Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okul devam ederken yetim aylığım kesildi! Ne yapmalıyım?

kadirov

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar meslekyüksekokulu 2.sınıf bitti bu sene normalde mezun olmam gerekiyordu ama alttan derslerim var ve öğrenciliğim devam ediyor e-devletde öğrencilik hakkı var yazıyor ayrıca aynı üniversitenin tekstil mühendisliğinde 2012 den kalma bir kaydım var onda da öğrencilik hakkı var yazıyor.23 yaşındayım 25 yaşına kadar bu aylığı almam mümkün mü öğrenci belgesiyle geri başvuracağım sizce hangisi ile başvurmam daha mantıklı meslekyüksekokulu belgesi ile mi 4 yıllık fakülte ile mi? teşekkürler? not : emeklisandığından alıyordum

02 Haziran 2009 16:50
ÖĞRENCİLİĞE İLİŞKİN DURUMLAR
74. maddenin ilk beş fıkrası şu şekildedir:
"Ölüm tarihinde (18) yaşını, ortaöğrenim yapmakta ise (20) ve yükseköğrenim yapmakta ise (25) yaşını doldurmamış erkek çocuklara aylık bağlanır.
Ölüm tarihinde (18) yaşını doldurmuş ve öğrenci olmamaları nedeniyle aylık bağlanmamış erkek çocuklara, öğrenim durumlarına göre yukarıdaki bentte belirtilen yaşları geçmemek şartıyla aylık bağlanır.
Yetim aylığını almakta iken öğrenim durumlarına göre yukarıda belirtilen yaşları doldurmaları veya öğrencilik durumlarının sona ermesi nedeniyle aylıkları kesilen veyahut ortaöğrenimde (20) yaşını doldurmuş olmaları nedeniyle aylık bağlanmamış erkek çocuklardan, yukarıda belirtilen yaşları geçmemek şartıyla yeniden veya ilk defa öğrenci olanlara öğrenci oldukları tarihi takip eden aybaşından itibaren aylık bağlanır.
Ortaöğrenimi bitirdikten sonra ve (20) yaşını doldurmadan önce ilk ders yılında yükseköğrenime başlayan erkek çocukların aylıkları aralıksız ödenir.
Ortaöğrenimi bitirdikten sonra yükseköğrenime devam edebilmek için yurt dışında yabancı dil öğreniminde geçen sürenin en çok bir yılı ile master ve lisans üstü uzmanlık öğrenimlerinde geçen sürelerin tamamı yükseköğrenimden sayılır.
BİR YÜKSEKÖĞRENİMİN BİTİRİLMESİNDEN SONRA İKİNCİ BİR YÜKSEKÖĞRENİMDE GEÇEN SÜRELER İLE DOKTORA VEYA İKİNCİ DEFA YAPILAN MASTER VEYAHUT LİSANS ÜSTÜ UZMANLIK ÖĞRENİMİNDE GEÇEN SÜRELERDE AYLIK ÖDENMEZ.
----------------------------------------------------------------
09/07/2013 19:23:00
Ancak, 25 yaşından önce yükseköğrenimi bitirirlerse, bitirdikleri tarihten sonra aylık alamazlar.
Not: tarihler bilginin yer aldığı tarihtir [FONT=&quot][/FONT]

merhabalar teşekkür ederim ama kafamda hala bir cevap oluşmadı ikinci yükseköğrenim i okumuyorum ama mezun da olamadım okudugum yüksekokuldan hala öğrenciliğim devam ediyor.Bu sebeplede hala aylık alma hakkım var mı ?

Eğer okuduğunuz 2 okulun herhangi birinden bile mezunsanız almazsınız ama değilseniz ve 25 yaş altı ise alırsınız.
170 arayıp oraya durumunuzu bildirin çok yardımcı oluyorlar.

bir gelişme var mı?

Üst Alt