:
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim dostum. Şuan ki yöneticilerim OKB ve panik atak durumundan haberdarlar. Cinsel OKB olduğunu bilmiyorlar sadece ve bilmelerine de gerek duymuyorum. Sonuçta hastalık tanısı olarak sadece OKB dendi. Önceden OKB'nin %30 oranı varmış. Şuan ki yönetmelikte zannedersem %40 %60 şeklinde seyrediyor. Son tahlillerimde ayrıca 3 aylık şeker oranımda yüksek çıktı. Glifor ilacı da kullanıyorum. Bakalım engelli raporu yönünden sonuç ne olacak? Ben bu raporun faydası olacağını düşünüyorum umarım olur. ;)

Son olarak raporu olan tecrübeli dostlar hangi belgelerle gitmem gerektiğini ve nasıl davranarak neleri anlatmam gerektiğini, kısaca kurul aşaması nasıl geçiyor anlatırlarsa sevinirim. Herkese çok teşekkürler.

Yarın Heyet Randevum Var, Hangi Belgelerle Gitmem Gerekir?

Arkadaşlar merhaba, daha önce foruma konu açmıştım. Heyet raporu ile ilgili olarak,

OKB hastasıyım ve yarın heyete gireceğim. Bu aşamada neler oluyor, hangi belgelerle gitmem gerekir? Cevaplarsanız çok sevinirim. İnternette ve forumda araştırma yaptım fakat sürece dair de detayları merak ediyorum. Hepinize çok teşekkür ederim.

Obsesyon psikiyatri den seni takip eden doktordan durum bildirim raporu alıp gide bilirsin heyete yada ilac raporlarını yanında bulundur. Zaten sistemden de görürler ilwc raporlarını falan

merhaba ben de 4 ay once okb raporu aldım.engel oranı %60.dikkat konsantrasyon sorumluluk gereken işlerde çalışamaz yazıyor raporumda.engelli emeklilik başvurum reddedildi .bugün dava açtım.2007den beri tedavi görüyorum.benim anksiyete bozukluğu eşlik ediyor.bazen manik ataklar da yaşıyorum.bence okb ilaçla kontrol altına alınabilen ya da tedavisi mumkun olan bir hastalık değil.ha ağır antidepresyanlar alıp 20 saat uyursan mesele yok.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İlaç raporum yanımda, gerekirse kullandığım ilaçlara dair eczaneden alabileceğim belgeyi de alacağım. Umarım hayırlı sonuçlar alabilirim : ) Tekrardan teşekkürler.

Heyet raporuna işim gereği ihtiyaç duymuştum. Heyet psikiyatri ile görüştüğümde düzenli tedavi olmadığım gerekçesi ile oran alamayacağımı söyledi. Durum bildirir raporu verebileceğini söyledi. En nihayetinde durum bildiri raporu aldım ve raporumda " MEVCUT HALİ İLE AĞIR,TEHLİKELİ,DİKKAT GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ." yazıyor. Mevcut işimde bu gerekçe ile işten çıkarma yapabilirler mi? Zaten ağır ve tehlikeli işim yok fakat her işin dikkat gerektirdiğini düşündüğümden dolayı bu soruyu soruyorum. Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler.

Obsesyon durum bildirim raporunun resmi bir geçerliliği olmaz tekrar doktorun verdigi.Heyetten sldıgın raporu kilkanw bilirdin kurumlarda. Çalıştığın iş yeri özel sektörmi.En geldi statüsünde mi calışıyordun yoksa normal işcimi.Hastaligini belgeleyen durum bildirim raporunu ne için kullanacaksın.Normalde heyete girmeden doktorundan alırsın heyete girdiğinde muayene eden
psikiyatrı doktora gösterirsin diğer türlü belge olarak kullanmak istiyorsan durum bildirim raporunu en az 3 doktorun imzalaması gerekir

Ben çalıştığım kuruma durumumu belgeleyen bir rapor götürmek istedim sadece. Bunu önerdiler. Daha doğrusu engelli statüsünde değilim. İşçiyim ve ağır, tehlikeli bir işim yok. Dikkat kelimesine biraz takıldım, çünkü bana göre her iş dikkat gerektirir. Bunu bahane ederek işten çıkarma olur mu bunu merak etmiştim değerli hocam. Normal heyete gorerek aldım bu raporu.

Üst Alt