Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb'li psikoza girer mi?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
2007 yılından beri okb teşhisi konuyordu 2014 yılında ilk kez psikoza girdim ondan sonra farklı teshisler kondu mesela en son bipolar dendi acaba ben okb'li olduğum için mi psikoza girdim okb de psikoz görülür mü yoksa okb artık başka bir hastalığa mı dönüştü?Olabilir mi öyle birsey?

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun okb kişiden kişiye değişiyor kimi çok ağır dönemler yaşar psikozla beraber ama psikoz akut yani aniden geliştiyse tedaviyle düzelir. okb tedaviyle düzelmez ise psikoza dönüşe bilir ama en doğrusunu doktorun bilir.

@uğurkartal, sağol psikoza girdikten sonra bir sürü teşhis kondu üç kez psikoza girdim ama 2017 yılından beri psikoza girmiyorum sadece okb den kaynaklı takıntılarım var .

iyi psikoza girmiyo olman okb takıntıları biraz zorlayıcı zamanla bi azalır bi yükselir düşünceleri kısmen biz büyütüyoruz elimizde olmadan ciddiye almadığımız zaman bi bakıyorsun obsesyonlarda azalma var düşünceler gidiyor yavaş yavaş ilaçla birlikte onuda aşarsın inşallah.

Ben girdim çıkamıyorum hatta intiharı düşünüyorum kurtuluş yok bundan

@Micro123,
yapma kardeş böyle düşünme çıkar kafandan bu düşünceleri inanki çözülmeyecek bi sorun değil biraz sabır git doktoruna anlat herşeyini neyin varsa çekinme hiç bişeryden hallolur inşallah

@uğurkartal,
Aynen düşünceleri biz büyütüyoruz kafamızda ben mesela geçmişe çok takıyorum üzerinden 10 sene geçmiş lafı sözü kafaya takıp sinir oluyorum başkası olsa çoktan unutur.

@sokr@t,
aynen öyle ne yapalım işte bu da böyle bi hastalık bu geçer, geçmek zorunda

Nevzat Tarhan hoca anlatıyordu okb si olan bir hastası varmış daha sonra psikoza dönüşmüş kulağına sesler falan gelmiş diye.

Psikoza girdiğinizi siz nasıl anladınız ne gibi belirtiler oldu belirtileri ayrıntılı şekilde yazın psikoz olup olmadıgınızı söyleyelim bu hastalıklar sürekli evrim geciriyor dönüşüyor bipolar psikoza dönüşebilir

Dünyanın en kötü hastalığı Akıl hastalığı
Öldürmüyor (İntihar etmezsen)
ACı çeke çeke yaşatıyor

@tb2nhf,
Kendimi üstün önemli biri sandım sanki herkes beni tanıyor TV.de nette falan benden bahsediliyor tanıdığım insanlar hakkında yanlış düşünceler düşman gibi görme falan aklıma gelen bunlar 20 gün falan sürdü o zamana kadar okb li idim psikoza girince teşhis değişti .

Benim anlamadığım bu sitede her sınıftan insan ve doktor psikolog olması gerekmiyor mu konuyu açan hasta yazan hasta bana bir garip geldi

@-ARAGORN-,
Onlar para peşinde
(KAYIPLARA KARIŞANLAR)

Bir soru

Hasta olup Saldırgan hareketlerde bulunan kişi psikozda mıdır?

@-ARAGORN-, Evet öyle olmalı ne yazık ki pisikiyatrist ve pisikolog yok sanırım varsa bile kendisi söylemiyordur bazen çok ihtiyaç oluyor çünkü.

Ama hastaların yazmasının şöyle bir faydası oluyor derdi çeken bilir hesabı birinci elden sıkıntılar ve çözüm önerileri oluyor bazı doktorlar çünkü yapmaz dediği yan etkiler diğer hastaların yorumuna göre anlaşabiliyor.

Ama bu yazdıklarım remisyonda ve farkındalık geliştirmiş hastalar için geçerli.

