Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okul Aile Birliği Başkanı Özel Eğitim sınıfındaki öğrencilere yardım etmek istiyor..?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam hepinizden özür diliyorum.

Ben engelli memur olarak bir okulda görev almaktayım yanımda çalışan bir bayan var bu bayan bir okulun Okul Aile Birliği başkanı, başkanı olduğu okulda 5 kişilik bir Özel Eğitim Sınıfı mevcut ve bu başkan bu çocuklara aşırı önem veriyor sürekli onları mutlu etmek için çabalıyor sürekli onların daha rahat gezip tozabilmesi oynaması için okulda gerekli değişiklikler yaptırıyor belediyelerle muhatap oluyor, gerekirse kaymakam beyden yardım istiyor ve hepsini tek tek uğraşıp bu çocukların mutluluğu için yapıyor ve ben bunları gördükçe yaptıklarını öğrendikçe mutlu oluyorum ve bende elimden geldiğince maddi manevi yanında oluyorum. En son olarak okullar kapanmaya yakın bir projem var dedi ve projesini anlattı. Projesi şöyle;

- Özel Eğitim Sınıfındaki bu 5 öğrenciye sorular soruyor ve bunların cevaplarına göre onları hayatta ne mutlu edeceğini öğreniyor ve öğrenmişte .. Mesela en basiti araba kullanmak gibi. Fakat bunların çok isteği olan da var yani bir ünlüyle tanışmak veya en azından bir video tarzı bir şey. Çünkü öyle cocuklar var ki sevdiği ünlünün şarkısını duymadan uyumuyor.

Şimdi biz o ablamızla bu duyarlı Okul Aile Birliği başkanımızla bu 5 çocuğu mutlu etmek istiyoruz, bu yüzden hangi kurumdan hangi kuruluştan veya nasıl yardım alabiliriz? Nerelere başvurmamız lazım? Gerekirse bu çocukların ne isteklerini de paylaşırız.

Sizden ricam şu, şu kurum yardımcı olur, veya şu numarayı arayın onlar size bir şekilde yol gösterir demeniz Şimdiden ciddiye alıp okuyup yardım edenlere çok teşekkür ederim.

Çocukların engel türleri neler? Ve hangi ildesiniz bunu belirtirseniz detaylı bir kurum önerisi verebiliriz?

Üst Alt