Ağır durumda olan ve gerçeklikten kopmuş hastaların yazdıklarının
faydadan çok zararı olur ve yanıltır bu hastaların yazdıklararının ağır durumları anlamak açısından faydası olur sadece.

belirtiler 100 de 100 psikoz kesin net bilgi bende bi cok kez girdim dogal olarak psikoza girince tanınız degişti aman dikkat edin ilacları düzenli kullanın yoksa tekrar psikoza girebilirsiniz arkadsşların dediği gibi kronik psikoza dönüşebilir buda calışmanızı toplum icine cıkmanızı engelleyebilir cünkü psikozdaki hasta gercekle bagı kopuyor akıl dışı şeylere inanıyor

@tb2nhf, sizoaffektif bozukluk ,şizofreni, psikotik depresyon gibi teshisler kondu farklı hastanelerde en son bipolar bozukluk dendi bende emin olamıyorum hangi hastalıktan olduğuma ama sanırım artık okb hastası değilim hastalığım ilerledi ya da dönüştü mü desem artık bilmiyorum yoksa acaba okb liyim de psikoza mı girdim diyorum.

Son düzenleme:
Belirttiginiz belirtiler psikotik bozuklugu şizofrenin tanısına uygun ama her doktora gittiginizde farklı belirtilerden bahsettiğiniz icin tanı degişiyor bende ilk zamanlar atipik psikozdum sonradan şizofren dediler 6 senedir hic tanım degişmedi doktora gittiğimde hic bir belirti yok tamamen düzeldim dediğim halde şizo tanımı degiştirmedi şarjım bitti cevap yazamazsam kusura bakmayın gecmiş olsun hastalıgınız ilerlemiş sebebi ilacı bırakmak olabilir bu hastslıklar zaten ilac kullansan bile degişime ugruyor ilerliyor yada sabit kalıyor şizofren veya psikoz kalıcıdır ömür boyu ilac kullanmak zorundasınız

@tb2nhf, Engelli raporu alırken bipolar dendi konan teşhisten emin olamadım çünkü daha önceki hastane yatislarimda sizoaffektif bozukluk ve şizofreni teşhisi konmuştu teşhise itiraz ettim başka hastaneye sevk ettiler bütün hastane yatislarimi konan teshisleri yanımda götürdüm sevk edildiğim hastanede bipolar dedi bipolarda da psikoz oluyormu ondan da tam emin değilim engelli raporuma bipolar olarak geçti teşhis ve tedavim o şekilde devam ediyor.

OKB ruhun kanseridir. 8 yaşında obsesyon (rahatsız edici sürekli aynı düşünce tekrarı) kompulsif (yara açacak kadar heryerini kaşıma)-burda kaşınan köpek örneği var ama konu çok uzayacak-

11 yaşında ağlama ve huzursuzluk suçluluk.

2000 yılında ilk psikotik depresyon. Ardından hastane yatışında profesör atilla erol babama bilgilenmesi için şizofreni kitabı veriyor.
Bir kontrolde tanıya şizoaffektif denildi. Sonra bipolar denildi. 2021 deki atağıma bir doktor panik atak biri OKB biri karma atak dedi. Ajanlar tarafından takip edilme, her ezan bittiğinde Allah diye bağırmassam öleceğim gibi. Cehenneme gitme korkusu. Freud'un ruhuyla iletişime geçme vs. Toplamda 4 kere hastaneye yattım.

@sokr@t,
Bipolardada psikoz olur hic bir hastslıga bsglı olmadanda psikoz yaşanabilir psikoz başlı başına gercegi ayırt edememe hastalıgıdır tanılara rapor icin itiraz eddiyseniz gerek yok aralarında 5 puan oynuyor

@tb2nhf, teşhise itiraz etmemin sebebi oran yüzünden değil bipolar mıyım gerçekten emin olamadım o yüzden daha önce psikotik depresyon ,sizoaffektif bozukluk,şizofreni gibi teshislerde konmuştu raporuma tam ve doğru teşhis konsun istendim ama tekrar bipolar dendi demek ki bipolarmisim.

Üst Alt